Tuesday, August 31, 2010

Sungkai @ 2nd Beach Tanjung Aru

10:16 PM 0 Comments
blogger..blogger...

today was so tired tapi so enjoying...jalan-jalan and lepak-lepak with bff...Artiq, Masni, Jiah and Jurainie (kawan-kawan masa skool dulu ni...)
sampai di Wawasan Plaza,, wait for Jiah n Jur...while Artiq and Masni, lepak at Bangunan Bank Islam...tggu Jiah and Jur sampai then Artiq gerak untuk amik kami d Wawasan...pas tu move to Kompleks Karamunsing...tujuan,,beli tudung...Me pun mo beli tudung tapi,,xda yang berkenan jadi beli anak tudung ja la...saudara-mara tudung jugakan...hehehe...oklah tu...

pas tu,,singgah pula di kedai Perfume Story...saja test-test perfume sambil survey-survey harga...manalah taukan...cerita pasal perfume ni,,yeah!! Me da dapat Me punya perfume...Mariah Carey Luscious Pink (thanks Artiq...) i like!!! =)IKLAN!! hehehe...

sampai di keta,,bincang lokasi untuk bersungkai...pilihan pertama,,,
Restoran Puteri Hang Li Po

datang awal skit...ingat nak buat reserved tempat and lauk...sekali dengan penuh sukacitanya pelayan restoran tu btau,,"Full sudah!" betapa kecewanya...mo juga rasa lauk Ketam Masak Telur Masin tu (even alergik ngan seafood..ngehehe..)

result : Frust

Pilihan Kedua,,

Nasi Lemak Antarabangsa Kampung Baru

Tempat masih ada..baru satu meja yang dibooked...setelah belek-belek menu,,,hurm,,x berkenan pula...actually,,bukan setakat nasi lemak yang ada,,banyak lagi hidangan laen...tapi,,selera Ramadhan ni,,faham-faham ja la kan...so,,demi menjaga hati pihak-pihak tertentu,,amiklah no tel Restoran ni...konon-kononnya,,nanti booked by phone...huhuhu...

result : Reject

Pilihan Ketiga,,(xda pic sign tmpt 2,,tapi memang cantik...)

 2nd Beach Tanjung Aru

akhirnya,,tempat yang menjadi pilihan...2nd Beach Tanjung Aru...bestnya tempat ni...dengan angin laut bertiup sepoi-sepoi bahasa...ahaks!! cari meja dan pesan lauk...

ada 5 orang jadi lauk pun ada 5 juga...sorang satu lauk (tapi share-sharelah...hehe) 

 Menu :
 Ikan Tiga Rasa (artiq)
Tomyam Ayam (Me)
Sotong Goreng Tepung (jiah)
Daging Masak Halia (jur)
Sayur Kailan (masni)
Nasi Kosong
Kurma

Air :
ABC Special (artiq)
Sirap Bandung (Me)
Air Jagung(Jur)
Leong Foon Susu (masni)
erm~~ (jiah..lupalah...hehehe..) 
sky juice

Lauk semua sedap-sedap cuma daging agak liat sikit...apapun,,memang kenyang and puas hati...semua kos makan dan minum ditaja sepenuhnya oleh Artiq...thanks so much art!!! laen kali,, sponsorlah lagi..ahaks!! apapun art,, ko tetap COMEL!! wink~wink...

sementara menunggu azan Maghrib tu,,sempatlah juga maen-maen air jap...pose-pose tepi pantai...hehehe...bestnya...if ramai-ramai lagi best ni!!!
ni la kejadian-kejadian itu...hehehehe...ada banyak lagi pic actually tapi di kamera jiah...wait for her to upload di FACEBOOK...x sabar mo tengok pic-pic yang lawa tu...ekeke...pic or gadis-gadis dalam pic?

akhirnya,,tiba masa bersungkai...lauk macam sikit tapi,,memang x habis ni...kenapa? xtaulah...huhuhu...pas tu menunggu seorang lagi teman yang janji mo datang...tunggu punya tunggu,,x juga sampai-sampai...rupa-rupanya masni salah inform...kami lepak 2nd beach tapi masni btau sare 1st beach...macamana mo jumpa...hehehe...

ada tujuan sebenarnya menunggu c sare ni...tunggu kek yang dipesan untuk sambut belated bestday untuk artiq!!
HAPPY BELATED BESTDAY ART!
KO TUA SUDAH DARI ME...
SEMOGA PANJANG UMUR DAN MURAH REZEKI SELALU AR...


sambut tepi keta lagi...gelap lagi...tapi memang best!!! hehehe...siap mo bawa bestday candle lagi mo minta api ma abang d medan selera tu...sepa tu ar?? =))
 
p/s : sare,,sedaplah kek tu...kek apa tu ar?? hehehe...



pEaCe!!

Personal Taste

9:49 PM 0 Comments
Kenapalah rasa macam mengantuk ja ni...hurm...OMG!! it's 6:30am in the morning oredi ka??? belum tido lagi ni...patutlah mata ni rasa berat ja...semua salah Jeon Ji Hoo and Park Gae In...

so cuteee....=)

huhu..berapa kali sudah ar Me khatam ni drama? x terkira sudah owh...tapi apapun,,memang layanlah PT ni...adore the hero dari drama BOF (Boys Over Flower versi Korea) lagi ni...so cute...hehehe...siapa-siapa yang x minat tengok korea mesti minat pas tgk both this drama...BOF and PT...bukan cakap dari pengalaman sendiri (coz Me memang minat korean dari dulu...:p) tapi dari pengalaman kawan-kawan yg mulanya memang x minat mo tengok drama korea...

start ja tengok both this drama trus can't stop thinking 'bout korean...actually rasanya bukan sebab jalan cerita tapi coz the hero was so adorable...hahaha...not Me ar...Me enjoy the story (yakah?? jap..jap..hehehe...)

mungkin x lawanlah ngan cerita korea dolu-dolu tapi base on modern day,, this is much more enjoy...trylah watch it on Youtube or somewhere else...sebab layan sangat ngan drama ni,, sanggup Kak Norin download dari Youtube...hehehe...Me pun tumpang2lah share juga...hehehe...

ok lah...time 2 sleep (isk..isk..isk...anak dara siapalah ni kan...ngehehehe) nasib baek d umah sewa...if d kampung,,confirm kna bambu...hehehe...kenapa? aiya,,,coz it's oredi daylight laa...orang laen suma tido at nite,, Me tido bila bulan beradu...hukhukhuk...if my family wannabe tau ni,,confirm...bukan kena rejectlah...kena leter sikit mungkin (hehehe..yalah tu...)ok..ok...need to go...my pillow sms Me juz now...she misses Me a lot...wink~wink...

p/s : lebih suka Lee Min Ho dalam BOF..love the hair style...he looks a lil bit notty...hehehe...

pEaCe!!

MERDEKA!! MERDEKA!! MERDEKA!!

11:25 AM 0 Comments
morning bloggers...=)

wat a day....11:00am and i totally forgot that today is our National Day (ades!! maafkan patik Tuanku...) bukan melupakan tapi terlupa...and i only sleep for 2 and half hours!! oklah kan dari langsung xda tido langsung...
apapun,,,SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN NEGARA yang ke-53 untuk seluruh rakyat MALAYSIA walau di mana jua anda berada...sekarang Me sedang mendengar lagu patriotik berselang-seli dengan lagu raya @ Hot.Fm...

apa erti MERDEKA bagi diri kita? tahukah kita apa yang terjadi di sebalik sejarah keMERDEKAan Negara...betapa bersusah payahnya TUNKU ABDUL RAHMAN untuk meMERDEKAkan tanah melayu...apa yang telah ditempuhi oleh nenek moyang kita...love to share this link with u all...sebahagian kisah dan perjalanan TUNKU ABDUL RAHMAN dalam mencapai detik keMERDEKAan Malaysia...


Anak-anak muda zaman kini,,apa agaknya yang anda pertaruhkan untuk mempertahankan bangsa kita agar terus MERDEKA? Rasanya banyak minda yang belum terbuka untuk MERDEKA walaupun negara sudah mencapai tahun ke-53 MERDEKA...

Buktinya? Gejala sosial yang masih semakin berleluasa di negara ini...contoh? Kes buang bayi...isk..isk..isk...negara yang telah Merdeka,,xkan sekali-kali melakukan jenayah tak bertamadun ni...lagi? fikirkanlah...masing-masing punya minda anak MERDEKA...so,,think!! Bandingkan kehidupan sebelum MERDEKA dan kehidupan kita selepas MERDEKA...betapa bertuahnya kitakan?

Sudirman Hj. Arshad - 31 Ogos
Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

p/s : MERDEKAkan jiwa kita dalam erti kata MERDEKA yang sebenar...Majulah anak bangsa MERDEKA...

pEaCe!!


Monday, August 30, 2010

today..today...

6:14 PM 0 Comments
ii..ii blogger...

Hari yang amat memboringkan actually...nothing happen...agak bernasib baek sebab xda panggilan maut dari 'orang' itu...siapa?? x payahlah disebut...kenapa?? sebab bawa bala tu...yakah? betullah... hanya orang-orang yang berurusan ngan 'orang' itu sahaja yang tau...betapa dot...dot...dot....nya 'orang' itu... huhuhu...
sok CUTI??? Betul bah?! macam x percaya ni...huhuhu...Cuti Hari Kemerdekaan Negara yang ke-53...hope x lupa yang sok cuti pagi sok...mana tau tiba-tiba mengigau ni...sandilah menunggu di bus stop awal-awal pagi nanti...must set alarm with text...hehehe

Hari ni bersungkai dengan Kentucky Fried Chicken...ngehehe...dari hari
Sabtu lagi teringin mo makan ni 'benda' tapi ada ja halangan... akhirnya hari ni tercapai juga hasrat yang dipendam2 selama 2 hari.... sebenarnya,, tergerak juga hati mo p bazaar tadi...terganggu jap minda masa ternampak Pertandingan Char Kueh Teow d Discovery Channel ni...adedei... tapi yang tu,,tahan dulu...dahulukan KFC...hehehe...

dalam hati ni terasa macam mo masak bubur jagung...should i? hurm,, i should maybe...bahan-bahan semua sudah beli dari last week lagi...so,,jalankan projek anda!! =P

pEaCe!!

Mr.Kabuto

5:45 AM 0 Comments
Happy weekend bloggers!!

weekend yang amat x ditunggu...huhuhu..
.bukan sebab apa tapi memikirkan apa akan terjadi hari esok...isnin yang penuh dengan kemungkinan yang membebankan...ades!! tak semangatnya....

Me baru sampai umah sewa di Seri Maju dari kampung
...huhuhu...berat hati masa mo balik KK tadi...rasa macam mo stay terus di kampung ja....langsung x terfikir pasal keja or office...tapi kehadiran hari Ahad betul2 menduga...bukan malas keja tapi sakit kepala memikirkan dugaan yang bakal ditempuhi esok hari...wawawawa...

Tadi bertolak dari Ranau lebih kurang 12:15pm...perjalanan yang biasa...1st rasa mengantuk but then x mau tido pula...hukhukhuk...bukan apa,,malu ngan jejaka disebelah...takut 'terpinjam' bahu pula kalau tido nanti...dah tido,,x sedarkan diri,,apa2pun boleh berlaku...hehehehe...

Tiba-tiba,,,ni yang suspen ni...terasa ketidak seimbangan kereta Unser yang ditumpang...tayar depan sebelah kanan pecah...huhuhu...jantung dug dag dug dag sudah...Mr.Driver pun berhenti tepi jalan dan cepat-cepat turun meninjau keadaan tayar kereta...naisb baek ada tayar spare...if xda,,adeh,,penat la menunggu... sedang asyik-asyik Mr.Driver tukar tayar tu,
,tiba-tiba jek tayar pula tergelincir ni...tanah x rata and becak...satu hal lagi...

Tak lama selepas itu,,kemunculan hero yang x disangka,,Mr.Kabuto...setelah bincang itu ini,,Mr.Kabuto bersetuju untuk menolong (actually,,Mr.Driver risau juga dengan cadangan Mr.Kabuto)...tetapi memandangkan penumpang (termasuk Me...) nampak sedikit risau,, Mr.Driver pun ikut ja la...


Mr.Kabuto (SAA 5072 K)


Unser Mr.Driver diangkat oleh Mr.Kabuto


akhirnya proses menukar tayar siap...thanks so much pada Mr.Kabuto keran bermurah hati menolong Mr.Driver dan penumpang-penumpangnya...dan setelah Mr.Driver mengucapkan terima kasih pada Mr.Kabuto,,Mr.Driver pun kembali meneruskan perjalanan menuju ke KK tapi macam terasa yang Mr.Driver mengurangkan kelajuan keretanya...kenapa? Not very sure juga ni...

Alhamdulillah...akhirnya sampai juga Me di umah..itupun setelah Mr.Driver ter'bingung' jap destinasi antara Me dan sorang lagi penumpang (sikit terlepas simpang ooo...huhuhu)

apapun,,thanks pada Mr.Kabuto yang telah menjadi hero kami pada hari ini...

pEaCe!!


Saturday, August 28, 2010

Me amat terganggu dengan soalan itu...

8:40 PM 0 Comments
blogger..blogger...

Now @ kampung....best2...dapat sungkai sama-sama ngan family...pas tu dapat layan tv...excited ni jumpa tv (biasalah,,d umah sewa Me xda tv ni...ciankan Me...huhuhu)

petang tadi Me lepak-lepak di umah nenek and kebetulan makcik ada d sana...cerita-cerita,,tiba-tiba kuar satu soalan,,"irah,,ko bila mo kawen?" dush!!! rasa macam kena pukul ja ni...hahaha...soalan bonus tu la yang paling susah mo dijawab..soalan yang amat-amat mengganggu fikiran Me..akhirnya Me jawab seringkas-ringkasnya..."insyaAllah...doakan ja yang terbaek..." itu ja jawapan terbaek yang Me mampu jawab buat masa ni..."kalau ada sudah tu,,cepat-cepat la...adik sudah...kakak lagi yang mo ditunggu..." uhuk!!uhuk!! nasib baek bukan minum masa makcik cakap macam tu,,if x mesti tersembur...hehehehe... ni kes x sabar mo tolong buat majlis ka ni?? if mo cepat,,kenalah sponsor sikit-sikit..hohoho

apapun,, u all doakan yang terbaek untuk Me dan abg ya...=)

pEaCe!!


Friday, August 27, 2010

Bengang!!

9:37 PM 0 Comments
Huh!! ni yang sakit ati ni...rasa macam mo marah ja...rasa mo gigit2 pun ada...nasib bek xda rasa mo makan orang ni...kenapalah line broadband ni selalu maen lari2..? isk...xda mood mo kejar ni skang... Me perlukan tenet coz ada benda mo buat ni...please stay where u ar!! naaa...kan,,kna marah sudah 2 orang digi...huhuhu...

ni lagi satu benda yang buat Me bengang...MERCUN!! ades!! start sudah budak-budak kawasan umah ni baling2 mercun...sudahlah tengah fobia dengan berita-berita pasal mercun ni...lebih-lebih lagi bila teringat pasal berita mayat budak 'terbang' dan tersangkut atas pokok sebab stor simpanan mercun meletup... isk!! dorang x rasa bersalah ka dengan berita2 macam tu? ada lagi yang sampai putus-putus jari...eeee,,x kesian ka ma jari tu?? bukan ada kena jual di pasar tu tau...buat ibubapa pula,,tolonglah pantau anak-anak anda ya...supaya x terjadi benda-benda yang x diingini menjelang lebaran ni...nanti orang laen beraya dengan gembira,, ada pula yang sedey2...x mo la macam tu kan...

buat yang balik kampung pula,,hati-hati di jalan raya...patuhi peraturan jalan yang ada...jangan suka-suki ja buat peraturan sendiri...ingat senang ka?? nanti ada apa2 baru mo menyesal... beringatlah sebelum terjadi apa2...ada orang cakap,, kita ni berhati-hati tapi ada pula orang laen yang pentingkan diri sendiri pas tu buat jalan raya tu macam bapa dia yang punya... fikir-fikir la orang laen... biar lambat asal selamat... to prevent is better than to cure...

p/s : Malaikat Maut memang busy masa musim perayaan ni...ramai yang datang menyerah...huhuhu...sediakah mo menempuh alam yang satu itu? jadi,, berfikirlah untuk kebaikan sendiri...

uiyoo...apa sudah Me melalut ni...tadi mo cerita pasal line tenet ni jak...hakhakhak...tapi apa2pun,,dG broadband line ni memang buat Me BENGANG malam ni (actually,,malam2 before pun sama!!)

pEaCe!!

Diam Diam Jatuh Cinta

7:05 PM 0 Comments
Me suka sangat ngan lagu ni...punya makna yang amat dalam...hehehe...lagu ni lah yang buat Me kenal ngan abg...byk sangat kenangan masa tu...if masa blh diundur balik,,Me nak balik masa tu...Me nak buat something yang Me rasa sesal sebab x buat masa tu (dun think notty2 tau...hehehe..) abg asyik nyanyi lagu ni tapi Me tak faham...lama-lama faham but ada something yang buat Me teragak-agak nak terima huluran kasih cik abg tu...tapi akhirnya,, semua terbukti tak betul and baru Me berani nak balas...itupun shy2 cat u...hehehe...apapun,,doakan Me and cik abg kekal selamanya yaa... InsyaAllah... Amin...

pEacE!!

3 Item~

6:37 PM 0 Comments
ii blog...

hari ni happy sangat....dapat parcel dari yang tersayang...3a item yang dikirim,,Mug,,Simcard and Kad ucapan selamat hari raya dengan pic Me and abg as latar...wahh,,i like it so much!! so sweet...thanks dear abg...card tu buat Me terkedu jap...x sangka juga yg abg ni kreatif,,terfikir nak buat card raya mcm 2... sedangkan Me pun x terfikir tau...Me akan tampal card yang abg bg 2 kat umah...then kat bilik Me...sebab Me suka sangat...cantek....also love the new number abg gave me..we share the same 4 number..love it so,,so much...Me sayang Abang...;)

pEaCe!!

Thursday, August 26, 2010

Sungkai @ Restoran Getaran Jiwa

7:46 PM 2 Comments

Hari ni bersungkai @

Restoran Getaran Jiwa, Alamesra

Bertolak dari office lebih kurang jam 6:05pm (Me, Syuwai and Azrin) pas tu,,singgah jap p UMS,,amik bestfriend Syuwai, Sharifah Yong Nadia@Yong jap...sampai di restoran ngam2 azan,,jadi cari tempat yang kena book dengan 'kadar segera'...yalah,,x baek melambat2kan berbuka...betulkan...hehehe...



Syuwai and Yong



Menu hari ini :

Air Mineral
Sirap Limau
Nasi Kosong
Butter Prawn
Chicken Butter Milk
Ikan Tiga Rasa
Kangkung Masak Belacan
Peria Masak Garlic
Kurma (Pelayan bagi kurma masa mo habis makan sudah..)




Setelah beberapa minit.... ni la keadaan pinggan and lauk-pauk...(amik pic satu pinggan ja coz yg laen pun sama...hohoho)

Siap ada mini stage lagi...masa berbuka tu,,kami disajikan dengan lagu-lagu raya...bukan secara live tau...huhuhu...pasang cd jak tapi memang layan habis...



Memang sedaplah makanan di sini...puas hati...maybe nanti ada masa mo datang sini lagi... macam-macam makanan yang ada...Western Food,,Yong Tau Fu,,Laksa Penang & macam-macam lagi...

pEaCe!!


Rindu Induksi

3:52 PM 0 Comments


Naz, Me, Shida

Ni lah wajah-wajah bestfriend Me masa kat Kg.Gajah ari tu...memang sempoi la dorang ni...and guess what?! umur kami sebaya tau...and kebetulan dapat group yg sama...Group 7....sampai skang we still contact each other...Me
sayangkan dorang ni...




Ni pula antara peserta lelaki yg rapat ngan Me...




ni wajah-wajah yang kamceng ngan Me masa induksi tu...kawan ngan diorang ni buat Me lupa masalah-masalah yang melanda before induksi...cayalah!!! I Love U all...

Bila agaknya dapat jumpa ngan korang lagi..?? Rindunya...
Di sini juga kisah itu bermula...=)


pEaCe!!

Kawan2 kecoh Me.. ;)

3:03 PM 2 Comments

Syuwaibatul Aslamiyah


Hawati Masbak


Norindah Othman


Sharmila Tawakkal


Me, Syuwai, Kak Wati, Kak Norin, Kak Mila

Semua ni officemate yang selalu buat kecoh di offfice...xda mereka maka x meriah la library...hehehe...
 
Inilah kawan-kawan baek Me...if Me x keja di sini,,x lah Me kenal dengan mereka-mereka ni...
Macam-macam sudah pengalaman yg Me dapat sepanjang kenal dengan diorang... semua pengalaman yang best-best...x mungkin akan dilupakan...hehehe...

(hehehe...sowi kawan-kawan...letak full name pula ni...ngeeee...)


Awang Nazrie & Adino Adnan

Tertinggal pla dua org ni...actually ada lagi,,Azrin n Abdul Razil tapi xda la pic dorang dalam pendrive ni(sowi2..nnt Me update kamu punya pic ya...:P)

Erti Bahagia

11:04 AM 0 Comments
'bahagianya if dapat dating..' ;)

'bahagianya if dapat jumpa ibu..'

hurm,,itu bahagia yang diilhamkan oleh diri melalui tafsiran dari hati dan perasaan kita...tapi apa pula bahagia dalam erti kata yg sebenar? Masing-masing cuba mencari dan mencari apa itu bahagia...sudah menjadi fitrah yang lahir dari naluri setiap insan yang sentiasa menginginkan bahagia berharap bila bangun setiap pagi,,mengimpikan kebahagiaan itu akan hadir dalam diri..

Sukar untuk kita menilai erti kebahagiaan buat diri seseorang...Mungkin ada yang mengukur kebahagiaan dari segi material dan ada juga yang melihatnya dari aspek lain...

Andai diukir bahawa bahagia itu milik dia yang ketawa sepenuh hati,,lantas berbahagiakah si dia yang ketawanya diiringi syaitan durjana? Andai dinukil bahawa derita itu milik dia yang menangis,lantas menderitakah si dia yang menangis,merintih dan merayu di hadapan Pencipta-NYa?

Kadang-kala kita perlu reda, menerima sesuatu seadanya tanpa meminta lebih, barulah rasa bahagia itu datang...Yang penting, hati mesti sentiasa dekat dengan Tuhan, barulah jiwa kita akan tenang dan tenteram. Kita juga perlu lebih berfikiran terbuka dan berlapang dada dalam menerima sesuatu keadaan....

Jangan juga cuba mengukur kebahagiaan kita dengan kebahagiaan orang lain..Setiap orang ada sebab berbeza-beza yang membuatkan mereka bahagia...Oleh itu,,jangan sekali-kali menganggap kita akan bahagia jika jadi seperti mereka...Mungkin, seandainya benar-benar kita menjadi seperti mereka,,,tidak mustahil kita tetap tidak bahagia...

pEaCe!!

Setia...Perlukah?

10:58 AM 0 Comments
Setia?Perlukah kita setia, Sedangkan belum tentu kekasih kita itu menjadi pasangan hidup kita? huhuhuhu...soalan yang agak menyakitkan.... If soalan itu keluar dari mulut orang yang sedang hangat bercinta,,ingin Me tanyakan,, apa tujuan anda bercinta? hurm,, Disebabkan soalan macam ni lah,,kecurangan sering berlaku...hingga ramai yang dilanda kekecewaan dan apa yang sangat menyedihkan adalah bila ada yang sanggup membunuh diri hanya kerana kecewa dalam bercinta...

Setia sangat penting kerana ia juga satu amanah yang harus kita jaga...amanah melibatkan tanggungjawab...jadi,,kita bertanggungjawab menjaga hati pasangan kita setelah kita dan si dia declare menjadi pasangan kekasih...jika amanah dan tanggungjawab yang sebegitu tidak mampu kita tunaikan,,apa agaknya pandangan kita terhadap diri sendiri?Bagi yang sedar apa yang telah dilakukan dan menyesalinya,,adalah suatu perkara yang baek namun andai berlaku sebaliknya pula,, malah berbangga dengan apa yang telah dilakukan,,it is something abnormal...

Jangan sesekali berjanji andai tidak mampu untuk menunaikannya...dan janganlah mengata cinta jika tidak mampu memberi sepenuh hati...always remember,, hidup ni umpama roda,,sekali diatas bukan selamanya diatas...sekali bermain dengan perasaan orang,, suatu masa akan tiba giliran kita...masa itu mungkin kita akan merasakan betapa teruknya dan sakitnya 'terbakar'...that time,,if mo menyesal pun memang tiada guna sudah...

bagi insan yang menjadikan setia sebagai pegangan dalam bercinta,, andalah yang terbaek...jadilah orang yang boleh membahagiakan pasangan tanpa rasa jemu...jika kita dicurangi,,janganlah bersedey atau menyimpan dendam,,dan teruskanlah menjadi yang terbaek...kerana kita punya harga diri,,punya maruah dan jangan sesekali samakan diri kita dengan insan yang tak setia...kita telah berikan yang terbaek dan mereka langsung tidak pernah menyedarinya...suatu hari,,mereka pasti akan menyesal dan merasakan kehilangan itu....

tidak perlu untuk kita mengongkong dan sentiasa mempersoalkan sama ada pasangan kita jujur, ikhlas atau setia dengan kita,,yang penting Allah tahu diri dan hati kita bagaimana..dan kita juga harus tahu apa yang perlu dilakukan...Allah tidak akan mensia-siakan apa yang telah kita usahakan dan lakukan....sentiasalah Tawakkal dan Redha dengan apa yang Allah kurniakan...

Pilihlah sama ada mahu jadi yang terbaek atau mahu jadi yang tidak baek,,kerana yang terbaek hanyalah untuk yang terbaek dan yang tidak baek adalah untuk yang tidak baek...

pEaCe!!

Wednesday, August 25, 2010

Jiran dan Lagu Raya

7:24 PM 0 Comments
Petang tadi balik rumah dengan keadaan kepala yang sakit teramat...xtau kenapa...semenjak dua menjak ni,,tahap kesihatan diri berada pada tahap yang paling rendah...d ofis try juga cover dengan bergurau ngan officemate tapi x berjaya...ketawa memang la ketawa tapi 'xda rasa'...

tapi bukan mo cerita pasal tu,,,ni mo share pasal jiran sebelah menyebelah...bukan mo mengata yang jahat-jahat tau...huhu...rumah Me kat tingkat 2,,pijak ja tangga ground floor da dengar suara Siti Nurhaliza berNazam Lebaran...ingatkan area 1st floor yang pasang lagu 2,,rupa2nya kat 2nd floor...sebelah umah Me...fuiyoo!! kuat gila2 diorang pasang tu...

memang mantap...tapi best...terus terasa kemeriahan raya ni...rasa terubat sikit kepala yg sakit dengar lagu raya...hehehe...Semangat mesti ada tu..if jiran ni x pasang,,xkan mo tggu apek depan rumah pula mo pasangkan...pas tu,,berkumandang la lagu-lagu raya dengan kuatnya hingga masuk waktu bersungkai...
dengar ja lagu raya,,rasa macam mo pasang pelita ja depan rumah...

X sabar mo raya!! =)

pEaCe!!


Assalamualaikum...

5:47 PM 0 Comments
Salam Ramadhan...

Di hari baek bulan yang mulia ni,,akhirnya tercipta juga blog yg x seberapa mo ok ni...
actually,,baru lagi mo berjinak-jinak ngan blogging ni...
wish to myself,,agar rajin-rajin la meng'update' blog ar...

mo berdiari,,macam x berapa 'mencabar' sangat,, jadi mencabar diri dengan blogging pla...
bukan apa,,sejak mula ber'bestfriend' dengan dunia teknologi ni,, tulisan yg dulu x berapa cantik tu,,
bertambah-tambah la x cantik ni...huhuhu...kenal komputer,,lupa jap sma pen,,paper and saudara mara alat tulis yg laen...

apapun,,selamat berblog buat diri Me...;)

Follow me @munirah_izzan