Friday, August 27, 2010

# Life # Merapu

Bengang!!

Huh!! ni yang sakit ati ni...rasa macam mo marah ja...rasa mo gigit2 pun ada...nasib bek xda rasa mo makan orang ni...kenapalah line broadband ni selalu maen lari2..? isk...xda mood mo kejar ni skang... Me perlukan tenet coz ada benda mo buat ni...please stay where u ar!! naaa...kan,,kna marah sudah 2 orang digi...huhuhu...

ni lagi satu benda yang buat Me bengang...MERCUN!! ades!! start sudah budak-budak kawasan umah ni baling2 mercun...sudahlah tengah fobia dengan berita-berita pasal mercun ni...lebih-lebih lagi bila teringat pasal berita mayat budak 'terbang' dan tersangkut atas pokok sebab stor simpanan mercun meletup... isk!! dorang x rasa bersalah ka dengan berita2 macam tu? ada lagi yang sampai putus-putus jari...eeee,,x kesian ka ma jari tu?? bukan ada kena jual di pasar tu tau...buat ibubapa pula,,tolonglah pantau anak-anak anda ya...supaya x terjadi benda-benda yang x diingini menjelang lebaran ni...nanti orang laen beraya dengan gembira,, ada pula yang sedey2...x mo la macam tu kan...

buat yang balik kampung pula,,hati-hati di jalan raya...patuhi peraturan jalan yang ada...jangan suka-suki ja buat peraturan sendiri...ingat senang ka?? nanti ada apa2 baru mo menyesal... beringatlah sebelum terjadi apa2...ada orang cakap,, kita ni berhati-hati tapi ada pula orang laen yang pentingkan diri sendiri pas tu buat jalan raya tu macam bapa dia yang punya... fikir-fikir la orang laen... biar lambat asal selamat... to prevent is better than to cure...

p/s : Malaikat Maut memang busy masa musim perayaan ni...ramai yang datang menyerah...huhuhu...sediakah mo menempuh alam yang satu itu? jadi,, berfikirlah untuk kebaikan sendiri...

uiyoo...apa sudah Me melalut ni...tadi mo cerita pasal line tenet ni jak...hakhakhak...tapi apa2pun,,dG broadband line ni memang buat Me BENGANG malam ni (actually,,malam2 before pun sama!!)

pEaCe!!

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan