Monday, August 30, 2010

# Life # Merapu

Mr.Kabuto

Happy weekend bloggers!!

weekend yang amat x ditunggu...huhuhu..
.bukan sebab apa tapi memikirkan apa akan terjadi hari esok...isnin yang penuh dengan kemungkinan yang membebankan...ades!! tak semangatnya....

Me baru sampai umah sewa di Seri Maju dari kampung
...huhuhu...berat hati masa mo balik KK tadi...rasa macam mo stay terus di kampung ja....langsung x terfikir pasal keja or office...tapi kehadiran hari Ahad betul2 menduga...bukan malas keja tapi sakit kepala memikirkan dugaan yang bakal ditempuhi esok hari...wawawawa...

Tadi bertolak dari Ranau lebih kurang 12:15pm...perjalanan yang biasa...1st rasa mengantuk but then x mau tido pula...hukhukhuk...bukan apa,,malu ngan jejaka disebelah...takut 'terpinjam' bahu pula kalau tido nanti...dah tido,,x sedarkan diri,,apa2pun boleh berlaku...hehehehe...

Tiba-tiba,,,ni yang suspen ni...terasa ketidak seimbangan kereta Unser yang ditumpang...tayar depan sebelah kanan pecah...huhuhu...jantung dug dag dug dag sudah...Mr.Driver pun berhenti tepi jalan dan cepat-cepat turun meninjau keadaan tayar kereta...naisb baek ada tayar spare...if xda,,adeh,,penat la menunggu... sedang asyik-asyik Mr.Driver tukar tayar tu,
,tiba-tiba jek tayar pula tergelincir ni...tanah x rata and becak...satu hal lagi...

Tak lama selepas itu,,kemunculan hero yang x disangka,,Mr.Kabuto...setelah bincang itu ini,,Mr.Kabuto bersetuju untuk menolong (actually,,Mr.Driver risau juga dengan cadangan Mr.Kabuto)...tetapi memandangkan penumpang (termasuk Me...) nampak sedikit risau,, Mr.Driver pun ikut ja la...


Mr.Kabuto (SAA 5072 K)


Unser Mr.Driver diangkat oleh Mr.Kabuto


akhirnya proses menukar tayar siap...thanks so much pada Mr.Kabuto keran bermurah hati menolong Mr.Driver dan penumpang-penumpangnya...dan setelah Mr.Driver mengucapkan terima kasih pada Mr.Kabuto,,Mr.Driver pun kembali meneruskan perjalanan menuju ke KK tapi macam terasa yang Mr.Driver mengurangkan kelajuan keretanya...kenapa? Not very sure juga ni...

Alhamdulillah...akhirnya sampai juga Me di umah..itupun setelah Mr.Driver ter'bingung' jap destinasi antara Me dan sorang lagi penumpang (sikit terlepas simpang ooo...huhuhu)

apapun,,thanks pada Mr.Kabuto yang telah menjadi hero kami pada hari ini...

pEaCe!!


No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan