Wednesday, December 15, 2010

# Life # Merapu

Pangkat Itu Penting?

Salam dear bloggers...

skang ni Me tengah happy-happy after kena bebel jap tadi...ehiks!! dapat news yang agak good opkos happykan...hari ni giliran unit kami pula untuk pindah...YEAH!! happy bukan sebab apa dear,, sunyi bah di atas ni...

tadi terbaca entry dari Cik AdiaLuze pasal Ada Apa Dengan Pangkat...dari ari tu Me memang nak sharekan pasal benda ni but juz dunno how to start...credit to Cik AdiaLuze sebab buka topik ni...=)

"Ko ada SPM?" atau "SRP saja?"

Pernah dengar soklan macam ni? hurm,, orang laen mungkin x seberjaya orang yang menuturkannya tapi sampai bila dapat bertahan dengan hidup yang hanya disokong oleh pangkat semata? Pada pandangan mata kasar, di dunia ni mungkin pangkat akan membezakan kita but di akhirat? fikir-fikirkanlah...

Sebab kita xda ijazah or master or what so over maka x layakkah kita digelar manusia bermaruah?

2 comments:

  1. rasanya takde orang pon yg akan kata takde pendidikan tinggi tu tak bermaruah..cuma pendidikan tinggi bagi advantage kat seseorang tu dlm dptkn kerja yg lebih baik..kerja lbh baik, bermaksud gaji pn lebih tinggi..gaji tinggi seseorang tu bleh survive lebih baik kat negara yg sara diri semakin naik setiap tahun..

    ReplyDelete
  2. @ Jejaka Terhangat

    mungkin bukan semua berfikiran macam tu...juz pengalaman buat Me tafsirkan ia seperti tu...if ada apa2 mesti disoal pasal tahap pelajaran...huhuhu

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan