Friday, October 29, 2010

Mereka Juga Manusia

juz now bila buka facebook,, selak mana-mana yang patut,, Me tersinggah kat page kawan Me... kat page 2 dia ada share 1 video yang Me pun x pasti dari sumber mana diperolehi tapi yang pasti di negara Malaysia...video yang dirakam masa sorang peragut ni ditangkap oleh orang awam...

siap kena pijak...kena tendang...mulut pun kena sumbat ngan lumpur lagi...sandinya laaa...macam binatang ja si peragut tu kena belasah...Me pun x sanggup tengok...rasa macam mo nanges pun ada...bukan sebab kesian tapi sedey sebab tengok rakyat yang sikit macam xda tamadun...negara ada undang-undang,, so serah ngan polis...bukan sesuka hati ja mo belasah orang...betullah dia salah tapi biar undang-undang yang putuskan apa yang dia patut terima...if si pesalah 2 mati kena belasah,, xkah menyusahkan diri...si tukang belasah pula yang kena jawab kat balai...silap-silap dapat pula tuduhan membunuh dengan niat...sepa mo jawab??

if kita rasakan hukuman yang undang-undang putuskan x setimpal ngan apa yang dia buat,, biar Allah pula tentukan hukuman seterusnya...Allah Maha Adil...actually,, kita tak layak pun menjatuhkan hukuman pada orang laen...fikir-fikirkanlah...jangan jadi jahil kerana terlalu mengikut hati dan perasaan...

p/s : ni pun mesti ramai yg x puas ati,, but,, think~~


pEaCe!!



No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan