Thursday, September 30, 2010

Roti Canai Berbulu?

Label :
Macam pelikkan nama ni tapi xlah sepelik bagi yang pernah merasa...biar Me memulakan cerita dongeng ni dengan penuh rasa dot..dot..dot...

alkisahnya,,kelmarin Me and Syuwai keja malam...masuk jam 1:00pm until 10:00pm...and kami pilih untuk rehat lewat (rehat awal = 6:00pm-7:00pm,,rehat lewat = 7:00pm-8:00pm)... actually,,mana boleh maen set-set jadual sendiri tapi biasalah...huhuhu...
Azrin ajak makan di Kluster ja tapi oleh kerana Syuwai mo beli barang lagi,,maka Me & Syuwai amik keputusan untuk makan di Sulaman Central...sampai di sana,,berfikir lagi jap mo makan apa,, then kami pilih untuk makan roti canai...oleh kerana ketamakan dan kelaparan yang melanda,,Me order 2 keping roti kosong...Syuwai pun sama bah...ngehehehe...

Sedang enak membuai rasa menikmati (ingat lagu apa..huhu) tiba-tiba Me ternampak something curly dalam Me punya roti...OH TIDAK!!! x sanggup Me melihat apa yang sudah terlihat...sandinya...bulu dada? rambut? NOOOOO!!!! nasib baek Me baru makan sikit...sekeping pun x habis....sayangnya.... Syuwai yang sudah makan hampir habis trus stop makan ni...x sanggup teruskan...

tapi gantung ehhh...makan x kenyang ni....ada gerai sayap panggang,,naa apalagi,,teruslah...beli 2 trus makan di ofis ni...alhamdulillah...cukuplah untuk menutup 'kegantungan' masa makan canai...huhuhu..

apapun,,pas ni xmo sudah makan roti canai dulu...takut pula kejadian yang sama berulang kembali... eeeee,,geli ni...sudah2lah...sekarang ni mo makan mee pun takut owh....huhuhu...
p/s : perisa tambahan ka 2 ar??

pEaCe!!

Wednesday, September 22, 2010

Bunga Roselle

Label :
come...come...wanna share something bout Roselle Flower... wink~wink...

actually,,Me pun baru kenal bunga ni beberapa minit yang lalu...huhuhu...sebelum ni dengar orang sebut nama jak...bunga ni comel....

Bunga Roselle (pic ni Me search d google...)

Cantikkan color bunga ni...very attractive... Me suka sangat...bentuk pun kind of unic...ari tu,, ada sorang kawan Me bagi Me rasa pati sirap Bunga Roselle ni...sedap wooo...i like...thanks to En. Alang,, bestfriend to cik abang Me...if bukan sebab dia,,Me xtau pun benda ni wujud...huhuhu...cian~~

Jum cerita sikit pasal asal-usul Bunga Roselle ni atau secara scientific dikenali sebagai Hibiscus Sabdarifta L (species ngan bunga raya ka ni ar? hurm~~) tumbuhan ni berasal dari negara India...di India ianya digunakan dalam perusahaan tekstil...rasanya sebagai bahan pewarna kut....bunga ni juga dikhabarkan mengandungi Vitamin C lebih banyak dari laen-laen buah....selain itu banyak manfaat pada tubuh badan kita seperti memulihkan daya tahan tubuh,,menstabilkan tekanan darah,,menghilangkan stress,,memperbaiki sistem pencernaan dan anti penuaan (this one,,i loikeeee!! wink~wink...)

Mo buat pati Bunga Roselle ni xlah rumit,, Me cuma ulang apa yang En. Alang terangkan pada Me sbelum ni yaa...if ada salah mohon betulkan,, Me ni budak baru belajar...hehehe...

1. Amik Bunga Roselle
2. Pisahkan kelopak bunga dengan biji (biji jangan buang tau,, boleh guna sebagai benih...)
3. Bersihkan kelopak bunga
4. Setelah dibersihkan,, jemur kelopak bunga hingga kering
5. Rebus kelopak bunga yang telah kering
6. Tambahkan gula sebagai perasa

Dari apa yang En. Alang btau,,,air rebusan kelopak Roselle akan menjadi warna merah keunguan (actually,,dia x btau pun..hukhukhuk...Me tengok sendiri lepas dibancuh ari tu..) memang sedap!! Paling penting,,xda pewarna tiruan tau!!! warna asli dari bunga...

Pas ni nak minta benih Bunga Roselle ni...di KK adakah ni ar? hurm~ 

p/s : Lebih sedap diminum jika di+ sedikit ais...

pEaCe!!

Khadijah & Hadzree Engagement Day

Label :
pic ni dicuri secara legal dari fb Eeja...;)

18 September 2010....Tarikh yang amat bermakna buat BFF Me,, Khadijah & Hadzree... Their Engagement Day with Blue theme (Eeja punya fav color tu kan...wink~wink) wah,,,happy2 for both of them...setelah hampir 6 tahun (betul bah kan? hehehe..) menyulam  cinta,,akhirnya masing-masing mengambil keputusan untuk memeterai janji dengan jalinan pertunangan...dan kini menunggu masa untuk mengikat kasih dengan ikatan perkahwinan pula...

berdebar-debar tu kan..ehehe...Congratulations yaa... =)

Rasa rugi coz x dapat menghadiri majlis ni...rugi sangat-sangat....memang mo pegi tapi ada hal-hal yang tidak dapat dielakkan...mesti meriahkan if Me ada (perasan sendiri ni...hahaha...)apapun,,i'm waiting for the next colourful event...dear Bff,, VIP list ya...hehehe...

p/s : Wah,,,kawan-kawan ramai yg sudah...bila pula turn Me yaa?? hehehe...tgguuuu!!!!

pEaCe!!

Tuesday, September 21, 2010

Saya Minta Maaf!

Label :
Saya minta maaf sebab x cantik...
Saya minta maaf sebab x comel...
Saya minta maaf jika buat awak bosan...
Saya minta maaf jika awak rasa tertekan ketika dengan saya...
Saya minta maaf jika saya x sempurna pada awak... 

Inilah saya...
Saya x mampu berubah kerana,,
Jika saya berubah,,
Saya bukan diri saya lagi...

tapi,,

saya nak awak tahu,,
walaupun saya x cantik,,
saya ikhlas cintakan awak...

saya nak awak tahu,,
walaupun saya x comel,,
hati saya x pernah menipu...

Saya nak awak tahu,,
walaupun awak rasa bosan dengan saya,,
saya x pernah sekali pun rasa bosan dengan awak...

Saya nak awak tahu,,
walaupun awak rasa tertekan dengan saya,,
tekanan saya hilang bila dengar suara awak...

Saya nak awak tahu,,
Kesempurnaan bukan milik saya,,
tapi saya harap kita akan saling melengkapi...

Walau macamana pun awak,,

Awak tetap kesayangan saya...
Percaya saya tetap pada awak...
Hati saya xkan berubah...

Apapun yang awak buat,, 
Saya tetap akan bersabar...

Biarpun kadang-kadang saya rasa cemburu,,
Tapi saya xkan bagitau awak...

Cuma,,
Saya minta,,
Jaga hati saya baik-baik...
Jangan biarkan ia pecah,,
sebab hati saya hanya satu dalam dunia...
Saya takut diri saya mati,,
Jika hidup tanpa hati...

Hanya TUHAN yang tahu betapa saya sayangkan awak... 


pEaCe!!

Janji

Label :
"Lembu dipegang pada talinya,, manusia dipegang pada janjinya..."

semua biasa dengarkan...and rasanya semua tau apa itu janji...janji tu something yang mesti ditunaikan...sebab jika x ditunaikan,,akan menyebabkan orang laen marah atau sakit hati atau benci kat kita...

if rasa-rasa x boleh nak tunaikan janji,, tolonglah jangan taburkan...nanti menimbulkan persepsi yang x baek pada orang laen...

p/s : janji untuk ditunaikan dan bukan untuk dimungkiri...

pEaCe!!



Monday, September 20, 2010

Ragu-ragu...

Label :
Xtau kenapa masa Me tulis this post,,,tangan menggigil dan hati rasa sakit....pedih...mo nanges... macam-macam lagi.... =(

Me tau benda yang Me sepatutnya xtau...Me wish agar dihilangkan ingatan mengenai perkara itu tapi Me tau itu mustahil....sekali Me tau,, sentiasa ianya mengejar Me....kadang-kadang rasa tertipu....rasa dipermaenkan.... =(

Me xsuka keadaan di mana hati Me rasa ragu-ragu tentang itu...rasa itu buat Me banyak berfikir....tapi fikiran itu bukan ke arah something yang +ve...Me try not to think -ve but it still come... please!! don't do it anymore....i can't stand it!!! it just make Me feel really-really tense....

bukan Me x yakin cuma rasa itu,,,arghhhh!!!

tapi Me xtau apa yang mendorong Me untuk terus percaya... ada satu tanda yang berkata,, jujur dan setia itu milik Me... hurm~

p/s : hanya Tuhan yang tahu apa yang Me rasa...

Wednesday, September 15, 2010

Bahagia?

Label :
Barangsiapa menginginkan teman, cukuplah Allah menjadi temannya.

Barangsiapa menginginkan kekayaan, cukuplah qana’ah menyertainya.

Barangsiapa menginginkan nasihat, cukuplah kematian menasihatinya.

Barangsiapa menginginkan harta simpanan, cukuplah Al-Quran menjadi barang simpanannya.

Barangsiapa yang tidak cukup dengan keempat-empat hal ini, cukuplah neraka baginya.

untuk hidup bahagia,, perlukah harta yang melimpah ruah? rumah besar? harta benda yang harganya ribuan ringgit? mungkin jawapannya 'iya' bagi sesetengah pihak...tapi adakah orang yang hidupnya biasa-biasa sahaja itu tidak bahagia? Me dari dulu diajar untuk hidup dalam kesederhanaan dan hidup Me tetap bahagia...

kita selalu menginginkan sesuatu yang lebey dari orang laen...bila tengok orang tu pakai kereta mewah,,kita pun mo juga dan seboleh-bolehnya lebih mahal dari orang itu...betulkah boleh bahagia dengan cara itu? wanna try? Me? xmo lah...huhu...sebab Me rasa cukuplah dengan apa yang Me ada sekarang ni...

sedey, gembira, bahagia, derita,,semua tu satu pilihan dan semua saling berkaitan...jika kita sedey,,x semestinya kita derita...jika kita gembira tak semestinya kita bahagia...ada yang gembira biarpun hidup derita...dan ada yang bersedey biarpun hidup bahagia...

mari katakan pada diri yang kita telah memilih untuk bahagia...walau apapun yang terjadi,, walau bagaimana pun keadaan di luar sana,,jangan biarkan ianya mempengaruhi pilihan kita kerana kita tahu dimana bahagia kita...

p/s : jika derita itu bahagia,, Me pilih derita...

pEaCe!!

Monday, September 13, 2010

Alkisah Me & Raya Part V

Label :
3 Syawal

Hari yang berlalu, seperti biasa...something so special is when everyone sit in front the tv and having breakfast with DURIAN!! hahaha...sampai ada yang sanggup x makan ubat semata-mata mo makan durian...uiyoo,,,awal pagi dengan durian memang layan...tapi pedas perut wooo makan durian sebelum makan nasi....
4 Syawal

Pack in barang coz mo balik KK....sok keja sudah...waaa,,,rasa macam x semangat ni...kenapa ar?? iya2 jak pack barang...
dalam jam 10:30am,, bertolak pg pekan ngan adik,,hubby dia and mak mentua dia...sekali sampai pekan,,sekali lagi berulang sejarah time mo balik hari tu...unser habis!! teksi habis!! huhuhu...sakit ati wooo...kenapa semua mo balik hari isnin?? kenapa x balik sok kah,,lusa kah....pening kepala...akhirnya,,fikir punya fikir,, amik keputusan,, tumpang makcik jak lah...kebetulan dorang pun balik KK ari ni...sempit pun sempitlah...x kisah sudah...yang penting sampai KK...huhuhu...

sampai umah,, Seri Maju lebih kurang jam 2:30pm...
selepas mengemas apa yang patut,, time to rest....

end of my story with raya by now....coming soon,,Raya @ Office...=)

pEaCe!!

Saturday, September 11, 2010

Alkisah Me & Raya Part IV

Label :
2 Syawal

Hari ni x masak....semua berkumpul kat umah nenek...pakcik (adik Mama) masak banyak wooo... huhuhu... ada daging,, ada ayam,, ada sayur terung,, ada sup tulang... memang umph!! layan ni...apa lagi,,makan x ingat dunialah...isk..isk..isk... apa tidak,,semua lauk yang membuka selera ni...masak macam kenduri orang kawen pula ni...banyak gilak...hohoho...

lagipun semua adik beradik Mama ada kecuali Pakcik Besar (abang sulung Mama...) ramai woo...nenek&taki pun x terlayan cucu-cucu dorang ni...hehehe...sekali semua kumpul,,pening owh kepala...

herolah paling ramai ni...jap-jap,,kira dulu...Safwan, Asyraf, Iskandar, Fikri, Iqbal, Zarifudin, Irfan, Hakim, Aiman, Daniel, Azli, Iqmal and Baby Hilmi...uhuk!!uhuk!! ramai tu...

heroin pula,,Me, Masyitah, Maziah, Neneng, Kika, Montel, Mimi, Anura and Yayang... 

ni baru cucu,,belum campur mama and bapa budak lagi...penuh umah nenek...bestnya raya!!! bila tengok nenek and taki ketawa happy-happy,, Me pun rasa terharu...lama sudah x kumpul macam ni...selalu bila kumpul,,ada jak yang xda ni...maybe this is the best raya for them...

and sampailah ke malam,, Me lepak umah nenek...hehehe...

pEaCe!!


Alkisah Me & Raya Part III

Label :
Balik dari beraya umah kawan-kawan,, Me lepak-lepak pula di umah nenek... ramai tu cousin-cousin berkumpul di sana... semua 1st cousin and semua nakal-nakal...sedang Me and makcik-makcik and pakcik-pakcik bercerita,, tiba-tiba adalah budak-budak kuar dari bilik dengan senyuman penuh misteri... Me rasa betul-betul x sedap hati ngan gaya and senyuman budak bertiga tu...dua cousin and sorang adik Me yang bongsu... Me pun pesan "jangan kamu maen mercun ar!!" tegas tu tapi biasalah,,no feeling....huhuhu...x cukup garang kut Me ni...or memang xda bakat mo jadi garang?!

tiba-tiba kedengaran satu letupan yang amat kuat...pakcik-pakcik Me semua kuar....yang Me kesian kat taki@atuk...sudahlah x berapa sihat...hampir jak dia jatuh dari kerusi sebab bunyi tu...tiba-tiba,,,masuklah cousin Me ni dengan wajah yang pucat terus pg dapur...makcik Me yang berada di luar masa letupan berlaku btau yang mercun tu meletup kat tangan cousin Me tu...x sempat baling...huhu... Me pun dengan sepantas kilat berlari pg dapur...Me tengok cousin ada d sinki tengah basuh luka...Ya Allah,, Tuhan jak yang tahu betapa sakit jantung Me tengok luka tu...sib baek semua jari lengkap...xda yang putus...huhuhu...yang Me x tahan tu bila cousin dengan selamba cabut isi yang terkeluar dari luka...mesti sebab takut bapa dia marah...dah lah budak UPSR...luka di tangan kanan lagi...ades!! makcik Me (mama cousin...) memang xmo tengok langsung luka tu...sedangkan Me jak pun rasa sakit jantung,,apa lagi makcik Me...isk..isk..isk...x sampai 5 minit Me pesan...
adik Me pun terus balik umah...mesti sebab terkejut...macam-macam yang terjadi akibat mercun ni,, sebab tu Me xmo adik-adik Me teribat ngan mercun...huhuhu...
dalam jam 8:15pm,, berangkat ke rumah Mak Long....ramai owh cousin-cousin di sna...x sangka juga,,rupanya Me ni jadi aunty sudah (sedar juga bah tapi buat-buat x sedar ni..)hehehe...best tengok dorang manja-manja ngan anak-anak...bila agaknya Me nak manja ngan anak-anak Me ea? hahhaa...gatal sudah...x patut...manja ngan anak-anak buah sudah!!

oleh kerana Mama x berapa sihat,, kenalah balik awal sikit...cian ar ngan Mama... antara pic yang di snap semasa 1 syawal...
Lokasi  : Umah Tersayang



 Me    :  apa ketawa-ketawa?
Adik :  tinggi pula saya tu kan...hehehe...
Me   :  walaupun ko tinggi,,sy tetap juga kakak!!




Walaupun Mama kurang sihat,, Mama tetap memberikan senyuman yang terbaek....

dari kiri : Me, Maziah, Mama and Masyitah



Kami sayang Mama...

dari kiri : Maziah, Mama, Me and Masyitah





Ni lah dua orang hero dalam family...dalam gambar nampak macam kamceng jak ni,,,tapi realitinya,,macam anjing and kucing...tapi si bongsu akan mencari si abang bila si abang belajar di luar negeri...

dari kiri : Safwan and Asyraff 





 
adik beradik Me...hukhukhuk...kenapa Me nampak kecik?? apa-apa pun wahai adik-adikkus,,,kakak kamu ni tetap yang tercute antara kamu semua...mihahaha...(ades!! terperasan jap...)

belakang  : Me, Maziah and Masyitah
depan       : Safwan and Asyraf






dan yang ni pula,,Masyitah and her beloved hubby,,Mr. Hamzah... dorang ni sedang menunggu kehadiran cahaya mata sulung... due dijangka hujung tahun ni...31 Disember 2010? maybe....wink~wink... 






amik Diploma Pengurusan Pejabat di Kolej Politek Mara Kedah...cita-cita,, mo jadi YB...hehehehe... 




 banyak lagi actually tapi nanti ada masa Me upload lagi ar...x pun,, Me upload di FB jak lah...

apa?? bapa? owh,,, masa ni,, bapa xda di umah...dia kuar pg memburu ngan pakcik Me...huhuhu...tem raya bah pg memburu...wat a great timing...apapun,,, we all sayang bapa juga!!

pEaCe!! 

Friday, September 10, 2010

Alkisah Me & Raya Part II

Label :
1 Syawal...

Niat untuk bangun awal akhirnya x tercapai...bangun lebih kurang jam 7:30 am...alarm x bunyi...huhuhu...alasan? bukan bah pula...betul bah...best ni tido...sudahlah sejuk!!! memang layan ni...huhuhu...apa-apa pun,,terus turun p dapur,, tengok adik sudah bangun...breakfast pun sudah ready...hehehe...sib baek lah ada adik-adikkus yang tersayang....:p
pas breakfast terus Me menyiapkan bahan-bahan untuk masak sup ayam....blender itu ini...then masuk gaul,,segala macam rempah ratus baling dalam kuali...bau,,,uiyooo,,sedapnya!!! hehehe... sekali rasa,, sedap...dua kali rasa,,memang mantap...tiga kali rasa,,Mama cakap boleh kawen sudah....wahh,,,maknanya apa tu??? hehehe... bangganya diri Me...

selepas siap segala-galanya,,, Me duduk depan tv jap...akhirnya 'termelekat' di kerusi....best layan movie "My Name Is Khan" di pagi raya ni...sedey wooo cerita ni...try tengok..mesti rasa terpukul sikit...cerita ni berkenaan dengan kejadian 9/11...huhuhu...tapi masa start tengok memang x puas hati owh...sebab tengok masa tengah-tengah sudah...xtau apa pangkal cerita ni,,tup-tup tamat sudah...huhu..

kira-kira dalam tengahari,, Me dapat mesej dari BFF,, Miss Lani...dia ajak beraya di umah Artiq... Me pun dengan penuh excitednya menyatakan persetujuan...hehehe...lama x jumpa Lani,, dan agenda utama sepanjang perjalanan yang singkat tu mestilah gossiping....banyak cerita tu...i like!!! hehehe... bukan mengumpat tau...gosip ja...errr,,,laen maksud bah tu kan?? hurm...

tapi sebelum pg umah Artiq,,ingat mo singgah jap di umah Mr. Hilmi Idris...tapi kerana berlaku sedikit kesilapan pada kedudukan geografi di minda Me,,terlepas bah...huhuhu...sedey wooo...last-last tengok,,sampai sudah di Kg.Libang...trus jak lah direct p umah c Artiq Yang Comel (art,, angpau kasi lebey aaarr...hehehe..)

Pas tu Mr. Hilmi msg ngan Lani yang dorang mo pg beraya di umah Mr. Firdaus pula...hurm,,pas bincang-bincang ngan Lani,, akhirnya kami amik keputusan mo join Mr. Hilmi... ingatkan dia sudah sampai dulu,,rupa2nya kami yang terlebey excited mo sampai cepat ni...huhuhu...

ramai yang datang... Ustaz Jusidin pun ada... lamanya x nampak Ustaz...still maintain macam dulu ar...hehehe...langsung x berubah...
beransur pulang lebey kurang jam 6:15pm sebab Lani mo balik Kundasang...

pEaCe!!

Thursday, September 9, 2010

Alkisah Me & Raya Part I

Label :
Hari terakhir puasa...

xda mood mo keja...rasanya hari ni,,pg keja pun sekadar mencukupkan syarat kerana tidak bercuti... masa tu asyik ngular jak keja ni (keja jugakan...hehehe) dan perbualan yang amat menarik perhatian Me pada hari ini ialah sesi antara En. Azleh dan Kak Nurin....
alkisahnya~~

En.Azleh menuju ke kaunter ICT dengan wajah yang seyes teramat...

En. Azleh    : ada call...
Kak Nurin  : siapa?
En.Azleh    : si Kamal...
Kak Nurin : kenapa?

Kak Nurin and Me pun buat andaian sendiri...penuh ???? ni di kepala...

En. Azleh   : Dia btau hari  ni boleh balik jam 12:00pm...

Ades!!! terkena jap oleh En. Azleh...masa tu rasa macam mo baling ja dia pkai buku-buku yang ada di library ni...huhuhu...pas 2,,dia berlalu dengan senyum penuh kepuasan di wajah...suka la tu dapat kasi kena orang di akhir Ramadhan....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Semua yang berada di ofis masa tu mengira detik ke jam 12:00pm...hehehe...excitedlah...Me pun rasanya macam terover excited ni...mo balik kampung tuuu...

Me tumpang Mr. Dino sampai terminal Unser di KK...sampai terminal lebih kurang 12:30pm...tapi putus harapan jap bila tengok di bus stand tu,,ramainya tunggu turn mo balik Ranau...huhuhu...Me sambil-sambil tunggu adik sampai dari Menumbok,,duduk-duduklah cuci mata (bukan tengok tanakwagu tau...tengok gelagat orang-orang yang sedang menunggu turn...hehehe..) dalam hati bukan x risau lagi,,if x malu rasanya masa tu juga mo nanges meraung ni...huhuhu...kenapalah kamu semua balik Ranau?? Kenapa x balik Keningau ka,,Tambunan ka...rupa-rupanya,,ramai orang Ranau yang menjadi perantau di kota ni...termasuklah Me juga...

Adik sampai terminal x pasti jam berapa tapi yang pastinya,, Me and adik dapat seat dalam Unser lebih kurang jam 3:15pm...bayangkanlah,,betapa lamanya Me duduk buang masa di terminal tu...tapi penat-penat pun berbalas jugalah...

Sampai di Ranau dalam jam 5:30pm...x sampai sejam lagi masa bersungkai...syukur alhamdulillah...sampai juga di kampung dengan selamatnya....

Selepas bersungkai,, duduk dalam 15 minit macam tu,,terus adik and her hubby ajak pg shopping untuk raya esok...oleh kerana Mama x berapa sihat,,jadi setelah berbincang dari hati ke hati dengan Mama and adik-adik,,kami sepakat mo buat Mee Hoon Sup Ayam jak untuk santapan raya esok...

Penat wooo shopping...pas shopping,,ramai-ramai duduk di luar umah,,pasang pelita...best!! best!! sebab semua family ada masa tu...adik-adik...and ada baby yang join raya tahun ni (belum kuar lagi pun...hehehe)

Oleh sebab penat,,amik keputusan untuk mandi then tido...bertekad untuk bangun awal di pagi raya sok....

11:35pm,, zzzZZzzzzzZZzzzz....

Suntikan Vaksin

Label :
Vaksin antibodi di hari terakhir Ramadhan...uiyooo,,terkejut jap tem kena suntik 2...lama bah sudah x merasa kena suntik ni...x ingat sdh bila last jumpa ngan jarum suntik tu...tangan pun start sudah rasa kebas-kebas...ades!!
sepatutnya last month lagi tapi tym drg buat tu,,Me tengah demam..sakit-sakit badan..turun ofis jap jak pas tu balik umah...memang x larat owh masa tu...sebab tu ari ni orang laen amik 2nd dose,, Me baru amik 1st dose..3 more doses to go...huhuhu...next appointment for 2nd dose ada sebulan akan datang,,9/10/2010 (Sabtu)...
____________________________________________________________________________
ofis semakin sepi....beberapa orang ja yang masih setia bekerja...sunyi berabislah...kalau tido,,memang nyenyak ni...ngehehee...yalah,,semalam x cukup tido laa...pack in barang untuk bawa balik kampung ari ni...hurm,,ada lagi bus ka tu ar?? Hope lah ada...huhuhu...nanti ada pula yang beraya sorang-sorang ni...xmo!! xmo!!

cerita pasal semalam,, tangan kanan and belakang masih sakit ni...tergelincir dalam bilik mandi...sakit woo...nasib baek kepala x terhempas (ada jugalah effect sampai kepala ni...gegar!!)...if x,,x tau la macamana...sudahlah housemate balik kampung ni...tinggal sorang-sorang jak di rumah...sandi eh!!

yang best,,sakit-sakit tu,,bila layan kek coklat,,memang x rasa sudah sakit ni...hilang terus...hehehe...lazat hingga menjilat jari tuu...nyum...nyum...habis juga setengah kek coklat tu Me kerjakan semalam...sorang jak lagi tu..isk..isk..isk...buruk lantak...anak siapalah tu ar... =))
p/s : x sabar mo tunggu tengahari ni...hopelah keja half day!!

pEaCe!!

Ramadhan Kian Pergi...

Label :
Sedar tak sedar kita sudah berada di penghujung Ramadhan...Syawal pula menggamit tiba...sedey rasa bila memikirkan Ramadhan yang sedang melambai pergi...masihkah ada waktu untuk Me merasai nikmat Ramadhan lagi? hurm~

Suasana diofis sunyi tanpa kehadiran pelajar...officemate pun ramai sudah yang mula bercuti...x sabar rasanya mo balik kampung...hope sok half day jak keja...huhuhu...sok adik yang praktikal di Labuan pun balik sekali...wahh,,bestnya...lama x kumpul semua...adik yang study di Kedah dah selamat sampai umah semalam...alhamdulillah...

Kek coklat!! x sabar rasanya mo makan..hehehe...order ngan kawan 5 biji...RM18 sebiji..berapa kilo? hurm,,sekilo kut...xtau ar...tau beli ja ni...yang pasti,,memang sedap hingga menjilat jari...hehehe..last year pun order kat dia juga...memang puas hati...dan macam-macam pengalaman bersama kek coklat ni...mo tau? x payahlah bah...nanti-nanti jak Me share ar...wink~wink...

tadi terima satu parcel...kiriman dari jauh tu...bila buka,,ada biskut raya...if x salah ada 4 jenis dalam 6 tupperware...semua hasil air tangan Kak Norismaliza dari Perpustakaan Sultan Badlishah, UiTM Kedah...terima kasih Kak Noris...saaayaaangggg akak!!! Me kenal Kak Noris masa menghadiri Kursus Pengacaraan Majlis anjuran PTAR dan UiTM Kelantan sebagai tuan rumah..lama sudah...tahun 2008 lagi...masa tu Me baru start keja lebih kurang 3 bulan if x salah kira...and Me bersyukur sangat kerana berpeluang mengenali mereka...=)

p/s : Mood Raya dah mai ni...Mood keja lak macam dah start hibernate jak...huhuhu,...mo buat keja pun memang x layan la...hurm~

pEaCe!!

Monday, September 6, 2010

Jodoh?

Label :
Updating before went to bed...=)

Juz now abg 3G Me...abg kat umah adik and bila abg tunjuk anak-anak buah dia,,rasa rindu sangat ngan the both lovely gurl...kakak and adik..

i do really wish the best 4 us!! insyaAllah....
jodoh? ramai yang runsing ngan jodoh masing-masingkan...apalagi yg umur da agak 'banyak' (sowi2...) dan masih single and available...bagi gadis-gadislah...lelaki x kisah pun pasal umur (err,,yakah? sowi if ada yg x setuju)...bagi yang ada gF and bF tu,,laenlah kut kan (macam Me...hehehe..).. actually,,even Me da ada abg pun,,Me still risau juga...selagi belum diikat of course setiap orang akan rasa 'x selamat'...betulkan? 

'kalau ada jodoh tu,,adalah...'

hurm,,agak x meyakinkan...ramai yg single mingle tu pesan ngan kawan-kawan,, 'kenalkanlah aku ngan someone...aku dah boringlah hidup sorang-sorang ni...' kadang-kadang ada antara yang dikenalkan tu kekal hingga ke jinjang pelamin...dan ada pula yang sebaliknya...yalah,,panas yang disangka hingga ke petang rupanya hujan ditengahari...ada jak yg x kena...rupanya dia ni lah...rupanya dia itu lah...hurm,, siapa yang kita nak salahkan?? diri sendiri or orang yang kenalkan kita dan si dia? serba salah and menyesal pun adakan...

cubalah tanyakan dengan orang yang betul...insyaAllah,,memang akan berkekalan...tanya siapa? tanya ngan parents lah...of course diorang akan carikan yang MANTAP punya calon...bukan calang-calang...alim pun alim...kerja pun bagus...family backgroud pun memang yg TERBAEK punya!! biasalah,,bakal menantukan...so tak payah nak risau-risau lagi...pasal restu family pun x payah pening-pening kepala,,memang da direstui pun kan....

ada berani nak try?? hehehe...

p/s : minta tlg ngan Wali Band? JANGAN!! diorang cari jodoh dari 1 musim ke musim yg laen pun,, still x jumpa...

pEaCe!!

Saturday, September 4, 2010

Sayang Sepenuh Hati vs Coke & Sundae

Label :
Sinopsis ...

KALAULAH Aira tahu lidah Fauzien tidak bertulang, dia tidak rela bertukar cincin dan bergelar tunang saat berangkat ke New Zealand. Kesetiaannya tidak dihargai bila Fauzien beralih kasih pada Izzi, teman baiknya sendiri. Memutuskan tali pertunangan adalah keputusan muktamad yang diambil agar dirinya tidak dibelenggu sakit hati dan benci. Dalam merawat luka di hati, Aira berkenalan dengan Adin. Perkenalan singkat itu tidak bermakna buatnya. Namun tidak bagi Adin. Dia gila bayang pada gadis berkulit mulus itu. Puas dia cuba memikat tetapi Aira ibarat merpati makan di tangan. Jinak, tetapi lari bila ingin dipegang. 

Laksa Kedah ala New Zealand membuatkan kasih Aira pada Adin mula berputik. Dia mula belajar bercinta lagi. Akhirnya, termeterailah hubungan suci yang didambakan. Namun kemunculan tiba-tiba Suri yang mengaku dia isteri Adin membuatkan jiwa Aira separuh mati. Andai itu kenyataan yang tersurat, Aira tega membawa diri. Dia akur walaupun hidup ini sesekali berlaku kebetulan. Hanya suratan takdir melengkapi sebuah kehidupan. 
____________________________________________________________________________
 
Boleh ke Coke dan sundae bercampur? Apa rasanya ye? Sedap ke? Boleh telan ke? Itulah yang terjadi apabila Azyan bertemu dengan Syakir.

Mereka berdua tak ubah seperti anjing dan kucing. Pantang bersua, pasti mereka akan berperang mulut. Cuma tak angkat senapang aje.
Azyan mendambakan seorang kekasih yang lebih gagah daripada pujaan hatinya, The Rock. Sementelah dia merupakan juara tae kwan do peringkat sekolah dan daerah. Tambahan pula, dengan didikan ala-ala tentera daripada ayahnya, Mejar Idris, Azyan merupakan seorang gadis yang tough dan maskulin. Tentulah dia mahukan seorang pria yang gagah perkasa, laksana pahlawan zaman dahulukala. Azyan dalam diam-diam menaruh hati terhadap Haziq, sepupu musuhnya, Syakir. Dia pernah melayangkan surat cinta buat Haziq tetapi tersalah ‘landing’ kepada Syakir pula. Dan itulah modal utama yang Syakir gunakan untuk memaksa Azyan menyertai kelab teaternya.

Syakir telah lama jatuh hati pada Azyan. Malangnya dia bukanlah mat jiwang karat. Dia sendiri geli untuk mengucapkan perkataan ‘I love you’ mahupun ‘sayang’ kepada Azyan. Satu sahaja caranya menarik perhatian Azyan: melalui kata-katanya yang pedas lagi berbisa.
Yang Azyan pula, slow nauzubillah! Dah banyak kali Syakir bagi hint, dia langsung tak perasan. Sedangkan semua orang tahu yang Syakir ada hati pada Azyan.Bila agaknya Azyan yang gemarkan air Coke boleh ngam dengan Syakir yang sukakan aiskrim sundae? 

Sebuah kisah cinta kelakar yang rugi jika tidak dimiliki!

p/s : Novel ni memang best!!! enjoy...Me baru beli semalam bersamaan hari Jumaat, 3 September 2010...langsung xda part yang memboringkan...Sayang Sepenuh Hati keluaran Alaf21 dan Coke and Sundae keluaran Kakinovel...both novel make me laugh,,make me smile and make me sad...

pEaCe!!

Friday, September 3, 2010

HappY Bestday Pa...

Label :
morning!!!

countdown untuk raya bermula...hehehe...SEMANGAT!! tapi apa yang buat hilang semangat ni bila cuti yang sehari tu pun belum diluluskan...ades!! tapi rasanya memang confirm lulus juga cuti tu... YAKIN!!

and today,,never forgot,,bestday my dear father...

SELAMAT HARI JADI YANG KE-54 PA... 
SEMOGA DIPANJANGKAN UMUR DAN MURAH REZEKI SELALU...
KAMI (MUNIRAH, MASYITAH, MAZIAH, SAFWAN DAN ASYRAF) AKAN SELALU MENDOAKAN KEJAYAAN BAPA...
KAMI SAYANG BAPA!! =)

----------------------------------------------------------------------------------------
semakin lama semakin x bersemangat ni...macam-macam hal jadi..and makin menjadi-jadi perangai yang ntah apa-apa tu...siapa?? hurm,,susah mo explain...biarlah hanya Me and mereka yang merasainya yang tau apa dan siapa...dan tiba-tiba ja MIGRAIN and PENING and SESAK NAFAS and segala macam penyakit jadi kawan baek Me ni...Me x mo pun jadi kawan dengan benda-benda ni tapi suka hati ja ni mo datang....huhuhu..

'Ya ALLAH, kuatkanlah benteng kesabaran hamba-MU yang lemah ini...' 

p/s : hanya masa yang bakal menetukan semuanya...
pEaCe!!

Thursday, September 2, 2010

Welcome September

Label :
Welcome Dear September!!!

x sedar owh kan,,skang ni masuk bulan September sudah...hampir 2 tahun keja di library ni...x sangka betul!! (macam sumthing amazing pula...huhuhu..) actually, best keja sini juz ada some part tu yang buat Me x bersemangat ni mo keja...part mana? x payahlah Me cerita...nanti menimbulkan kontroversi yang tidak-tidak ni...uhuk!!
bagi kawan-kawan yang bekerja di bawah satu bumbung library,,masing-masing faham sudah dengan apa yang dimaksudkan...kawan-kawan,, mari kita sama-sama berjuang mempertahankan nasib kita anak MERDEKA!! wah,,semangat ni...

hari ni,,sign lagi!! laku owh sign kami di library ni....hehehe...xtaulah apa sebab begitu...lawa kali ar?? hehehe...

p/s : apapun,,terderalah juga perasaan...huhuhu...:(

pEaCe!!

Bloggers Chat Room

COPYRIGHT 2013 RESERVED FOR IT'S TRULY ME! | DESIGN BY KAY SBK