Saturday, December 11, 2010

# Friend # Life

SEGMEN : Kenangan Waktu SPM



Meh join segmen dari Bangku Kosong pula...Segmen:Kenangan Waktu SPM...


SPM 2003...means da hampir 7 tahun berlalu...ahai! baru pasan ar...memang dah lama sangat tu...isk..isk..isk...rasa macam sekejap jak masa tu berlalu...back then masa SPM tu umur x genap 17 lagi...huhuhu...


Me bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Ranau..sekarang lebih dikenali dengan SMK Mohamad Ali Ranau...nak cakap pasal kenangan masa SPM,, memang banyak sangat...lagi-lagi masa SPM tu jatuh pada bulan Ramadhan...btw skolah ni skolah berasrama..nak cakap penuh atau x,, not so sure juga...tapi semua student memang diwajibkan untuk tinggal di asrama...


Paling Me ingat masa SPM tu,, ada sorang cikgu yang amat sporting...hehehe...dia selalu jaga kelas kitorang...before kelas mesti tengok jadual siapa punya turn yang jaga...x ingat da nama cikgu tu...sowi cikgu...yang paling Me ingat,, kami gelarkan cikgu tu cikgu follow me...hahahaha...sebab dia suka pakai bedak follow me...kenal sangat bau tu...:p


Sekali tu masa dia jaga paper Prinsip Akaun,, Me memang terkial-kial da masa tu...susah wooo paper tu...bingung jap Me...siap baling-baling kertas lagi dengan kawan nak tanya jawapan...hahaha...rasa macam tengah exam semester jak masa tu...masa tengah baling-baling tu,, terkejut Me tiba-tiba cikgu tu amik kertas jawapan Me...adoi!! yang laen-laen pun terkejut...huhuhu...rasa macam nak nanges jak masa tu...tapi rupa-rupanya dia tukarkan paper Me dengan paper kawan Me tu...wow!! tergamam jugak...tapi dalam masa yang sama sempat salin jawapan kawan tu...hahahaha...juz yang x best tu,, cikgu tu tukarkan paper kami masa jam tinggal lagi beberapa minit....huhuhu...sikit pun sikit lahh...dari xda kan? hehehehe...


masa paper English pula,, siap bagi isyarat jari lagi kat Me...masa tu mungkin Me ok sikit dalam subjek tu kut...1=A, 2=B, 3=C, 4=D...biasa kut ngan isyarat-isyarat ni kan?hahahaha...masa tengah khusyuk maen tunjuk-tunjuk tu,, tiba-tiba sorang cikgu tu merangkap ketua pengawas peperiksaan ketuk pintu...huhuhu...tanda "JANGAN MENIRU" or "NO DISCUSSING"..ehiks!! terkejut gak lah...pas tu terus diam...


ragam kat asrama laen pula...siap susun meja bilik prep kat tepi then masing-masing angkat tilam and selimut ke bilik prep...berkampunglah dalam tu sampai habis SPM...pernah sekali masa warden buat spot check,, siap kunci pintu lagi...hahahah...mana boleh tido kat bilik prep...


adoi..banyak lagi actually and i miss that part so much...keputusan yang Me dapat x seperti yang Me harapkan...but oklah..hahaha..apa punya statement da...wish all the best untuk adik-adik yang tengah struggle untuk SPM tu...SEMANGAT!!!


8 comments:

  1. hehe.boleh tahan nakal ekkk...siap meniru

    ReplyDelete
  2. @aNa d'sKoDenG

    ahaks...tu baru sikit...

    ReplyDelete
  3. @safura zahari

    yup...sangat-sangat sonok...

    ReplyDelete
  4. samerlah,rasanyer baru jer semalam taat spm sedangkan dah 10 tahun berlalu.kita spm 2000

    ReplyDelete
  5. @Mohammednajib

    x sangka kan...x rasa pun yg masa da jauh pergi...

    ReplyDelete
  6. salam .. kaki tido waktu prep ehhh .. heheheeh

    ReplyDelete
  7. @hasrul hassan

    hahahah..xlah kaki sangat...sikit-sikit jak...:p

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan