Tuesday, December 28, 2010

# apanakjadi # ceritacinta

Lagenda Fairytales : Washing Machine

Snow White   : Kanda,, we buy a washing machine yaa..

Hang Tuah     : Nak buat apa?

Snow White   : i want to drove it around Melaka...

Arr? Berkerut dahi Hang Tuah...

Snow White   : Do u think i’m stupid..? of courselah i wanna use it to wash our clothes...already know but still asking...huh!

Geram pula dengan jawapan balas dari isterinya...

Hang Tuah     : x payahlah dinda...kata nak jadi isteri mithali...kenalah buat semua keja tanpa bantuan mesin tu...

Snow White   : i don’t care...i still want one!

Hang Tuah     : Dinda janganlah degil...membazir saja beli benda tu...baek kanda belanja dinda makan KFC ke,, Mekdi ke..kenyang juga...

Snow White terus kuar dari umah...langsung tidak menoleh ke belakang...

‘ni ke isteri mithali? Ragam cam suh aku kawen lagi satu ni..’ bisik hati Hang Tuah..

Beberapa jam selepas itu,,, PIN!! PINNN!!

Hang Tuah      : Hon siapa pula yang x beradab ni? Bagilah salam...hon buat apa? 

Snow White    : Kanda...(manja gedik sikit)

Hang Tuah      : Apa pula dalam kotak besar ni dinda?

Snow White    : Surprise!!

Ternganga Hang Tuah melihat mesin basuh didepannya..jenama Samsung,, harga ,,, arr?! Hang Tuah rasa macam nak pitam...

Hang Tuah     : Mahalnya dinda! Mana dinda cekau duit bayar ni? 

Dengan selamba Snow White menyerahkan buku biru kepada Hang Tuah...  kali ni bukan setakat nak 
pitam, rasa cam nak demam 7 hari 7 malam jak...

Hang Tuah     : sampai hati dinda kikis duit ASB kanda..RM10.00 jak dinda tinggalkan? 

Snow White buat x dengar...masih leka dengan mesin basuh barunya...perlahan Hang Tuah merebahkan diri...lagak macam frust menonggeng bila hilang gigi depan...dengan penuh semangat Snow White memungut semua pakaian kotor dan masuk dalam mesin...tiba-tiba,,,

Snow White    : Errr,, kanda where is the power socket? And the water pipe?

Hang Tuah      : Kita mana ada paip air...apalagi letrik...selama 102 jam dinda tinggal kat sini, apa dinda lupa kita mandi kat sungai belakang umah? Apa dinda x perasankan lilin atas para tiap-tiap malam? (sayu suara Hang Tuah)

Snow White   :So, how i’m gonna use this stuff?

Hang Tuah     : dinda amik baldi, angkut air dari sungai tu then pusingkan mesin tu dengan tangan dinda...pandai sangatkan? Cakap suami xnak dengar!

Snow White tunduk...sesal dahulu pendapatan,, sesal kemudian xda gunanya...

13 comments:

  1. haha..nice..terbaek la cite ni..cik m0oN patut kena promote lg..bleh letop slot cite ni..=)

    ReplyDelete
  2. mcm mne dgn hang jebat? dengan lady gaga>?

    ReplyDelete
  3. haha..adoi boleh lak lupa-lupa kan

    ReplyDelete
  4. hehe, nice la cik emmo0on.
    ang punyer idea letop2 gak la.hehe;p

    ReplyDelete
  5. terpaksa la jual balik machine basuh tu yek.... hahah

    ReplyDelete
  6. haha..best m0on.. ^^

    p/s dijemput tuk ambik award x seberapa ni yew..huk2x

    http://syuwaistory.blogspot.com/2010/12/award-untuk-penggemar-c0klat-x0x0.html

    ReplyDelete
  7. hahahaha
    nih combine 2 zaman nih
    ada ASB tapi xada api air
    ekekeekek

    P/S : Tolong Vote Saya Sebab Saya Nak Menang Buku Nih! (^_^)Y

    ReplyDelete
  8. hahahah boleh pulak macam tuh...ape lah snow white nieh boleh tak perasan tak ada letrik dgn paip air kat rumah? =p

    ReplyDelete
  9. hahaha! patutlah hang tuah x kasi snow white beli washing machine XD

    ReplyDelete
  10. kahkahkah.. amek kau snow white.. hekhekhek

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan