Sunday, December 12, 2010

# Life # Love

Jangan Berjanji Andai Tak Mampu Tunaikan

kenapa perlu ada perkataan 'spare part' dalam bercinta? persediaan? untuk apa sebenarnya? x cukupkah dengan apa yang ada depan mata...? mencari yang terbaek? dengan alasan ni bolehkah menabur janji akan sehidup semati sedangkan sendiri masih x pasti dengan pilihan itu...? 

bercinta dengan ramai orang dan dengan every person tu diyakinkan dengan kata-kata +ve tentang masa depan bersama...bila dah sampai masa,, mampukah ditunaikan? sedangkan kita hanya mampu bersama & berkawen dengan satu pilihan saja...macamana agaknya perasaan dan hati orang laen yang pernah kita janjikan kebahagiaan tapi x mampu dilaksanakan tu?

ketawa? gembira? lega? bahagia? mustahilkan...yang ada mesti rasa marah, merana, sakit hati dan macam-macam lagi...kadang-kadang ada pula yang terdorong untuk melakukan perkara yang ditentang agama...contoh? bunuh diri...sihir...

menyesal? terlajak perahu mungkin boleh berundur...terlajak kata sendiri mau ingatlah kan....so,, jujurlah dalam bercinta...andai tidak mampu jangan berjanji...

5 comments:

  1. huhu..setuju dear..smpai bile nk cari yg terbaek..kite mmg xkan brhenti jumpe yg terbaek tau..yu dengan ai skrg, esk u jumpe lgi baek dr ai, u pgi kt dia, lusa u jumpe lgi baek dr dia, u pegi pulak kt sorg lagi..sampai bile ek?

    hhuhu.smtime,kene bersyukur dgn ape yg sedang kite miliki kan..nice entri dear..i like it..

    ReplyDelete
  2. @cikcloudy

    @Joy Norin

    itu lah kan...senang jak tabur janji...tapi hampeh ni...

    ReplyDelete
  3. @mia

    yup dear...bersyukur seadanya...jangan nanti kerana terlalu mencari yang terbaek yang di depan dilepaskan sedang'n itu lah yang terbaek...

    thanks dear...=)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan