Thursday, December 23, 2010

# Life # Merapu

Susah Jadi Senang?

Macamana nak masak maggie? senang jak kan...panaskan air, rendam 2 minit then siap! sebab tu maggie tu digelarkan makanan segera...tapi Me laen pula,, Me toskan maggie tu,, hiris bawang merah sikit, goreng pas tu masukkan telur then perencah baru masukkan mee maggie...wow superb! memang layan...hehehe... 


Peringatan mesra!! maggie x baek untuk kesihatan so jangan amalkan tau...Me pun makan masa 'terdesak' jak...dan sekali lagi jauhi fikiran -ve mengatakan Me tatau masak benda laen selaen maggie... hehehehe... 


tapi masa makan tu, terlintas pula difikiran...kenapa kita buat benda senang jadi susah? benda ringkas jadi rumit? 


actually itu salah satu cara untuk kita explore benda-benda baru...baru ada adventure sikit hidup ni kan..xlah boring sangat...if kita juz ikut flow lama memang kita akan owez berada di takuk itu...sampai bila mo maju kan...? ia buatkan kita berfikir dan melangkah satu tapak lagi ke depan...macam bab maggie tu,, if kita juz ikut macam dia tunjuk kat belakang pembalut tu,, sampai bila-bila kita hanya tau yang maggie tu boleh masak dengan satu cara jak sedangkan if kita tukar sikit jak cara penyediaan tu, kita akan dapat satu lagi cara masak baru...faham bah kan? 


4 comments:

  1. betol..betol..betol..megi sangat tak baek untuk kesihatan sebab proses penghadaman megi ni ambik masa 2 ari...

    ReplyDelete
  2. salam

    baru saya tahu..

    follow ur blog :)

    ReplyDelete
  3. try mnum...sunquick+susu..mmg superb ah!!!!sdap dminum begitu sajaaaa...:)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan