Tuesday, December 7, 2010

# apanakjadi # Life

Ada Apa Dengan Me Part 1

Me nak sambung cerita yang tergendala dulu...ehiks!!
cerita mana? baca SINI ...


tapi kali ni Me nak story more bout my childhood...
sangat meriah tau hidup Me and adik-adik masa kecik...hehehe...
ini Me...xtau masa ni umur berapa tapi yang pasti cutekan..kan..kan...
ahaks!! mata kecik..gigi belum tumbuh...ada jambul lagi u...hehehe...

Yang ni pun Me...seyes gila amik pic...hahaha...ni pic masa umur 9 tahun ni...
comel x? comelkan...siapa kata x comel Me x kisah sebab Me tau korang jeles...hehehe...

masa umur-umur ni lah terserlah bakat nakal yang memang belum diasah masa tu... tapi bila + ngan kazen-kazen,, semua bakat terpendam pun kuar....

jadi tarzan,, korang pun biasa kan...
mandi kat sawah,, korang pun pernah kan...
curi ayam nenek,, segelintir jak kut....
jadi dr. haiwan...bedah katak,, bedah cicak,, potong cacing...pernah x? tapi kitorang baek tau,, pas bedah tu kita jahit balik dengan benang kaen...maybe tersalah jahit urat kut masa tu,, sekor pun x hidup lagi...huhu...korang pernah? cian...

'menyelam' kat tempat simpan padi...mula-mula memang la excited...siap buat aksi terjun papan anjal ala-ala bintang olimpik lagi ...tapi x lama,, badan jadi merah + gatal + pedih...tu tak + sakit kena rotan lagi tu...huhuhu... x dapat tido malam u...

Akibat kedegilan Me and adik-adik,, kaki kitorang selalu jadi sasaran tali pinggang bapa...sakit? nak rasa? meh cni Me try rotan...huhu...memang ar sakit...siapa suh degil kan...salah sendiri..kenalah tanggung...airmata jangan cakaplah...bergelen-gelen kuar wooo....pengajaran untuk jadi orang berguna tu...

tapi kat skolah Me adalah seorang pelajar dan ketua kelas yang berjaya...hehehe...mantap owh masa skolah rendah dulu...

if mo cerita pasal ketua kelas ni,,, Me adalah sorang yang amat direspect di dalam kelas...garang gila-gila u...padahal badan kecik...bila guru xda kelas tetap sunyi...apa taknya,, ke hulu ke hilir Me dengan pembaris panjang...hahaha...degil skit rotan...bising skit,, tulis nama bagi kat Guru Besar....hahaha...pas tu tiap-tiap hari cek kuku...panjang skit,, pukul guna duster...jahat? mana ada... tegas tu...tengok pic kat atas tu pun boleh menggambarkan betapa seyesnya Me masa tu...hahahhaa...every year ketua kelas terbaek u...x caya meh cni tengok sijil-sijil Me...ahaks!!

sangat rindu ngan kenangan-kenangan tu...

p/s : nanti Me sambung crita lagi ea...wink~wink


7 comments:

Follow me @munirah_izzan