Saturday, October 9, 2010

Nearly Disaster...

Ari 2 got invitation from Artiq...jemputan untuk sama-sama menghadiri kelas make up @ Mary Kay... ofisnya @ Alam Mesra,, se'blok' dengan Maybank,, dan berada betul-betul di atas 10am cafe (err,,betulkah nama cafe ni?)...

Me, Artiq and Jiah berkumpul di 1Borneo seawal jam 10:30am untuk tengok movie b4 the class started...we decided 2 watch the Sammy's Adventure at the 1st place tapi atas sebab2 tertentu,, kami amik keputusan untuk enjoy Jangan Pandang Belakang Congkak 2...but,,yang menyedihkan,, output movie ni bukan seperti yang kami harapkan...sorry to say but it's totally boring...

pas tu,,Artiq drive 2 Alam Mesra...di sana ada lagi sorang kawan keja Artiq yg tggu,,Noi....janji with the beautician jam 2:00pm...we are the 1st group yang sampai...pas tu ada lagi 2 group di belakang kami...

kami amat teruja untuk mendapatkan khidmat nasihat untuk apply make up dengan cara yang betul... 1st,,the senior beautician (i think...) terangkan pasal produk penjagaan muka,, such as cleanser,,toner, mask,, sunblock,,lip mask and lip balm...there's many but i can't remember all...hohohoho....
sebelum ke sesi make up,,kami dikehendaki membersihkan muka terlebih dahulu...masing-masing diberikan cleanser berdasarkan keadaan kulit...Me kena bagi cleanser untuk kulit kering....when Me apply,,ok ja,,but juz a few second later,, my cheek got so red...pas tu Me rasa panas and then timbul pula bintik-bintik...kind of elergic...OMG!! risaunya Me masa tu...rasa mo nanges ja,, pas tu mo kuar tinggalkan tempat tu....coz selama Me menggunakan produk-produk skin care sebelum ni,, x pernah pun Me mengalami kesan macam tu....hukhukhuk...pas tu,, rasanya the beautician pun getting a lil nerve (mungkinlah...huhuhu)...then,,dia sembur something di tempat yang merah tu... and now,, it's getting itchy... perasaan risau tu makin bertambah-tambah...huhuhuhu...rasa macam mo garu but tahan ja...and mereka bagi Me skin care untuk kulit sensitif...they said special case...macam something bad ja bila dengar perkataan tu...

selepas beberapa minit guna sensitif skin care product tu,, pelan-pelan gatal tu hilang...nasib baek la...if tidak,,xtau la apa mo buat ni...muka tuuu...mesti risau 120%....huhuhu...

then bila apply mask,, kami diberi pula try lip mask...best wooo,,dalam beberapa minit bibir jadi pink kaler tu....kurang sikit hitam yang ada di bibir ni...later mo try + beli juga ni....ngehehehe...mahal tapi puas hati tuuu....

sampailah part mo make up....rupanya make up sendiri ja dengan di'assist' oleh beautician... paling suka coz 1st time pakai eye shadow dengan puas hati...hehehe...oklah...tapi yang x best tu kan,, rasa macam pakai make up di umah ja ni....yang pakai sendiri-sendiri depan cermin tu....rasanya dorang ni juz mo kasi kenal dorang punya product bah...hurm,,,ok lah tapi Me x berani sudah mo try...juz because apa yang terjadi masa mula-mula tu...hukhukhuk...

tapi masa make up tu kan,,,laparnya sudah...huhuhu...ingatkan dalam sejam setengah boleh habislah tapi sampai juga jam 6:00pm owhh...ades!! c Artiq sampai gastrik ni.... apa-apa pun,,, we try to enjoy ourselves with the sessi...huhuhu

p/s : peliknya,,,macamana dorang boleh blame other product sedangkan kulit Me sensitif masa guna dorang punya product..? is it one of their marketing strategies..? hurm~

pEaCe!!

2 comments:

  1. it's not a disaster. it's my nitemare! kalo taw bagus sy melalak lagu puncak kasih. ada juga feel.............. ni dpt gastrik adalah!

    ReplyDelete
  2. 2 la bah kan ar...siuk lg ni..biar lah pecah2 sora...ades,,,ingat betul sa ni kejadian owh...betul2 menakutkan...

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan