Wednesday, December 22, 2010

# apanakjadi # Life

Cari Apa?

macam bloggers laen juga rasanya,, sering terfikir apa yang Me dapat dengan blogging ni..? nak kaya? hurm,, ada orang yang jana pendapatan lebey ngan blogging ni kan... nak femes? kalau femes dapat apa ea? huk..! Me x pandang pun semua tu...jeling-jeling sikit jak...ahaks!

apapun yang Me cari hanyalah kepuasan dalam berblog ni...Me puas bila orang baca blog ni,, Me puas bila followers makin bertambah,, bila tengok entry Me dikomen even juz 1, 2 komen but ok apa...Me puas bila semua bloggers saling support antara satu ngan yang laen...secara x langsung dapat meluaskan kenalan ke seluruh dunia kan...bunyi cam orang eropah pun baca blog ni kan...ehiks! eh,, baca what..

ada juga yang x puas hati bila tengok yang sorang tu dah makin maju sedangkan dia baru mula 2, 3 langkah...bila tengok followers dia bertambah dari satu ke beribu-ribu lemon mulalah panas punggung...janganlah kecik ati sangat..bandingkan dulu apa yang kita buat dengan apa yang dia buat...

ni x pasal-pasal kita jadi miss or mr. anon pegi serang blog dia tu...apa yang kita harapkan dengan buat macam tu? ingat dia nak mengalah? huhuhu...mungkin kita lagi sakit ati sebab entry dia pasal kita mungkin akan tarik lagi ramai readers...x caya cuba try,, itupun kalau dah sedia dikutuk ar...

sebagai bloggers yang berjiran ni,, kenalah ada toleransi...jangan sekali-kali tanam sikap cemburu buta dalam blogging ni...kalau nak cemburu juga, bersainglah dengan sihat...dengan itu kita akan lebey gembira..percayalah!

3 comments:

  1. jd la blogger yg wat entry2 terbaik.. bukan blogging sbb traffic n duit.. :)

    ReplyDelete
  2. bersaing cara baik adalah sihat.. tak best klu berdengki sesama blogger.. eh ada ke mcm tue..

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan