Wednesday, October 20, 2010

20.10.2010

tarikh yang cantik...hurm,, apa yang menarik hari ini? 


life going smooth but a lil bit slow...got a bellyache...x selesa...sudahlah di ofis ni berabis sejuk...ades!! sudah minum 2 paket DCL Red Guara...best coffee ni..skang ni macam x blh terima sudah minuman laen selaen dari ni except sky juice which will be my favo owez... wink~wink...


pagi tadi,, masa Me tengah bersiap mo p keja,, lama tu berdiri depan cermin... Me perasaan yang baju Me semakin besar... hukhukhukhuk... or is it Me whom getting thin? aigooo...how come..? bukan Me x makan... makan pun 'agak' banyak.... hurm,, maybe ada beberapa sebab yang mempengaruhi keadaan ni... but what ar? pipi pun rasa macam makin cengkung.... maybe others x perasan but Me perasan...


lama sudah x timbang berat... xtau berapa sudah berat badan ni...cerita pasal berat ni,, mo share something.... ;)


Dulu masa Me masuk sekolah menengah (Tahun 1999),, badan kecik jaa... masa tu,, x pastilah berapa berat badan Me... masuk tingkatan dua,, berat makin naek... huhuhuhu...sandi juga lah... sampai Me form 4 Me x timbang berat... pertengahan tahun form 4,, bila Me timbang ja,, Ya Allah... 56kg tu... dengan ketinggian x sampai 5 kaki.... bayangkan~~ @_@


orang laen,, bila tinggal asrama,, makin lawa,, makin kurus or maintain tapi Me,, makin bulat adalah...


pas SPM Me masuk kolej swasta di Kuching... terpaksalah jauh dari family... 3 bulan Me disana,, macam2 Me makan....yalah,, tempat orang ni,, laen selerakan... macam-macam Me jumpa... but most favo was laksa sarawak...sedap wooo....kadang-kadang boleh makan sampai 2 mangkuk dalam 1 masa....isk...isk...isk...skang baru Me rasa agak malu...hahahaha...apa boleh buatkan... laksa sarawak tu memang sedap dan menggoda iman...


3 bulan selepas tu,, YES!! BALIK KAMPUNG!! rindu woo...amik masa hampir 2 jam juga dari epot Kuching sampai terminal 2 KK.... masa tu,, x sabar jumpa family...rindunya,, TUHAN ja yang tau... dari jauh nampak bapa,, mama and adik-adik...


tiba-tiba ja bapa marah....terkejut wooo... 'Kenapa ko kurus betul ni???!! kalau x cukup duit mo beli makanan,, bagitau!' uhuk... kurus? biar betul!! sepanjang 3 bulan d Kuching,, Me x pernah pun perasan yang Me ni kurus...rasa makin besar adalah...huhuhuhu...


bila Me timbang berat,, uiyoooo,,, tinggal 45kg lagi...mantaplah!! happy actually juz yang buat x happy masa tu is baju raya Me,, besarnya!!! hahahahaa...mama jahit ikut contoh baju sebelum Me berangkat dulu... macam McDonald sudah tu...hahahaha...sepanjang cuti raya,, sakit wooo kena marah ngan bapa...10kg tu turun... apa bapa x risau...


ingat mo kasi maintain ja,, tapi skang ni makin turun pula... aiya...

apapun,, yang penting sihat bah kan...;)


p/s : happy coz dulu baju saiz XL da tukar ke saiz S...best2!! hehehe....


pEaCe!!

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan