Tuesday, November 30, 2010

# Life

buka di umah kakak lah...

masa nak naek ke umah tadi,, ada 3 budak pompuan di bawah umur sedang melepak kat tangga...even budak-budak pun,, Me btau juga dengan bersopan santun yang Me nak lalu...
'sorry dik...' amboi..hehehe...

'xpa kak...' 

selang beberapa anak tangga,, tiba-tiba ..

'kak, belanja..' Me pun menoleh...

'belanja apa?'

'tu...' budak tu memuncungkan mulutnya menunjuk kearah beg plastik yang Me pegang...

'xda apa2 ni dik...maggie jakk...' tapi rupanya budak tu bukan maksudkan maggie tu tapi limau mandarin...Me pun lupa juga yang Me ada beli limau tadi...hukhukhuk...Me pun seluklah beg plastikkan,, tapi 'buka di umah kakak lah....'

huh?! what the,,, trus Me imagine yang bukan-bukan...isk..isk..isk..Me kuarkan buah and bagi ngan budak-budak tu...Me bagi alasan yang pas ni Me nak kuar...tiba-tiba cakap macam tu,, of course Me pelik...

bukannya nak berburuk sangka tapi juz berhati-hati...skang ni macam-macam kejadian...sudahlah x kenal ngan budak-budak ni....Me terfikir, manalah tau budak-budak ni jadi umpan...bawa naek ke umah then ada orang laen datang rompak...isk!!...bukannya kita dapat jangka apa yang berlaku...

and masa masak tadi terfikir lagi, manalah tau tiba-tiba budak-budak ni xmo balik...x pasal-pasal kena tuduh culik anak orang...dunia skang ni bukan macam dulu cik kak...orang da pandai guna tipu muslihat...guna tipu helah...sepandai-pandai sang kancil,, pandai lagi diorang ni...huhu...

so,, kenalah beringat sebelum kena...berhati-hati dengan orang yang kita x kenal atau yang baru kenal...jangan sudah terkena baru nak menyesal...

p/s : macam-macam kejadian hari ni...huhuhu...salah satunya bila Me terlepas pandang satu tawaran jawatan dari sebuah institusi kerajaan Negeri Sarawak...position ' IT/ COMPUTER TECHNICAL SUPPORT PERSONNEL'...ades!! huhu...sayangnya....=(( =((

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan