Wednesday, November 24, 2010

# Life # Merapu

~Ada apa dengan me?~

Me adalah anak sulung kepada pasangan En. Mohamad Izzan Abdullah dan Pn. Raimi Muhamad...
Dilahirkan pada 31 Disember 1986...hujung tahun tu...agaknya beberapa second sebelum tahun baru kut...rugi wooo...mana tau masa tu blh dapat hadiah as new year baby...hehehe...
kadang-kadang rasa bangga juga lahir hujung tahun ni...tapi ada juga terasa macam lambat sangat nak genap tahun...means umur la tu...macam la orang yang lahir bulan April tu cepat genap tahun kan...hahahah...

dan di bawah Me,, ada 4 lagi adik-adik...2 pmpn and 2 lelaki...menjadi kakak pada diorang ni, agak susah juga la...kenapa? huhuhu...sebab semua besar-besar dari Me...kasut adik bongsu Me yang umur 11 tahun tu pun nak capai size 5.5 da and Me size tu juga dari dulu...size 4...pg maen bowling kasut minta size 2 tu...huhuhu...if Me marah pun bukannya diorang takut sebab tu Me malas nak marah-marah...hahaha...yelah sangat....Me ni tak garang pun...
 TAPI,,
yang Me suka,, bila jalan ngan adik-adik Me,, semua orang ingat yang Me ni adik...maksudnya Me nampak muda la kan...kan...kan...sebenarnya sebab Me kecik tu...sabar ja lah...


Me paling trauma ngan s****r aka l***h-l***h dalam bahasa melayunya...
bila nampak benda ni,, perut mula rasa sakit...tekak pun start mual...
pernah masa duk asrama dulu,, waktu tu makan malam...dah habis makan tu, berdiri nak pg cuci pinggan tiba-tiba Me terasa macam ada benda tu merayap di tangan Me...tanpa fikir panjang Me terus lepaskan pinggan...huhuhu...habis sisa-sisa makanan berhambur di lantai ni...
pas tu terdengar la kucing-kucing lapar ntah dari mana...isk!! malu wooo...nasib baek masa tu jejaka idaman xda di dewan makan...cerita lama tu...
ok..ok...balik ke pangkal jalan...setakat membayangkan ja pun Me da rasa eeeee...apa lagi if terserempak 'face to face' ngan benda tu...
UWEEEKK!!!! TANDAS!!!


ceritera cinta Me pula,, hurm,, sebelum ni taklah sebahagia yang Me inginkan...byk yang terjadi...nak lupakan memang x dapat but Me jadikan pengajaran untuk masa depan & diri sendiri....and ceritera ni juga yang jadikan Me lebih tabah dan lebih bersedia...nak cakap x sakit,, tipulah kan...but xmo salahkan siapa-siapa coz Me tau semua salah Me for being nothing...lupakan...
now Me gembira dengan Cik Abg Me...doakan kebahagiaan kami ea...당신을 사랑합니다 abg K... poyo je kan...:p



Kerja pula mungkin Me xlah 'seberjaya' orang laen but Me agak happy dengan pencapaian Me setakat ni...yalah,, ada keja,, ok lah tu kan...even dengan keadaan yang not happy...xmo ulas panjanglah pasal keja ni...uhuk!! x pasal-pasal ada yang kena cuci nanti...


p/s : to be continued...ahaks!! 



2 comments:

  1. Kak Moon ni cm minat citer2 korea je ni.. ;P

    tetibe ade sarangheyo Abg K. hehe.

    ReplyDelete
  2. uhuk2...
    terbatuk jap...
    minat sangat2...2 yg smpi terbawa2 tu...ahaks...

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan