Friday, December 17, 2010

# Life # Merapu

Dulu Aku Nakal


jum bersama mengimbau kembali zaman kegemilangan masa skolah dulu dalam segmen Dulu Aku Nakal...segmen baru En. Ben...ehiks!! excited jap...

1. Nama sekolah rendah dan sekolah menengah  termasuk tahun

Sekolah Rendah - Sekolah Rendah Kebangsaan Pekan 1 Ranau :: Tahun 1993- 1998

Sekolah Menengah - Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Ranau :: Tahun 1999 - 2003

2. Aktiviti ko kurikulum yang korang ceburi 

masa skolah rendah and skolah menengah join PBSM (Persatuan Bulan Sabit Merah) and Kelab BI.. 

3. Jawatan yang di sandang dulu .. hehe..

Sekolah rendah - Ketua Kelas :: 1993-1998 (tiap-tiap tahun tu...hebat x? ehiks!!)

Sekolah Menengah - Pengawas Sekolah & Asrama :: 2002-2003

4. Nama guru kesayangan korang ..

Sekolah rendah - Cekgu Noorhayati Boon (Cekgu Bahasa Melayu)...

Sekolah Menengah - Sir Zaaba ( Cikgu Bahasa Inggeris...sebab sangat minat ngan subjek BI..hohoho)

5. Subjek paling disukai dan tak suka..

Sekolah Rendah - x suka subjek Kajian Tempatan dan Bahasa Inggeris but start tahun 6,, Me mula amik port ngan subjek BI ni...sebab Teacher masa tu garang sangat wooo...huhuhu.tapi cukup berterima kasih ngan dia coz sebab dia Me berubah pandangan pasal subjek  ni...sangat suka subjek Sains sebab banyak buat eksperimen...paling penting,, masa tu subjek ni banyak makan...hehehe...

Sekolah Menengah - lekat ngan subjek BI...sebab tu join kelab BI and ada selalu mengaktifkan diri bila ada aktiviti minggu or bulan Bahasa Inggeris ni...hehehe...dan paling x suka,, Add Math...sowi cekgu...

5. Kawan baik masa sekolah...

still my bff until now...weee,, Siska,, Khadijah,, Pipi,, Lani,, Artiq,, Dila,, Uhai and banyak lagi ni...sowi siapa-siapa yang x 'tertype' tu...i love u all!! muaahhx!

6.Cita cita masa sekolah dulu

Masa skul dulu mo jadi cekgu or jururawat tapi 1 pun x sangkut...hehehe...penah jadi GSTT but sebulan jak...it's fun being surrounding by the skul and pupils...ehiks!! 

7.  Artis feveret masa sekolah dulu ..

sangat minat ngan arwah Achik (Spin) & Nana...

8.Perkara yang paling tak dapat dilupakan masa sekolah..

Ceritera cinta monyet!! hahahaa....macam-macam ada...

9. Jika dapat kembali ke zaman persekolahan , apakah yang ingin korang lakukan ..

banyak but xpa lah...lagipun memang x dapat kembali ke zaman tu kan...huhuhu

10. Ceritakan kenakalan yang tak dapat dilupakan sewaktu sekolah dulu ( tak kurang 100 patah perkataan )

masa orang tengah cuti,,tinggal Me and the geng jak di hostel,, seludup masuk dapur dewan makan 'curi' beras dan telur...lapar punya pasal tu...ada lagi but x banyak ar..coz dulu masa skul Me ni good gurl apa...hehehe...good la sangat...


10 comments:

  1. wahh..sume segmen ben cik mOoN masuk ek..JT tak pernah masuk lagi ape2 segmen dia sblm ni. hehe..

    ReplyDelete
  2. @Jejaka Terhangat

    x semua jga JT...ada yg tinggal...ehiks!

    ReplyDelete
  3. @Ujang9897

    dulu x nakal sangat..skang ni tatau nak cakap...ahaks!!

    ReplyDelete
  4. salam perkenalan..saya rozuan..nakal ye dulu2..nice memories

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum..hehe kna bg pnh2..bdk skola agama la katakn..:)

    ReplyDelete
  6. bende yang kite buat dulu lah yang sentiase terpahat... best mmg seronok..

    zoul siap ponteng mandi sungai lagi..skolah kampung kan..mmg syok lah..

    ReplyDelete
  7. Tak lah nakal sgt. Salam perkenalan :)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan