Wednesday, December 22, 2010

# ceritacinta # Hiburan

Lagenda Fairytales : Honeymoon 2

Snow White  : kanda, have u think bout our honeymoon?

Hang Tuah     : Hurm....x sangat...

Snow White  : What do you means by ‘x sangat’?

Hang Tuah    : Maksudnya ada fikir tapi susahlah dinda...

Snow White  : so many excuses...we have been married bout 47 hours and 27 minutes but u still didn’t even think seriously bout it?

Hang Tuah    : Kanda x dapat cutilah dinda...minggu depan dah start orientasi untuk hulubalang Melaka yang baru...Sultan dah lantik kanda sebagai penghulu minggu tu...

Snow White  : But Hang Jebat can take over your place for a while kan?

Hang Tuah    : X bolehlah dinda...x lama lagikan penilaian hujung tahun...kalau kanda miss orientasi ni, mesti markah kanda x cecah 90 ke atas...kalau kurang mesti kanda x dapat amik PTK tahun depan...

Snow White   : Up to you lah kanda... 

Snow White berlalu meninggalkan ruang tamu...Hang Tuah tersenyum menang...

Keesokan hari,,

Snow White    : Kanda, there’s an urgent email for you...

Hang Tuah      : Dari siapa?

Snow White    : Don’t know...enjoy yaa...promise to went shopping with Bawang Putih today...bye kanda.. wink~wink...

Hang Tuah      : Yalah...hati-hati bawa Inspira kanda tu tau...mahal tu..

Snow White berlalu sambil bernyanyi kecil...pelik Hang Tuah melihat gelagat isterinya itu...

Hang Tuah     : Siapa pula hantar email pepagi buta ni?

Salam...

Cuti ang Beta dah luluskan...pasal minggu orientasi tu ang jangan risau..Beta dah tunda ke minggu lagi satu...

isk..terror betul isteri ang tu ea...mana dia belajar jadi hackers? Habis rahsia beta dalam genggaman dia...Dia kata nak up kan semua pic skandal beta dengan bawang merah kat facebook kalau beta x luluskan cuti ang...x lena tido beta malam tadi...

ang mesti follow semua apa yang dia cakap, kalau tak beta xkan segan silu pecat ang...hutang ang akan beta naikkan interest ke 3 kali ganda interest asal...dan sebarang surat, email, sms atau panggilan rayuan tidak akan dilayan!

With Love,,
Sultan Melaka

'bila masa pula aku apply cuti ni?' Hang Tuah tepuk dahi...
 
'patutlah curiga jak aku tengok dia pagi ni!' 

7 comments:

  1. haha.. lawak2.. pandainye wat cite ^_^

    ReplyDelete
  2. mo0n, ang da boleh ganti den buat cite2 ni.hehe nice dow!

    ReplyDelete
  3. @nazirulhazwan~

    x layak lg ar...hehehe...apapun,, thanks bro..;)

    ReplyDelete
  4. hahahaa mooooooooonnn..

    pale tingtong ea??? hahahaha
    best plak cite ngarut ni.. akk copy ea.. nak send kat member yg memang layan cite macam ni... then nanti akk bagi link kamu ni pada dia.. boleh?? boelh??? pleaaaseee

    ReplyDelete
  5. @hestyrezyuda

    hehehe...silakan kak...:)

    ReplyDelete
  6. ahahhahaha.. lawak2.. sporting sultan melaka.. dasyat snow white..

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan