Friday, September 10, 2010

Alkisah Me & Raya Part II

1 Syawal...

Niat untuk bangun awal akhirnya x tercapai...bangun lebih kurang jam 7:30 am...alarm x bunyi...huhuhu...alasan? bukan bah pula...betul bah...best ni tido...sudahlah sejuk!!! memang layan ni...huhuhu...apa-apa pun,,terus turun p dapur,, tengok adik sudah bangun...breakfast pun sudah ready...hehehe...sib baek lah ada adik-adikkus yang tersayang....:p
pas breakfast terus Me menyiapkan bahan-bahan untuk masak sup ayam....blender itu ini...then masuk gaul,,segala macam rempah ratus baling dalam kuali...bau,,,uiyooo,,sedapnya!!! hehehe... sekali rasa,, sedap...dua kali rasa,,memang mantap...tiga kali rasa,,Mama cakap boleh kawen sudah....wahh,,,maknanya apa tu??? hehehe... bangganya diri Me...

selepas siap segala-galanya,,, Me duduk depan tv jap...akhirnya 'termelekat' di kerusi....best layan movie "My Name Is Khan" di pagi raya ni...sedey wooo cerita ni...try tengok..mesti rasa terpukul sikit...cerita ni berkenaan dengan kejadian 9/11...huhuhu...tapi masa start tengok memang x puas hati owh...sebab tengok masa tengah-tengah sudah...xtau apa pangkal cerita ni,,tup-tup tamat sudah...huhu..

kira-kira dalam tengahari,, Me dapat mesej dari BFF,, Miss Lani...dia ajak beraya di umah Artiq... Me pun dengan penuh excitednya menyatakan persetujuan...hehehe...lama x jumpa Lani,, dan agenda utama sepanjang perjalanan yang singkat tu mestilah gossiping....banyak cerita tu...i like!!! hehehe... bukan mengumpat tau...gosip ja...errr,,,laen maksud bah tu kan?? hurm...

tapi sebelum pg umah Artiq,,ingat mo singgah jap di umah Mr. Hilmi Idris...tapi kerana berlaku sedikit kesilapan pada kedudukan geografi di minda Me,,terlepas bah...huhuhu...sedey wooo...last-last tengok,,sampai sudah di Kg.Libang...trus jak lah direct p umah c Artiq Yang Comel (art,, angpau kasi lebey aaarr...hehehe..)

Pas tu Mr. Hilmi msg ngan Lani yang dorang mo pg beraya di umah Mr. Firdaus pula...hurm,,pas bincang-bincang ngan Lani,, akhirnya kami amik keputusan mo join Mr. Hilmi... ingatkan dia sudah sampai dulu,,rupa2nya kami yang terlebey excited mo sampai cepat ni...huhuhu...

ramai yang datang... Ustaz Jusidin pun ada... lamanya x nampak Ustaz...still maintain macam dulu ar...hehehe...langsung x berubah...
beransur pulang lebey kurang jam 6:15pm sebab Lani mo balik Kundasang...

pEaCe!!

No comments :

Post a Comment


Shoutbox
 

Copyright 2014 © It's Truly Me !. Design by Ayu Barbydol