Monday, September 6, 2010

Jodoh?

Updating before went to bed...=)

Juz now abg 3G Me...abg kat umah adik and bila abg tunjuk anak-anak buah dia,,rasa rindu sangat ngan the both lovely gurl...kakak and adik..

i do really wish the best 4 us!! insyaAllah....
jodoh? ramai yang runsing ngan jodoh masing-masingkan...apalagi yg umur da agak 'banyak' (sowi2...) dan masih single and available...bagi gadis-gadislah...lelaki x kisah pun pasal umur (err,,yakah? sowi if ada yg x setuju)...bagi yang ada gF and bF tu,,laenlah kut kan (macam Me...hehehe..).. actually,,even Me da ada abg pun,,Me still risau juga...selagi belum diikat of course setiap orang akan rasa 'x selamat'...betulkan? 

'kalau ada jodoh tu,,adalah...'

hurm,,agak x meyakinkan...ramai yg single mingle tu pesan ngan kawan-kawan,, 'kenalkanlah aku ngan someone...aku dah boringlah hidup sorang-sorang ni...' kadang-kadang ada antara yang dikenalkan tu kekal hingga ke jinjang pelamin...dan ada pula yang sebaliknya...yalah,,panas yang disangka hingga ke petang rupanya hujan ditengahari...ada jak yg x kena...rupanya dia ni lah...rupanya dia itu lah...hurm,, siapa yang kita nak salahkan?? diri sendiri or orang yang kenalkan kita dan si dia? serba salah and menyesal pun adakan...

cubalah tanyakan dengan orang yang betul...insyaAllah,,memang akan berkekalan...tanya siapa? tanya ngan parents lah...of course diorang akan carikan yang MANTAP punya calon...bukan calang-calang...alim pun alim...kerja pun bagus...family backgroud pun memang yg TERBAEK punya!! biasalah,,bakal menantukan...so tak payah nak risau-risau lagi...pasal restu family pun x payah pening-pening kepala,,memang da direstui pun kan....

ada berani nak try?? hehehe...

p/s : minta tlg ngan Wali Band? JANGAN!! diorang cari jodoh dari 1 musim ke musim yg laen pun,, still x jumpa...

pEaCe!!

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan