Tuesday, December 28, 2010

# Gomen # Life

Akta Blog untuk Penjawat Awam?

take 5 jap...amik masa ni update jap...


ari ni tension sangat-sangat..tatau kenapa ati rasa cam x senang...perasaan me jak kut...huhuhu..keja bertimbun ni...semua tertangguh gara-gara pindah bangunan ari tu...aiyak! sampai sakit mata den mengadap en.komputer... 


ari tu ada yang cakap kat me bahawasanya penjawat awam x boleh mempunyai blog peribadi (sal pe skema ni..)..arr? betulkah? kononnya ada akta yang menyatakan tentang perkara ni...


hurm,, siapa-siapa yang boleh bantu me dalam hal ni..? kalau betullah x boleh,, x pasal-pasal kena denda...pas tu kena closed ar kan? ades...meh ar kita rungkaikan benda ni biar jadi lebih terang....and siapa-siapa yang tau sal akta tu,, share-share ar...


11 comments:

  1. @Ujang9897

    erk,, boleh ea..? hehehehe...

    ReplyDelete
  2. haha..

    tidak tau lah..

    cam teda jak kan ?? [kasi sedap hati]

    kalau yang tau tu bagitau la..

    tapi kalau yang taktau tu, wat2x taktau jak lah.. erk ??

    L0L~

    ReplyDelete
  3. bukan dia tau pon..diam2 sudah. hehe..mengarut je tak bleh ada blog peribadi..

    ReplyDelete
  4. ubah la identiti, jgn gune identiti real.hehe cth, mat gebu, wa tak tau pon cmer rupe bentok sebenar die.hehe

    ReplyDelete
  5. itu khabar angin saja tu.. tiada pun akta yg sedemikian.. paling2 pun, Akta Rahsia Rasmi 1972 ada la.. mau tau dgn lebih lanjut, sila ke artikel ini

    semoga dpt meleraikan kekusutan di minda :)

    ReplyDelete
  6. @Syuwai

    memang xda bah tu...

    @Jejaka Terhangat

    memang mengarut ar...

    @nazirulhazwan

    cian kat CMG...mesti dia terbersin ang sebut nama dia...

    @Nordin

    thanks yaa..memang membantu...

    ReplyDelete
  7. ya ka???esh biar betul...tapi aku tengok ramai jgk penjawat awam ada blog...yang cikgu2, yang kerani2 tu, yang group p&p pun ada jugak...tapi its ok la rasanya kalo kita keep it down...not to sentuh hal2 politik or provokasi or all that yang sensitif...aku pun gov servant jugak...ngerinya kalo betul2 ada akta tu...

    ReplyDelete
  8. Tak pernah dengar pun..
    Kita teruskan saja sampai amaran dikeluarkan..haha

    ReplyDelete
  9. dari umah ble la kali..klu ikut btl..donlod2 mp3 & movie guna harta kerajaan pun x ble..pendek kata..fotostat ic pun mesti bayar..huh..klu mcm tu..byk la aku mkn harta kerajaan..

    ReplyDelete
  10. akta mungkin xda..tapi mungkin ada jabatan yg buat pekeliling..bak bewak ckp "rujuk pekeliling" kunun..nnt la cari bukti

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan