Wednesday, December 15, 2010

Lagenda Fairytales : Honeymoon

ingat lagi x satu segmen kelolaan En. Ben? Segmen : Andai Aku...
ceritera Hang Tuah dan Snow White...part awal-awal tu,, nnt kita cerita ea...hehehe...

Snow White  : Kanda, i want London to be our honeymoon destination...

Hang Tuah   : Jauhnya dinda...xda yang lagi jauh ke dinda nak pegi?

Snow White  : It's not that far lah kanda...i've never been there before so i always wondering how's London would be...

Hang Tuah   : Dinda kata not far? Sepurnama pun belum tentu kita sampai tau..

Sunyi~~

Snow White  : Do u expect that we are using Jumbo to get there?

Hang Tuah   : Jumbo sajalah yang kanda ada...xkan nak jalan kaki kut?

Snow White  : Tomorrow i'll borrowed Puteri Gunung Ledang notebook and broadband...we book a ticket with MAS yaa...

~Snow white amat berharap yang Hang Tuah akan berkata ya..~

Hang Tuah   : Dinda,, kanda tak cukup money nak bayar tiket tu...

Snow White  : U borrowed lah from Sultan Melaka...He never refuse u right?

Hang Tuah   : Isk! dinda ni..sudahlah duit hantaran untuk dinda hari tu pun haven't paid yet...malu kanda nak berhutang...lagi-lagi dengan Sultan...

Snow White  : U says u just didn't have enough money kan? Then we'll fly with airasia...i heard there's a Chinese New Year Promotion..*wink~wink*

Hang Tuah  : apa dinda ingat dinda maen mata dengan kanda,, kanda tergugat? sudahlah dinda...kita honeymoon at my kampung saja...

Snow White  : No!! i want London!!

Hang Tuah   : Dinda, kat sini kita x boleh lawan cakap suami..ni bukan Fairyland tau...Let's sleep..esok kanda kena turun keja awal...

Terpaksalah Snow White mengalah dengan Hang Tuah...nak jadi isteri mithali katakan...

14 comments :

  1. snow white dan hang tuah??? -___-

    ReplyDelete
  2. haha..nice, sweet n sour cite ni..pertembungan budaya dan zaman. kretif2..thumbs up..=)

    next entri tgk cite drpd JT plak yek..=p

    ReplyDelete
  3. Snow white dan Hang Tuah ?? Macam pelik je , macam cute je . hehehe .

    ReplyDelete
  4. terbayang2 watak hang tuah bercakap dengan snow white..pelik sikit. hehe

    ReplyDelete
  5. ahaha..kesian Snow white..
    honeymoon kat kg pun best pe...
    sejuk..macam london jugak..ekekekek

    ReplyDelete
  6. inilah diktakn cinta xkenal bahasa..hahaha

    ReplyDelete
  7. oh my. hang tuah & snow white versi moden ni. hahaha -.-

    ReplyDelete
  8. hekhekhek.. kelakar.. pulun tahan gelak.. bayangkan Hang Tuah dengan Snow White..

    kena bg Snow White mkn belacan byak2 baru x teringin nak pi LONDON.. kuikuikui..

    ReplyDelete
  9. kesian hang tuah aka suami..lol..:D

    ReplyDelete
  10. Secara peribadi, Lavender menyukainya kerana ia adalah entry pertama didalam KLF dan disitulah kita akan dapati bermulanya kisah selepas pernikahan Snow White dan Hang Tuah, wah 2 budaya yang bertembung dalam 1 cheritera. Budaya Omputih dan Budaya Melayu. Tak sangka, begitu senang Snow White menuruti budaya Melayu dan agama Islam yang mana si isteri perlu mengikut kata - kata si suami, walaupun dalam keadaan mengalah. Ini menunjukkan bahawa siapa pun kita, sebagai isteri memang wajib menuruti cakap suami, kerana pastinya sisuami ada alasan yang kukuh, macam Hang Tuah. Hang Tuah dah tak nak membanyakkan hutang piutang yang sedia ada iaitu hutang sewaktu ingin berkahwin dengan Snow White. Inilah yang seharusnya orang kita amalkan, iaitu jangan memperbanyakkan hutang sedia ada, nanti malu sekampung dan boleh jatuh muflis. Lihat sahajalah, tajuk Harian Metro "Eksekutif muda bankrap" pada 26/2/2014 ( http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Eksekutifmudabankrap/Article/index_html )

    Tak sangka dalam entry yang dicop "hiburan" dan "merapu" ada terselit nasihat dan pengajaran untuk peminat blog ini

    ReplyDelete
  11. thumbs up.... 2 budaya menjadi satu cerita..

    ReplyDelete


Shoutbox
 

Copyright 2014 © It's Truly Me !. Design by Ayu Barbydol