Tuesday, December 21, 2010

Sila Beratur!

tolong angkat tangan siapa-siapa kat sini yang x faham apa itu "Please Que!" atau "Sila Beratur!"...ni nak luah rasa bengang sikit kat orang-orang yang tatau nak follow rules ni...isk...

ni jadi kat mana-mana but Me selalu pasan ramai yang buat macam ni kat mesin ATM...sorang baris pas tu bila sampai giliran datang pula kawan 2, 3 orang ikut sekali tercongok kat depan mesin tu...x kisah pun orang yang dah lama baris kat belakang...siap gelak gedik santai lagi kat depan tu...sangat marah dengan sikap orang-orang macam ni...

bukan sekali dua Me terkena..tolonglah jangan pentingkan diri sendiri...pandang kiri kanan if nak berkelakuan korang sopan macam ni...eh,, x sesuai ea perkataan kurang sopan tu? nak kata biadap rasa macam keras sangatlah pula..

pleaselah amalkan "BUDI BAHASA BUDAYA KITA".. rugi jak negara buat macam-macam kempen but x juga sedar...ni lah kejadian if nilai-nilai murni tu ditolak ke tepi...huh!

8 comments:

  1. dlu msa study..
    slalu kena mcm ni..

    dhla beratur panjang mo bayar..
    tup2 ramai nah potong,
    kawan dia ada sorg bratur..

    pastu kdg2 smpai kaunter,
    byk terus tapau kwn dia letak. panas2.

    ReplyDelete
  2. @mr_mrs mikko

    huih..sib baek blh control marah ni tadi...memang bikin panas!!

    ReplyDelete
  3. percaye tak wa den pernah gaduh pasal wue kat atm tu. biasela, org mulut men lepas je, mmg men sound jer. pastu betekak kat depan tu.haha stylo2

    ReplyDelete
  4. sabar jerlah kalau kena cam ni...salam kenal, jln2 dr blog en ben.

    ReplyDelete
  5. @nazirulhazwan~

    ang memang best ar...laen kali kena lagi confirm Me sound..huk! sakit ati woo...

    ReplyDelete
  6. @Yati Ali

    salam kenal dear..:)

    ReplyDelete
  7. cik Yana bese wat bunyi 'Ehemmm' pastu jeling je,,
    lantak r dorang nak ckp ntah pape budak ni,,
    agak-agak r nak potong que org kan,,
    slalu jadi time nk byr kt kaunter,,
    kalau kite g shoping brg dapur kt tmpt rmai budak blajar, mmg slalu la kene,,
    geram tol,,

    ReplyDelete
  8. @Cik Yana

    betul2...dah tu buat2 dunno lagi..isk!

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan