Friday, December 3, 2010

# Segmen

Blog Oh! Blog


Segmen Blog oh! Blog lak petang ni...;)
Usia anda berblog ..
 Sedar x sedar da masuk bulan kelima Me berjinak-jinak ngan dunia blogging ni...

Sapa mempengaruhi anda untuk membuat blog

Xda siapa yang pengaruhi...timbul minat ni coz Me sendiri suka mengarang...ada beberapa cerpen yang Me da tulis but x up lagi kat blog...ada masa nanti Me up kan...nak buat tacap skit...;)

Perkara pertama yang timbul dalam kepala bila mendengar perkataan blog

Diari...dulu tulis macam-macam dalam buku diari...siap sembunyi bawah bantal, dalam almari lagi coz tanak orang laen baca...tapi skang minda Me agak terbuka sebab kat blog ni x payah nak sembunyi-sembunyi...type je pa yang nak ditype...lagi suka if orang laen baca and join komen...da x risau lagi...:)

Mereka yang menjadi sumber inspirasi anda dalam dunia blog ..

Sebelum Me bergelar blogger,, Me adalah sorang stalker separuh masa...hohhoho...Me suka follow up blog En. Zack Zukhairi...minat ngan katun-katun yang dia buat and segala cerita yang dia up kan x penah buat Me boring....;) tapi nak suh Me buat katun memang x jadi ar coz Me tau lukis orang lidi je... ahaks!!

Bagaimana anda nak terangkan mengenai blog pada rakan anda yang buta IT

Setakat ni xda kawan-kawan Me yang buta IT...semua kira up to date...if ada pun yang segelintir tu  memang x minat nak tau sal blog ni,, bukan sal buta IT...

Dalam 100 patah perkataan , Apakah blog mampu mempengaruhi kehidupan seharian anda ?

Sangat mempengaruhi... 

1st, dulu Me juz curah-curah idea yang memang x banyak tu untuk buat simple cerpen...skang ni bidang untuk Me menulis jadi lebih luas...

2nd, dulu hujung minggu Me suka kuar and lepak-lepak kat KFC Wisma Merdeka KK sambil baca novel but now hujung minggu Me jadi agak berlainan dengan adanya blog ni...tapi Novel was still on the top lah...;)

3rd, membuatkan Me rajin untuk berfikir sambil menulis...
 
4th, of course lah kehadiran rakan-rakan blog yang amat sporting memainkan peranan penting dalam hidup Me sebagai blogger...

End of the Segmen...now korang lak pegi terjah En. Ben ...;)

9 comments:

  1. huwa..mcm best..nnti nk join jugak la yg ni..ehhee

    ReplyDelete
  2. bagus3..mmg pngaruhi kite kan.huhu

    ReplyDelete
  3. zack pom moon baca...haha..best disana. di jepun...wahhh..selmat kenal..sy follow

    ReplyDelete
  4. wah..bgusnya..
    sbb minat anda bebrblogging ye..
    :)

    ReplyDelete
  5. @Hisyamudin

    byk sgt pengruhnya...;)

    ReplyDelete
  6. @gaung

    opkos baca...;)
    best entry2 dia...
    da follow u back gaung..keep in touch ya...;)

    ReplyDelete
  7. @CaRr JaliL

    minat paling penting...
    ;)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan