Wednesday, December 29, 2010

# ceritacinta # Hiburan

Lagenda Fairytales : Bila Snow White Bertanya...

Riuh umah Hang Jebat dipenuhi sahabat dan keluarganya...semua datang nak layan final Piala Suzuki antara Malaysia dan Indonesia...apa taknya,, Hang Jebat sorang jak ada tv...siap astro lagi tu..mantap!

sedang khusyuk,, tiba-tiba,,,

Snow White  : Kanda, what is that thing? the round one?

Hang Tuah   : itu bola...

Snow White  : owhhh... (senyap..)

beberapa saat kemudian,,,

Snow White  : kanda, why is everyone chasing that bola?

Hang Tuah    : sebab diorang tengah maen bola sepak...

Snow White   : Owhhh...

beberapa saat kemudian,,

Snow White  : why there's only one ball? it's easy if everyone have one right?

Hang Tuah    : kalau sorang ada satu bola,, baek x payah maen...duk umah makan mekdi kenyang lagi...

Snow White cebik bibir...tapi dia masih x faham...diam jap...

Snow White  : Kanda,,kanda...this is a match between 2 team right?

Hang Tuah   : Ya dinda...merah tu Indonesia and biru tu Malaysia...

Snow White  : owh...Bali...

senyap lagi...

Snow White  : and which team was the green sleeves from?

Hang Tuah   : itu Refree lah dinda...(nada geram mula kedengaran..)

Snow White  : owhhh...can i support him?

Hang Tuah   : Suka hati dindalah..

Snow White senyum girang...siap tepuk tangan lagi...5 minit berlalu....

Snow White   : Kanda,, why is the refree doesn't kick the bola? why there's no one pass it to him?

Hang Tuah senyap...bengang ngan soklan-soklan dari sang isteri...

Snow White  : kanda,,,

Hang Tuah   :Dinda,, kanda nak tanya ni...Dinda pernah minum jus cili x?

Snow White geleng kepala...

Hang Tuah   : Nak?

Snow White geleng lagi...

Hang Tuah   : kalau xnak diam...sekali lagi dinda bersuara sebelum tamat perlawanan ni,, kanda cili mulut comel tu...( sempat puji lagi tu...kekekke)

Diam beberapa minit,, tiba-tiba Snow White menghulurkan sekeping kertas kecil...

Note from ur wife...

Kanda,, the blue team keeper was so handsome kan?


x lama,,

Note from ur wife...

Kanda,, what's his name?
Hang Tuah renyuk kertas tu...

lagi,,,


Note from ur wife...

Kanda, is he japannese?

Hang Tuah tepuk dahi...rasa cam nak hantuk jak kepala kat dinding umah buruk Hang Jebat tu...'nasib baek bini aku,, kalau x dah lama aku lempar ikut tingkap...'

13 comments:

  1. tu sebab lelaki tgk bola kat restoran mamak.. kekekekeke

    ReplyDelete
  2. hahahahhaahah sian snow white.tu lah.sape suh jd snow white.jd lah rapunzel.mst bijak sket.

    ReplyDelete
  3. Hang Lipo dtg menjenguk...

    Salam Suai Kenal

    ReplyDelete
  4. agagagag....mmg lawak.... dulu pun sy mcm ni....bile mcm game xbest br tny...skrg dah pndi psl bola... huhuhu


    fuhyooooo....terbaik la!pndi gila buat cerita lawak mcm ni...sambung la lg tau?
    ms bc cerita ni,membayangkn snow white ckp melayu... wooo best!

    ReplyDelete
  5. hii lawak la.. terbaiklah cerita ni =)

    ReplyDelete
  6. kah 3x, ada ker patut tanya x sudah2. dah nak dicili pun masih sibuk nak tanya dengan cara bagi kertas. huh :) anyway,happy with this story.thanks

    ReplyDelete
  7. hahaha.. hang tuah kena terang betul2 laa kt snow white.. dia mna tau bola sepak.. hahahaha..

    ReplyDelete
  8. Okey serius ! Yang ni lawak haha Boleh pulak Hang Tuah kahwin dengn Snow White. Jodoh : ) hehe

    ReplyDelete
  9. kreatif lah cerita ni >.<
    lawak pun ada

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan