Saturday, September 11, 2010

Alkisah Me & Raya Part III

Balik dari beraya umah kawan-kawan,, Me lepak-lepak pula di umah nenek... ramai tu cousin-cousin berkumpul di sana... semua 1st cousin and semua nakal-nakal...sedang Me and makcik-makcik and pakcik-pakcik bercerita,, tiba-tiba adalah budak-budak kuar dari bilik dengan senyuman penuh misteri... Me rasa betul-betul x sedap hati ngan gaya and senyuman budak bertiga tu...dua cousin and sorang adik Me yang bongsu... Me pun pesan "jangan kamu maen mercun ar!!" tegas tu tapi biasalah,,no feeling....huhuhu...x cukup garang kut Me ni...or memang xda bakat mo jadi garang?!

tiba-tiba kedengaran satu letupan yang amat kuat...pakcik-pakcik Me semua kuar....yang Me kesian kat taki@atuk...sudahlah x berapa sihat...hampir jak dia jatuh dari kerusi sebab bunyi tu...tiba-tiba,,,masuklah cousin Me ni dengan wajah yang pucat terus pg dapur...makcik Me yang berada di luar masa letupan berlaku btau yang mercun tu meletup kat tangan cousin Me tu...x sempat baling...huhu... Me pun dengan sepantas kilat berlari pg dapur...Me tengok cousin ada d sinki tengah basuh luka...Ya Allah,, Tuhan jak yang tahu betapa sakit jantung Me tengok luka tu...sib baek semua jari lengkap...xda yang putus...huhuhu...yang Me x tahan tu bila cousin dengan selamba cabut isi yang terkeluar dari luka...mesti sebab takut bapa dia marah...dah lah budak UPSR...luka di tangan kanan lagi...ades!! makcik Me (mama cousin...) memang xmo tengok langsung luka tu...sedangkan Me jak pun rasa sakit jantung,,apa lagi makcik Me...isk..isk..isk...x sampai 5 minit Me pesan...
adik Me pun terus balik umah...mesti sebab terkejut...macam-macam yang terjadi akibat mercun ni,, sebab tu Me xmo adik-adik Me teribat ngan mercun...huhuhu...
dalam jam 8:15pm,, berangkat ke rumah Mak Long....ramai owh cousin-cousin di sna...x sangka juga,,rupanya Me ni jadi aunty sudah (sedar juga bah tapi buat-buat x sedar ni..)hehehe...best tengok dorang manja-manja ngan anak-anak...bila agaknya Me nak manja ngan anak-anak Me ea? hahhaa...gatal sudah...x patut...manja ngan anak-anak buah sudah!!

oleh kerana Mama x berapa sihat,, kenalah balik awal sikit...cian ar ngan Mama... antara pic yang di snap semasa 1 syawal...
Lokasi  : Umah Tersayang



 Me    :  apa ketawa-ketawa?
Adik :  tinggi pula saya tu kan...hehehe...
Me   :  walaupun ko tinggi,,sy tetap juga kakak!!




Walaupun Mama kurang sihat,, Mama tetap memberikan senyuman yang terbaek....

dari kiri : Me, Maziah, Mama and Masyitah



Kami sayang Mama...

dari kiri : Maziah, Mama, Me and Masyitah





Ni lah dua orang hero dalam family...dalam gambar nampak macam kamceng jak ni,,,tapi realitinya,,macam anjing and kucing...tapi si bongsu akan mencari si abang bila si abang belajar di luar negeri...

dari kiri : Safwan and Asyraff 





 
adik beradik Me...hukhukhuk...kenapa Me nampak kecik?? apa-apa pun wahai adik-adikkus,,,kakak kamu ni tetap yang tercute antara kamu semua...mihahaha...(ades!! terperasan jap...)

belakang  : Me, Maziah and Masyitah
depan       : Safwan and Asyraf






dan yang ni pula,,Masyitah and her beloved hubby,,Mr. Hamzah... dorang ni sedang menunggu kehadiran cahaya mata sulung... due dijangka hujung tahun ni...31 Disember 2010? maybe....wink~wink... 






amik Diploma Pengurusan Pejabat di Kolej Politek Mara Kedah...cita-cita,, mo jadi YB...hehehehe... 




 banyak lagi actually tapi nanti ada masa Me upload lagi ar...x pun,, Me upload di FB jak lah...

apa?? bapa? owh,,, masa ni,, bapa xda di umah...dia kuar pg memburu ngan pakcik Me...huhuhu...tem raya bah pg memburu...wat a great timing...apapun,,, we all sayang bapa juga!!

pEaCe!! 

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan