Tuesday, August 31, 2010

# Life # Merapu

Sungkai @ 2nd Beach Tanjung Aru

blogger..blogger...

today was so tired tapi so enjoying...jalan-jalan and lepak-lepak with bff...Artiq, Masni, Jiah and Jurainie (kawan-kawan masa skool dulu ni...)
sampai di Wawasan Plaza,, wait for Jiah n Jur...while Artiq and Masni, lepak at Bangunan Bank Islam...tggu Jiah and Jur sampai then Artiq gerak untuk amik kami d Wawasan...pas tu move to Kompleks Karamunsing...tujuan,,beli tudung...Me pun mo beli tudung tapi,,xda yang berkenan jadi beli anak tudung ja la...saudara-mara tudung jugakan...hehehe...oklah tu...

pas tu,,singgah pula di kedai Perfume Story...saja test-test perfume sambil survey-survey harga...manalah taukan...cerita pasal perfume ni,,yeah!! Me da dapat Me punya perfume...Mariah Carey Luscious Pink (thanks Artiq...) i like!!! =)IKLAN!! hehehe...

sampai di keta,,bincang lokasi untuk bersungkai...pilihan pertama,,,
Restoran Puteri Hang Li Po

datang awal skit...ingat nak buat reserved tempat and lauk...sekali dengan penuh sukacitanya pelayan restoran tu btau,,"Full sudah!" betapa kecewanya...mo juga rasa lauk Ketam Masak Telur Masin tu (even alergik ngan seafood..ngehehe..)

result : Frust

Pilihan Kedua,,

Nasi Lemak Antarabangsa Kampung Baru

Tempat masih ada..baru satu meja yang dibooked...setelah belek-belek menu,,,hurm,,x berkenan pula...actually,,bukan setakat nasi lemak yang ada,,banyak lagi hidangan laen...tapi,,selera Ramadhan ni,,faham-faham ja la kan...so,,demi menjaga hati pihak-pihak tertentu,,amiklah no tel Restoran ni...konon-kononnya,,nanti booked by phone...huhuhu...

result : Reject

Pilihan Ketiga,,(xda pic sign tmpt 2,,tapi memang cantik...)

 2nd Beach Tanjung Aru

akhirnya,,tempat yang menjadi pilihan...2nd Beach Tanjung Aru...bestnya tempat ni...dengan angin laut bertiup sepoi-sepoi bahasa...ahaks!! cari meja dan pesan lauk...

ada 5 orang jadi lauk pun ada 5 juga...sorang satu lauk (tapi share-sharelah...hehe) 

 Menu :
 Ikan Tiga Rasa (artiq)
Tomyam Ayam (Me)
Sotong Goreng Tepung (jiah)
Daging Masak Halia (jur)
Sayur Kailan (masni)
Nasi Kosong
Kurma

Air :
ABC Special (artiq)
Sirap Bandung (Me)
Air Jagung(Jur)
Leong Foon Susu (masni)
erm~~ (jiah..lupalah...hehehe..) 
sky juice

Lauk semua sedap-sedap cuma daging agak liat sikit...apapun,,memang kenyang and puas hati...semua kos makan dan minum ditaja sepenuhnya oleh Artiq...thanks so much art!!! laen kali,, sponsorlah lagi..ahaks!! apapun art,, ko tetap COMEL!! wink~wink...

sementara menunggu azan Maghrib tu,,sempatlah juga maen-maen air jap...pose-pose tepi pantai...hehehe...bestnya...if ramai-ramai lagi best ni!!!
ni la kejadian-kejadian itu...hehehehe...ada banyak lagi pic actually tapi di kamera jiah...wait for her to upload di FACEBOOK...x sabar mo tengok pic-pic yang lawa tu...ekeke...pic or gadis-gadis dalam pic?

akhirnya,,tiba masa bersungkai...lauk macam sikit tapi,,memang x habis ni...kenapa? xtaulah...huhuhu...pas tu menunggu seorang lagi teman yang janji mo datang...tunggu punya tunggu,,x juga sampai-sampai...rupa-rupanya masni salah inform...kami lepak 2nd beach tapi masni btau sare 1st beach...macamana mo jumpa...hehehe...

ada tujuan sebenarnya menunggu c sare ni...tunggu kek yang dipesan untuk sambut belated bestday untuk artiq!!
HAPPY BELATED BESTDAY ART!
KO TUA SUDAH DARI ME...
SEMOGA PANJANG UMUR DAN MURAH REZEKI SELALU AR...


sambut tepi keta lagi...gelap lagi...tapi memang best!!! hehehe...siap mo bawa bestday candle lagi mo minta api ma abang d medan selera tu...sepa tu ar?? =))
 
p/s : sare,,sedaplah kek tu...kek apa tu ar?? hehehe...



pEaCe!!

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan