Sunday, December 5, 2010

# Life # Merapu

SEGMEN : Andai Aku...

Segmen baru dari En. Ben...untuk lebih lanjut,, jum view kat sini...
memang perlu bekerja keras untuk segmen kali ni...
1. Nyatakan pengarah filem Malaysia dan luar negara yang anda minati...
- Malaysia .. Ahmad Idham
- Luar negara .. M. Night Shyamalan..

2. Nyatakan filem Malaysia dan luar negara yang telah anda tonton berkali-kali..
- Malaysia .. Adnan Sempit
- Luar negara .. Megamind

3. Kenapa mereka menjadi pilihan anda...
(Pengarah)
Kerana mereka telah menghasilkan banyak karya yang baek dan bermutu...

(Filem)
amat menghiburkan dan langsung x membosankan walau ditonton tanpa henti...sangat-sangat best!! 

4. Jika anda seorang pengarah filem dan diberi budget yang besar untuk mengarahkan sesebuah filem, filem yang bagaimanakah yang ingin anda bikin...?
- Me sukakan fairytale dan kisah lagenda Melayu...Me akan buat satu filem dimana menggabungkan kedua elemen ini dan diubah sedikit agar tampak lebih menghiburkan...mungkin sedikit unsur komedi untuk penceritaan yang lebih menarik...

5. Ceritakan serba sedikit (sinopsis) tentang filem anda itu...
- percintaan antara Hang Tuah dengan Snow White...Hang Tuah berusaha mencari jalan bagaimana nak 'kejutkan' Snow White dari tido...yalah,, dalam Islam mana boleh maen kiss-kiss if bukan muhrim...<-- amboi,, cam gatal jak cerita ni...ahaks!!

6. Ok..Siapakan yang bakal anda pilih untuk menjadi hero dan heroin serta penjahat dalam filem anda itu...
 - Hero .. Farid Kamil
- Heroin .. Sharifah Amani
- Penjahat lelaki ..  Adlin 
- Penjahat pompuan .. Ziana Zain

7. Lokasi penggambaran filem tersebut...
- hurm, somewhere romatic... 

8. Sasaran kutipan...
- Yang pastinya,, Box Office...

9. Apakah anda perlukan pelakon antarabangsa dalam filem anda itu..? Jika ya, siapa?
- Lelaki .. Jackie Chan <--- apakan dalam fikiran Me skang ni? hahaa 
- Pompuan .. Anne Hathaway

10. Tajuk filem anda itu..
- Lagenda Fairytale <--- hahaha...isk..isk..isk.. 

11. Pendapat anda, apakah filem negara kita semakin menunjukkan peningkatan atau sebaliknya? Jelaskan tidak lebih 100 patah perkataan...
- Pada Me, industri filem kita berada pada paras yang tidak menentu...untuk berada ditempat yang selamat, para pelopor dalam industri ini harus lebih peka dengan kehendak peminat filem dalam setiap perubahan yang dilakukan...jika dilihat lebih ramai rakyat Malaysia prefer filem dari luar negara berbanding dengan negara sendiri...
  
hahaha...jawapan yang ntah apa-apa dari Me....sangat suka merapu pada cuaca yang sejuk ni..

55 comments:

  1. semoga filem ini tidak menjadi seperti 2 alam..hehe..xdelah gurau jek..anyway bakat dah ada nie..tahniah =)

    ReplyDelete
  2. salam singgah dr blog BA.. best2..:)

    ReplyDelete
  3. Alaa, gamdingan hero dgn heroin tak best ;'(

    Tapi, cerita best! Haha. Jom tayang dah panggung. Nak tengok! :D

    ReplyDelete
  4. @iqbalhakimi

    hahaha...insyaAllah...kita tengok nanti...meletup x meletup...thx ya...;)

    ReplyDelete
  5. @miss Layaleya

    salam..thanks ya,...;)

    ReplyDelete
  6. @♥ Roshazzy Shag ♥

    x suka pelakon ea...nnt kita tukar...:)

    ReplyDelete
  7. salam..huda jalan2 terjah petang kat sini dari blog En Ben..huda follow blog yerr ^^, nice entry..hehe..good luck! ^^,


    http://hudahazwani.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. hehhee, ade bakat ni!!! semoga success

    ReplyDelete
  9. @hudahazwani

    salam...thanks huda...;)

    ReplyDelete
  10. @Tok Esah

    terima kasih tok...
    filem da kuar nnt,, jemput ke panggung ya...;)

    ReplyDelete
  11. singgah dari blog BA!.. Andai aku pengarah filem. yang pastinya pu3 tak layak jadi pengarah filem.. :D hehehe... http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/andai-aku.html

    ReplyDelete
  12. @Puteri Cahaya

    belum cuba belum tau...hehehe...;)

    ReplyDelete
  13. salam perkenalan

    dtg dr blog BA.. best cietanya.. boleh jd pengarah yg berjaya.. :))

    ReplyDelete
  14. adlin mang sesuai ngan watak antagonis.. minat baca novel ramlee awang musheed??
    meh terjah

    http://ladyshanasweet.blogspot.com/2010/12/andai-aku.html
    kiter share2 story... :)

    ReplyDelete
  15. citer ni klu kuar pggung konfem sy g tengok, sbb nk tgk camno hang tuah nak berinteraksi dengan snow white, lainlah hang tuah pndai speaking atau sn0w white pndai cakap melayu...huhuhu

    MUSH

    ReplyDelete
  16. @Ayu Hashim

    salam kenal Ayu...
    insyaAllah satu hari nanti...hehehe...

    ReplyDelete
  17. @Lady Shana Sweet

    sangat sesuai...hehehe..
    minat novel...i terjah yaa...;)

    ReplyDelete
  18. @mush

    hahaha...kena guna khidmat translator ni...

    ReplyDelete
  19. kreatif juga.. tp yg lawak soklan yg last sy ntah macam mana slh baca.. igt taip x krg dr 100 rupanya krg dr 100.. tu sy nye panjang

    ReplyDelete
  20. @The Lekat Lekit Story

    1st Me pun sama gak tapi sebab idea kurang, Me baca balik soklan...selamat...hehehe...;)

    ReplyDelete
  21. Kreatif gak...Akk nak masuk xder idea langsung.... :)

    ReplyDelete
  22. @AdiaLuze

    idea datang masa ari hujan...hehehehe..:)

    ReplyDelete
  23. Good Luck bloggers!!! Keep it up!!

    ReplyDelete
  24. menarik buntinya.. lain dri lain.. hehe..

    ReplyDelete
  25. @mR.sYah...

    tima kasih...inginkan kelainan..:)

    ReplyDelete
  26. wah...
    ske tjok citer nie...
    gud luck...
    :D

    ReplyDelete
  27. @ilman hizami

    thanx ya...vote tau..:)

    ReplyDelete
  28. wah, pertembungan diantara dua generasi.
    snow white ngn hang tuah
    :D

    ReplyDelete
  29. @CaRr JaliL

    gempak punya...hehehe...vote ya..:)

    ReplyDelete
  30. salam..hehe..
    best jugak kalu ade cerita macammane hang tuah kejutkan snow white..

    ReplyDelete
  31. @cepet

    salam...
    sangat2 teruja nak buat cerita ni...ahaks!!
    ;)

    ReplyDelete
  32. haha.hang tuah dengan snow white.menarik2.ehe

    ReplyDelete
  33. Idea best... gabungan 2 latar watak yang menarik.

    Jom kongsi2 idea ngan saya di
    http://asnachannel.blogspot.com/2010/12/segmen-ba-andai-aku.html
    =)

    ReplyDelete
  34. @✿Bloodberry✿

    thanks yaa...

    if sudi,,vote la Me...:)

    ReplyDelete
  35. @Cik Hasnah

    da sedia? nak terjah ni...ehiks!!

    ReplyDelete
  36. hang tuah bercinta dengan snow white ciap kena cover2 ag... best2..

    ReplyDelete
  37. wah maju da hg tuah skunk eh..hehe..nice one

    ReplyDelete
  38. @peni anani

    ahaks!!!
    kena tengok tu...

    ReplyDelete
  39. @Syafiq Rasli

    hahahaha...
    xkan org laen je nak maju...sesekali bagi pahlawan melayu kita peluang tunjuk terror...hehehe...
    da vote lom?;)

    ReplyDelete
  40. wahh2.mne boleh mamat kne tinggl ni....pilih laaa filem pertama malaysia yg akan membawa impak besar dalam industri filem malaysia..

    ReplyDelete
  41. @Matika Love

    meh sama2 berjuang demi industri filem negara...hehehee..

    ReplyDelete
  42. @Mar

    jum2...vote utk Hang Tuah & Snow White...:)

    ReplyDelete
  43. ni betul2 kaki wayang,bole jadi juri pengkritik filem ni.jom komen blog aku pulak

    http://apai77.blogspot.com

    ReplyDelete
  44. @apai

    hahaha..sijil x kuar lagi ni...:p

    ReplyDelete
  45. farid kamil??ni adek die ade.xnak amek??hehe

    ReplyDelete
  46. Hang Tuah dan Snow White, not bad, kalau kembangkan rasanya agak menarik juga. :)

    ReplyDelete
  47. @Lulu caldina

    rajin sangat ni...anyway,, thanks yaa..:)

    ReplyDelete
  48. @nazirulhazwan

    boleh juga..second hero...nak? hehehe...

    ReplyDelete
  49. @Gen Fujita

    memang menarik..if ada peluang nak kembangkan skit...hehehe...:)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan