Thursday, December 30, 2010

# Life # Merapu

Lagenda Fairytales : Pembantu Perpustakaan Melampau...

tajuk x boleh blah! hahahaha...nak mengada-ngada jap...

me nak habaq ni...dengan penuh rasa malu dan pipi blushing,, tadi me jatuh terpelecok kat tangga...huhu..sakit + pedih geng...lebam wooo...

pandang kanan,, xda orang..pandang kiri,, dinding...pandang depan kosong...huh! lega....kalau x, confirm malu...

tiba-tiba terdengar gelak halus kat belakang...ades! kenapalah x ingat nak pandang belakang tadi..awal sangat nak lega...isk! perlahan-lahan me pandang...aik?! kenapa lak 2 orang ni ada kat sini?

Hang Tuah   : dahlah gelak tu dinda...kesian kat dia...

Snow White  : but it's funny lah kanda...the way shes fall, i can't stand it...hahahahaha..

Hang Tuah menyiku sang isteri namun si isteri masih belum mahu benti gelak...ni yang buat me geram  ni...

Me              : ehem..ehem...(eksen jak tu..padahal,, malu + geram!)

Hang Tuah   : dinda diamlah! x pasal-pasal kena halau nanti...

Snow White sembunyikan gelak...

Hang Tuah   : err,, maafkan patik tuan hamba...mohon bertanya, buku novel rak yang mana satu ea?

Pertanyaan tu kedengaran pelik pada pendengaran me...seyes me pandang muka Hang Tuah...amboi,, duk tahan gelak tu...nampak sangat bila hujung bibir tu da terangkat-angkat...isk! x boleh jadi ni...

Me              : ada kat aras 3...( sambil gosok-gosok kaki me...sakit sangat!! )

Pecah suara garau Hang Tuah dan suara gedik Snow White pandang me buat macam tu....

Hang Tuah  : maafkan patik berdua tuan hamba...lucu sangat cara tuan hamba jatuh tadi...lagi buruk dari nangka busuk jatuh...!

amboi!!! berterus terang sungguh dia ni...Snow White tambah gelak...me dah geram...

Me            : Nak cari novelkan? naek aras 3, sebelah kanan...jumpa rak pertama pusing keliling rak tu 10 kali...kira-kira cam dah pening sikit cari rak nombor 2 dari kiri dan buku paling hujung...kat sanalah bahagian novel...happy searching yaa...bye...

amik ko...hahahahaha...me gelak jahat dalam hati...terkebil-kebil muka korang...padanlah sangat! siapa suh gelakkan me...x kisah ar ang gelar me pembantu perpustakaan melampau!

ok! cerita diatas adalah coretan semata-mata...saja nak expose diri dalam slot sebabak ni...kekeke...

tapi bab jatuh tu, memang betul...ni kali kedua!! argghhh...1st jatuh tu, ada student nampak but buat dunno jak lah...bajet xda apa-apa even muka dah blushing gila sebab malu...

3 comments:

  1. as salam..
    adoi..tahan gelak jap.
    kalau terjatuh, jangan tengok mana2. terus pandang benda yang bukan orang. insya'Allah ok.tak terasa sangat.

    ReplyDelete
  2. astagaaa... rupanya... na skarang aku tau sudah.. hahhaa...

    ReplyDelete
  3. ish3.. okay x kak.. x bek gelak ktorng.. huhu.. len kali klu ada orng marah, kasi jeling.. pastu tggalkan pesan.. "gelak2.. nnt bila kena batang hidung sendiri org pakat gelak, baru padan muka"

    hihi

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan