Saturday, December 11, 2010

# Life # Merapu

SEGMEN : TOLONGLAH KAMI....

OMG!! da jam 4:10pm...?! how long have i been sleeping?
ades!! ni semua gara-gara ubat tadi..isk..isk..isk... x sedar bila terlelap...bangun-bangun jak, tengok luar tingkap, hujan still membasahi bumi...dari semalam woo hujan x benti ni...risau gak...
belek-belek lappy then round-round kat dashboard tadi ternampak satu lagi segmen baru anjuran En. Ben...join jangan x join...saja perah otak pas bangun tido...funtion well or not...hahaha...ok! gurau...



satu hari ada sorang mamat ni berdiri betul-betul depan Me...dia pun sama tengah tunggu bus...but apa yang buat Me marah sangat-sangat,, masa dia naek bus tu, dia baling saki-baki rokok dia tu kat Me...kena kat baju...dah lah tatau nak minta maaf..Me tengok jak dia and dia langsung x pandang Me...sakit ati betol...nasib baek arah yang berlaenan...if x,, memang Me lecture mamat tu habis-habis...nak marah rasa macam x baeklah pula...dah lah tengah ramai orang,, kang dia still buat dunno malu sendiri pula Me...

tegur secara terus tu x penah lagi ar...paling-paling Me tutup hidung bila ada perokok berdekatan...kira secara halus ar...sometimes ada yang faham but ada time pula, dia buat-buat tatau...selalu tegur cik abg Me and berkat bebelan x henti tu, dia amik keputusan benti merokok...wish dia bertahan dengan keputusan tu even dia ada cakap yang susah nak kawal but Me tau yang dia akan cuba yang terbaek...thanks abg K...apalah sangat bebelan Me dibandingkan dengan kesihatan diri kan...=)

Me tatau sangat nak merayu ni...but kepada perokok-perokok di luar sana, hentikanlah kegiatan yang kurang sihat tu...nak merokok pun pg lah cari tempat yang x public...lagi baek if benti terus...sayang wooo duit tu guna beli rokok...better makan mekdi lagi puas hati...merokok tu x dapat apapun...yelah ada yang kata puas but puas apa if sengaja cari penyakit...bunuh diri tu...Allah tak suka orang yang bunuh diri...bawa-bawalah bertaubat...


3 comments:

  1. mamat pun dh join..

    http://luahan-hati-matika.blogspot.com/2010/12/tolanglah-kami.html

    ReplyDelete
  2. rajin join segmen En. Ben..
    keep it up..good luck

    ReplyDelete
  3. moon: memang geram tau bila org baling2 camtu kan..
    ALL IN ONE

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan