Sunday, October 31, 2010

~Live a Life~

Sundays' leaving and Monday coming~

waaaa...dun feel happy to face another Monday...why? MySpace ~shhh...another secret~

how long can i bear with this kind of life? i dun really know...there's owez a way out but to get there,, need to gain a very tough mindset and courage...did i have it?MySpace this is another thing that i'm not really sure about...

sometimes feel like wanna MySpace  or  MySpace but is it right? huhuhuhuhu...what a very childish mind kan... ?! feel shame for it but daaaMySpace...

have to face and bear it as long as i can...am i a loser  MySpace if i juz gave up? yes!! that's why i shouldn't fear whatever that loser might did for now or in the future...juz pay attention and be much more carefull with his plan or whatever he call it...

1 fine day hope that someone might think what have he done before...but,, will he?aaaahhhhh!! dun care...GTH with him!! d**n s****e


right now,,lets MySpace what we are doing...

p/s : ya..ya ja Me speaking kan...ntah betul ntah salah...ayat tunggang langgang...ahaks!! ni if cikgu english Me baca,, confirm nanges...lalalala MySpace
Read More ->>

~Look at The Eiffel Tower~


Bila aku teringat balik cerita nih..aku mesti tergelak sorang-sorang…

Alkisahnya…aku nih ditakdirkanlah kawin dengan sorang mamat nih..ntah dari mana la datangnya…mak aku yang suruh..dia kata budak nih baik la alim la pandai la..lepas tu terus kami kawin.

Masa first time kawin tu, memang kucar kacir gak arr rumah tangga kami..dan yang aku paling tak tahan tu dia memang selalu saja buat aku sakit hati…

Eiiiii…geramnya aku!!!

Mana taknya,aku basuh baju dia sekali la ngan baju aku..then lepas basuh..nak jadi cerita..ada lah plak baju dia yang turun warna melekat kat baju aku….haihhh..memang sakit hati…baju baru kot…mahal lagi!!! Then bila aku tanya dia..kenapalah tak bagitau aku yang baju dia ada yang turun warna..dengan slumber dia kata..

”Lah..awat tak tanya…”

Eiii..geramnya aku!!!

Selang beberapa hari, dia ada ajak aku pi shopping.Ok,fine..aku ikut jer la…weekend la katakan. Lepas tu nak jadi cerita, dia punyalah excited nak pi shopping..sampai aku kalih kalih belakang..HILANG!!..

Aku cari gak dekat dekat area situ kot kot ada tapi memang hampeh…Aku try call, tak angkat..call lagi pon tak angkat..huhh..tension betul!! Then, aku amik keputusan tunggu kat kereta jer..seminit,..lepas tu dua minit,… lepas tu….SEJAM KOT!! Huhh..memang sakit hati betul!! Then bila dia mai dekat kereta, aku tanya, pegi mana? kenapa call tak angkat??!! Yang aku tak tahan, dia dengan slumber jawab..

“Lah..gi shopping la sayang…owh..ada call ekk?? Alah..lupa nak bagi tau…terlupa bawa hanset..hehe..”

Eiiii..geramnya aku!!!!

 Seminggu lepas tuh..dia kata teringin nak makan masak ayam berempah dengan masak lemak cili  api.. ok..fine…aku masak jer…Tapi memang la aku nih tak la pandai masak sangat…tapi bolehlah klu setakat nak makan kan..aku hidang bagi dia makan…Masa first time dia suap kat mulut tuh…Aku bajet dia nak kata apa-apa..Tapi dia diam..Memang tak kata apa-apa pon sampai dia habis makan..Habis makan pon tak kata apa..

Aku pon confius…dia ni no respond..sedap ka tak?? Hmm..klu ikut aku la..orang yang masak ni la kan…aku rasa ok jah lah..tapi tak tau la orang yang makan nak kata apa..huhhh…..

Esok plak, time aku on the way nak balik dari tempat keje, kereta aku plak wat hal..tak boleh start..panik gak arr aku time tuh..malam dah nih..nak masuk Isyak dah…haihh..time aku balik keje lewat2 lah keta nak wat hal..then, aku call dia…

Yang aku tak boleh tahan tu..dia dengan slumber kata..

“Lah awat la call saya…call la mekanik…ingat call saya keta awak bleh jalan??….”

Eiii…geramnya aku!!!

Tapi…dia mai jugak lepas tuh…ada lah dia check apa ntah kt depan bonet tuh…dan lepas start…terus boleh…hmmm..dalam hati…aku kata,

“bleh la jugak mamat nih nak diharap…mekanik kecil-kecilan, janji free”…

Satu hari, dia ada bagitau yang dia kena pi outstation kat overseas. Dia kata pi kejap jah…2 MINGGU!!..hmm..aku memang no komen lah…dia nak pi buat keja dia…takkan nak kata tak boleh kot…keja arkitek…biasalah…busy la kot…

Tapi..memang agak sakit hati jugak lah..bleh dia lesap macam tu jah..lepas2 naik flight....kot2 la nak call bagitau dah sampai ka..ada kat mana ka…tapi memang hampeh!!..langsung dia tak call!! Kot2 la nak bagi emel ka..tapi memang tak dak…kosong inbox!!

Eiii…geramnya aku!!!

Pagi tuh..aku basuh baju…ok..sekarang aku dah taw dah baju mana yang turun warna…aku ambik satu persatu dalam bakul nak basuh..sampai la aku jumpa bungkusan misteri dekat bahagian bawah baju-baju tuh…jeng3..huishh..siap dengan surat lagi..

Suratnya berbunyi begini:

Kehadapan isteriku (cewahhh..),

            Semoga berada dalam keadaan yang sihat sentiasa…jangan marah-marah ek..hehe..Saya bukannya apa…saja tulih surat nih..bosan…tak tau nak buat apa…hihi
            Pertama sekali…saya nak bagi tau lah..mungkin awak tak kenal saya..tapi saya kenal jer awak…sejak awak darjah 6 lagi kot!! Haha..eh..awak tak ingat ka anak Pak Mail kawan ayah awak yang mai beraya kat umah awak time tuh??!! …Masa tuh..saya nampak awak dok main masak-masak kat belakang umah…hahaha…memang sangat lucu…saya nampak awak macam 'anak patung'..comel sangat…

Ishkk..awak ni..tak perasan ker??

            Keduanya, sori la pasal hal shopping tuh..memang saja jer saya tak mau bawa hanset time tuh…hihi..takot terkantoi…yer la…saya pi cari baju awak kot!! Ingat baju yang awak kata terkena warna tuh?? Huh…memang tension..susah btul nak cari..memang patut la mahal dan memang patot la awak bengang satu hari…hihi…

            Ketiganya, pasal ayam berempah dengan masak cili api yang awak masak…hmm…mesti awak bengang kan sebab saya no respond…huhu…sebab SEDAPPPP SAAANGAT  sampai saya jadi tak terkata…Eh,saya makan dalam masa 5 minit ja kot..ikut jam dinding kat umah kita…

Ishkk..awak ni..tak perasan ker??

            Keempatnya…time keta awak rosak…hmm..awak tau tak saya CANCELLLL appointment saya dengan klien penting dari overseas sebab nak pi kat awak??!! Lepas2 tuh..jenuh saya nak pujuk diorang balik…Tau tak saya langgar smua traffic light merah!! Baju saya basah dengan peluh masa saya sampai kat awak??

Ishkk..awak ni..tak perasan ker??

            Tapi lepas saya tahu saya kena pi outstation kt overseas..saya lagi seronok…happy glerr..sebab saya tau awak mesti rinduuu kat saya kan..kan2?? Saya memang saja jer tak call awak…hihi…tapi saya ok jah…saya rasa saya dah sampai dah kot lepas awak baca surat nih…

“Wow,look at the Eiffel Tower!! Fuyoo!!! Cantik kot!! “

Hahahahahaaaaaaaa..jangan jeles..(^-^)

            Last but not least…awak..awak jangan nakal-nakal ekk…sebab saya saaaaayang awak…

P/S: Try tengok sama x dengan baju awak yang rosak ari tu “bungkusan” nih…hihi

                                                                                                            Love,
                                                                                                            Suamimu

(sumber diperolehi dari Facebook : Shaniza Madanipa )

p/s : this kind of hubby what every women desire of..~i think~...comel!! 


Read More ->>

Saturday, October 30, 2010

Mary Stayed Out All Night

 

Mary is a stubborn woman with not much experience in dating. She starts to date tough rocker Mu-Gyul but problems arise when perfect guy Jung-In gets in the way ....  

can't wait for this drama...feel so excited waiting right now...ahaks!!

the cast :

Moon Geun-Young as Mary
Jang Geun-Suk as Kang Mu-Gyul

Kim Jae-Wook as Jung-In
Kim Hyo-Jin as Seo-Jun



Read More ->>

Friday, October 29, 2010

Mereka Juga Manusia

juz now bila buka facebook,, selak mana-mana yang patut,, Me tersinggah kat page kawan Me... kat page 2 dia ada share 1 video yang Me pun x pasti dari sumber mana diperolehi tapi yang pasti di negara Malaysia...video yang dirakam masa sorang peragut ni ditangkap oleh orang awam...

siap kena pijak...kena tendang...mulut pun kena sumbat ngan lumpur lagi...sandinya laaa...macam binatang ja si peragut tu kena belasah...Me pun x sanggup tengok...rasa macam mo nanges pun ada...bukan sebab kesian tapi sedey sebab tengok rakyat yang sikit macam xda tamadun...negara ada undang-undang,, so serah ngan polis...bukan sesuka hati ja mo belasah orang...betullah dia salah tapi biar undang-undang yang putuskan apa yang dia patut terima...if si pesalah 2 mati kena belasah,, xkah menyusahkan diri...si tukang belasah pula yang kena jawab kat balai...silap-silap dapat pula tuduhan membunuh dengan niat...sepa mo jawab??

if kita rasakan hukuman yang undang-undang putuskan x setimpal ngan apa yang dia buat,, biar Allah pula tentukan hukuman seterusnya...Allah Maha Adil...actually,, kita tak layak pun menjatuhkan hukuman pada orang laen...fikir-fikirkanlah...jangan jadi jahil kerana terlalu mengikut hati dan perasaan...

p/s : ni pun mesti ramai yg x puas ati,, but,, think~~


pEaCe!!



Read More ->>

BerTukaR!! ^-^

kenapa perlu jadi orang laen? if u are Timah then be Timah... jangan pla Timah tiba-tiba jadi Minah...jangan pla Ali tiba-tiba jadi Otromen...ahaks!! melampau pla... fahamkah?


actually,, no need to be hipokrit... if mo berjaya then jauhi sikap hipokrit...x baek untuk kesihatan bah...

x perlu jadi orang laen...biar kita kelihatan hebat dengan cara kita sendiri...peduli apa orang mo cakap...yang penting kita selesa...


sama juga if mo berkawan...berkawanlah dengan cara sendiri...hati-hati supaya x terpengaruh ngan cara orang laen...+ve x pa,, yg penting jauhi yang -ve...masing-masing tau fikir bah kan...


p/s : ada yg x puas hati? Me tau ada...apapun,, tepuk dada tanya selera...




Read More ->>

Thursday, October 28, 2010

~Most Favo~ ;)

~Novel~ Ombak Rindu~


selama Me baca novel,, ni la novel yang betul-betul excited Me baca... MySpace   boring... memang layan... sekali baca,, sekali MySpace .... huhuhu... cerita yang sedey with a very happy ending.... ahaks!! lumrah novel bah kan... mesti happy ending... sesetengah ja yang sad ending... yang gantung pun ada...

Sinopsis :
IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.

Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan. 
p/s : Me betul-betul jatuh chenta dengan buku ni.... MySpace


~Color~ReD~
walaupun banyak lagi kaler yang cantik,, tapi Merah tetap di hati Me... dunno why i'm so attracted when saw or look at something red...  MySpace
dulu actually,, Me lebih suka kaler hitam putih,, but then xtau bila kaler Merah mula bertakhta di hati beta...ahaks!! 

MENGHILANGKAN MASALAH SAKIT KEPALA - WARNA MERAH
Kajian mendapati bahawa warna merah dapat membantu untuk mengurangkan rasa sakit kepala. Oleh itu jika anda mengalaminya, letakkan tuala lembab berwarna merah diatas mata anda. Ia mampu meningkatkan peredaran dan melonjakkan adrenalin.

~Number~ 8 ~

Most beuty number for Me...hehehe...kenapa? kurang pasti tapi yang Me tau,, walauapapun,, Me tetap suka no. 8...

~Soccer Player~ Steven Gerrard~

 sebab....

1. MySpace

2.MySpace  

3. MySpace

x boleh diterangkan secara spesifik atas sebab-sebab yang perlu dirahsiakan...hahahaha... adakah kerana player ni Me tertarik ngan favo Me diatas? NO!! xda kaitan tau...

~Soccer Team~ Liverpool~

You'll never walk alone.... i loikeeee!!! MySpace
adakah kerana player diatas Me tertarik ngan team ni?? NO!! xda kaitan tau (:p copy paste ja laaa)...

~Song~ MySpace ~

Maaf ku tak pernah berterus terang...
Bukan ku tak mempercayaimu...
Namun sebelum ku berganti rupa,, inginku menemuimu...
Ku kan bermandikan cahaya bulan,, dan cemerlang di malam yang cerah...
memang telah lama ku rasakan,, ingin menolong yang lemah...
tiba-tiba keajaiban terjadi....
kekuatan muncul di diri...
untuk melawan semua kejahatan,, kekuatanku harus digunakan...
menegakkan segala kebenaran...
ini keajaiban alam...
aku mempercayainya~~ 
MySpace


lagu apa?? x penah dengar?? carilah sendiri ar...hehehe...


pEaCe!!




Read More ->>

Tuesday, October 26, 2010

Kicap dan Hitam?

ari tu,, masa tengah boring-boring,, blogwalking at zackzukhairi blog...best!! enjoyed!! :D

Me terbaca satu entry pasal Kicap, Soya dan Pantang Larang... Me suka entry ni coz Me suka kicap... /blush if makan nasi goreng,, mesti ada kicap sekali atas meja... if xda,, memang x lalu la makan... tapi yang misterinya,, if makan nasi +,, x pla terasa mo makan dengan kicap... misterikan?  /wahaha

tapi kerana ke'minatan' Me dengan kicap,, maka ianya selalu dikaitkan dengan warna kulit Me yang hitam manis... ahaks!! manis la sangat... :P xda kaitan langsung bah kan... xkanlah suka makan kicap then sebab tu kulit jadi hitam...

isk..isk..isk...kesian sang kicap kerana dipersalahkan... x baek betol orang yang cakap kicap macam tu...tapi walau apapun tuduhan yang dilemparkan pada sang Kicap,, Me xkan berpaling darinya kerana Me suka kicap!! /nobigdeal

tapi memanglah Me mengaku yang kulit Me ni 'agak' gelap jika dibandingkan dengan family Me yang laen... but /nobigdeal ,, Me ok jak... Allah dah bagi macam tu,, terimalah seadanya kan... :) 

pEaCe!!
 

Read More ->>

Monday, October 25, 2010

~SYURGA~ ~ADIL~

Siapa yang x mengimpikan syurga.... rasanya semua manusia yang hidup di muka bumi Allah ni menyimpan angan-angan untuk masuk syurga... namun layakkah kita?

'sy masuk syurga...ada tanda-tanda yang sy akan masuk syurga...sebab sy baek...sy selalu tolong orang....'


hurm,, begitu yakin kata-kata yang dilafazkan... betulkah kita layak? sedangkan umat zaman Nabi Muhamad SAW,, yang berjuang dan berjihad di sisi Nabi Muhamad SAW pun berasa ragu-ragu akan mencium bau syurga...apalagi kita umat akhir zaman yang sering leka dengan keseronokan duniawi... yang sering mendahulukan urusan dunia dari urusan dengan Allah sedangkan kita hanya dipinjamkan masa yang sedikit untuk bersama-NYA... tetapi yang dikejar tetap apa yang akan ditinggalkan...faham bah kan...means,, kebendaan yang kita kumpul tu hanya sementara ja...bukan boleh dibawa ke kubur....

untuk ke syurga bukannya dinilai dari berapa banyak harta yang diperolehi...yang dinilai adalah dari amal yang kita lakukan sepanjang hidup kita...sepanjang kita berkesempatan menghirup udara yang Allah kurniakan....

Tuhanku,,
Aku tak layak masuk syurga-MU...
namun tak upaya,,
Menghadapi api neraka-MU..

kita tidak layak untuk menentukan sama ada amalan kita diterima atau tidak...hanya Allah yang mengetahui berapa ikhlasnya kita ketika sujud pada-NYA,, berapa ikhlasnya kita ketika memohon keampunan dari-NYA...



'Kamu rasa Tuhan itu adil? tidak!! Tuhan itu tidak adil... kalau Tuhan itu adil,, kamu minta jadi kaya,, Tuhan akan bagi...'


kata-kata apa ini??! mempersoalkan sama ada Tuhan itu adil atau tidak? sesuatu yang tidak sepatutnya dilakukan oleh manusia yang punya akal fikiran....

adakah kita berasa diri kita adil dengan Tuhan? Tuhan kurniakan kita hidup untuk berusaha mencapai apa yang kita impikan... if setakat kita berdoa dan berharap akan dikurniakan sesuatu tanpa usaha,, tidakkah itu mengajar kita untuk menjadi manusia yang malas? yang lemah? 

ISLAM mewajibkan setiap umatnya bekerja untuk menjadikan mata pencarian sumber rezekinya dan menghasilkan pendapatan itu bagi menyara hidupnya...Islam mencela kerja meminta-minta atau mengharapkan pertolongan orang lain kerana ianya boleh merendahkan harga diri atau maruah...apalagi jika kita hanya berdoa tanpa usaha,, menadah tangan pada Allah agar dikurniakan rezeki...tidakkah kita berasa malu? Allah telah membuka jalan dan memberi kemudahan hidup untuk kita mencari rezeki yang halal bagi menyara hidup...

so,, gunakan sebaek-baeknya peluang itu... dan jangan sekali-kali persoalkan samada Tuhan itu adil atau tidak kerana kita sebagai umat Islam wajib tahu yang Maha Adil itu adalah salah satu dari sifat Allah..

Kita Sebenarnya.....

......lebih gembira menyambut 1 Januari daripada 1 Muharram ...!
......lebih tahu apa itu 14 Februari daripada 12 Rabiulawal !
......lebih membesarkan hari Sabtu dan Ahad daripada hari Jumaat !
......lebih khusyuk mendengar lagu daripada mendengar Azan !
......lebih suka lepak, tidur, tengok TV...dll daripada Solat dan mengaji !

......lebih tahu tentang artis pujaan kita daripada nama nabi-nabi Allah !
......lebih suka menyebut hello! dan hi! daripada Assalamualaikum !
......lebih suka menyanyi dangdut, rap, hip-hop...dll daripada berwirid atau bertahmid !
......lebih suka memuji manusia daripada Tuhan kita sendiri !

......lebih suka membaca majalah hiburan daripada buku-buku agama !
......lebih suka ke konsert, karaoke daripada ke ceramah agama !
......lebih suka memaki, mengumpat orang daripada memuji mereka !
......lebih suka mencarut, @#!*@!! daripada menyebut MasyaAllah !
......lebih suka kemungkaran daripada membuat kebaikan !
......lebih bangga dengan kejahilan kita daripada bersyukur dengan keimanan kita !
.......lebih cintakan dunia daripada urusan akhirat !

TETAPI bila ditanya arah tujuan kita, kita pasti akan jawab bahawa...

KITA SEBENARNYA.. ....lebih suka menuju ke Syurga daripada ke Neraka !

Layakkah kita dengan Syurga Milik Allah???

WALLAHHUALLAM


p/s : berhati-hati dalam berkata...berfikir sebelum meluahkan sesuatu...kerana takut, kata-kata yg dilafaz itu memesongkan iman kita... 

pEaCe!!




Read More ->>

Shhh!! Rahsia~~

jom..jom...Me mo share something secret ngan u all... dekat-dekat sikit tapi jangan rapat-rapat....tapi x boleh bagitau orang laen tau...kita-kita ja yang tau...

ari tu,, masa Me tengah belek-belek buku,,, Me nampak something!!! Mengejutkan!!! Langsung x percaya!! apa?? sini-sini...Me btau skali jak tau...rahsia x boleh ulang banyak kali....

RAHSIA!!! 

Me kan sudah btau yg benda ni rahsia... if Me btau then bukan rahsia lagilah kan... rahsia bukan lagi rahsia if kita buka mulut kepada orang laen...faham bah kan? so,, if we wanna keep it secret,, then keep it by ourselves...

tapi macamana if we can't take the burden all by ourself? hurm,,, think...masing-masing tau jalan yang terbaek...if u wanna share a secret wif someone,, then choose someone that u can really trust...jangan tersalah sudah!! and if something happen,, sedialah untuk berdepan dengan future... wink~wink....

pEaCe!!




Read More ->>

Dugaan Cinta Jarak Jauh~~

Percintaan jarak jauh ada kalanya begitu menduga biarpun sesekali terasa seronok dan terbuai oleh kejujurannya. Namun ada juga yang menaruh curiga dengan pasangan kerana takut kasih sayang yang sedang disulam akan terhakis perlahan-lahan.

Bagaimana untuk memelihara dan mengekalkan percintaan jarak jauh yang dilalui? Pelbagai perasaan yang merunsingkan, menyedihkan dan memeningkan apabila berada dalam situasi cinta jarak jauh ini. Pelbagai dugaan dan cabaran perlu dihadapi.

 
Menangis dan sedih yang amat sangat apabila si dia berubah hati disebabkan rasa sunyi. Untuk mencari jalan mengatasi dan mengekalkan hubungan itu, diperturunkan petua ini supaya anda lebih bertindak rasional serta memperkukuhkan lagi jalinan ikatan selain menyuburkan kasih sayang supaya terus berpanjangan.


 - Percaya pada pasangan

Apabila berjauhan dengan pasangan, kita hendaklah percaya dengan si dia. Pentingnya sikap saling mempercayai dalam berpasangan ini berasaskan kepada tunjangnya iaitu kesetiaan.


Percayalah pada si dia yang dia akan setia dan masih menyayangi anda walaupun berada jauh beribu-ribu kilometer jaraknya.

 
- Setia walaupun jauh

Memang pelbagai dugaan yang akan dihadapi apabila berjauhan. Ketika berjauhan, anda akan terasa sunyi kerana orang yang selalu kita jumpa, tiba-tiba kini jauh dari mata.


Apabila berjauhan, hati menjadi sunyi dan pelbagai perasaan timbul di hati. Ketika inilah kawan menjadi penyeri. Namun begitu, walaupun anda masih mempunyai kawan, kawan hanyalah kawan. Ceria bersama kawan tidak sama dengan ceria apabila bersama dengan orang yang anda sayang. Di sini, ada yang kecundang.


Ada yang berpasangan dan menjalin hubungan dengan kawan disebabkan terasa sunyi. Fikirkanlah, apa perasaan pasangan apabila mendapat tahu yang anda tidak setia? Letakkan diri anda di tempat dia. Adakah anda akan gembira dan suka jika dibuat demikian?

 
- Berjumpalah walaupun seketika

Jangan jadikan jauh itu sebagai alasan. Cinta perlukan komitmen. Cinta juga adalah tanggungjawab. Walaupun jauh, cuba cari masa untuk berjumpa dengan si dia.


Andai kata si jejaka duduk jauh di pantai timur misalnya manakala si gadis tinggal jauh di selatan, cuba cari masa yang sesuai untuk berjumpa.


Paling tidak pun apabila ada cuti panjang menjelang. Janganlah tidak berjumpa langsung. Sudah pasti rindu di hati akan semakin memberontak apabila berjauhan.


Jadi, apabila ada kelapangan itu, rancanglah untuk berjumpa. Sudah pasti ini akan mengeratkan lagi hubungan dan dapat mengurangkan rasa rindu.

 
- Tanyalah khabar

Setiap malam sebelum tidur kalau boleh cuba hubungi si dia untuk bertanyakan khabar. Buat secara selang seli. Hari ini anda yang hubungi dia dan esok giliran dia pula. Dengan cara ini, baru sama-sama berasa susah dan senang.


Jangan mengharapkan si dia saja yang akan menelefon. Sudah pasti dia akan berasa sukar untuk menghubungi anda jika dia saja yang perlu hubungi. Memang cinta perlukan komitmen tetapi ia akan menjadi sukar apabila sebelah pihak saja yang memberikan komitmen. Untuk itu, sama-samalah membantu dalam membina percintaan ini.


- Sambut hari ulang tahun bersama

Sekiranya tidak sibuk, cuba sambut ulang tahun bersama-sama. Sekiranya sambutan hari ulang tahun itu jatuh pada hari bekerja, sambutlah bersama-sama pada hujung minggu selepas itu.


Luangkan masa bersama untuk seketika, sudah pasti dapat menggembirakan antara satu sama lain. Walaupun perjumpaan itu hanya sementara, kenangan ketika berjumpa bersama-sama sambil menyambut hari ulang tahun sudah pasti akan terpahat kukuh di hati.


Mungkin anda akan tersenyum sendirian apabila mengenangkan kembali kenangan manis sebegitu.

 
- Jangan jadikan jarak sebagai pemusnah

Cinta jarak jauh memang sukar. Memang meronta-ronta hati bila mana rindu itu datang. Apabila keseorangan, sudah pasti kita akan terasa sangat kerinduan itu.


Tetapi ingatlah, jangan jadikan jarak yang jauh itu sebagai pemusnah cinta. Jadikan ia sebagai satu cabaran yang akan memberikan anda lebih bersemangat untuk meneruskan cinta itu.


Apapun rintangan yang ada, jangan jadikan ia sebagai alasan dan penghalang. Tetapi jadikan ia sebagai sesuatu yang dapat menambahkan kasih sayang kita kepada si dia. Apabila jauh, anda akan merasa rindu bukan? Jadi jauh itu bukan satu perkara yang tidak baik, cuma ia salah satu cara untuk memupuk rasa kasih sayang dan mengajar untuk menjadi seorang kekasih yang setia.


p/s : memang menduga hati jauh-jauh ni...huhuhu...apapun,, Me tetap percaya pd Cik Abg Me... credit to this article...love it so much!!

pEaCe!! 
Read More ->>

Friday, October 22, 2010

~aNotHeR sCanDaL?~

 Gu Yong Ha


MooN Jae Shin


 Lee Sun Joon


Kim Yoon Hee/ Kim Yoon Shik


Nakal-nakal dorang ni... macam-macam ja gelagat... tapi memang best if ada kawan macam ni... Me? Bukan setakat nakal macam ni kami buat,,, nakal yang lebih nakal lagi... hehehehe... tapi,, mana boleh btau... ;)

Lee Sun Joon and Kin Yoon Shik part,,, so cute!!! tapi masa ni,, Sun Joon still doesn't know yang Yoon Shik ni actually girl... but he have the feeling yaaa... hohoho... this scene masa dorang 'terperangkap' di pulau... episode brapa? hurm,, x pasti owhh... tengok sendirilahhh...baru triple best!! wink~wink...


pEaCe!!

Read More ->>

~Sungkyunkwan Scandal~

addicted? not really but getting excited bout this drama... Sungkyunkwan Scandal... 

Kisah ini berlatarbelakangkan zaman pemerintahan Raja Jeongjo pada Era Joseon... Sungkyunkwan University menjadi saksi kisah percintaan 4 remaja...

Kim Yoon Hee terpaksa menyamar dan menggunakan iddentiti adiknya,, Kim Yoon Shik untuk mencari nafkah bagi menampung hidup keluarganya...dengan identiti adiknya,, Yoon Hee memasuki Sungkyunkwan.. disana dia mula berkawan dengan si bijak,, Lee Sun Joon... si Playboy,, Gu Yong Ha dan si pemberontak,, Moon Jae Shin...

 Kim Yoon Hee (Park Min Young)

Gu Yong Ha (Song Joong Ki)

 Lee Sun Joon (Micky Yoochun)


Moon Jae Shin (Yoo Ah In)
Dorang ni juga dikenali sebagai Jalgeum Quartet di kalangan Gisaeng... 

Kiss scene between Kim Yoon Hee dan Lee Sun Joon (episode 16..)
Scene terjadi after Lee Sun Joon tahu yang Kin Yoon Shik ni actually perempuan... and he know it after he confess his feeling to Yoon Shik... so cute!! x faham?? so,, u need 2 watch it...wink~wink...percayalah yang drama ni langsung x memboringkan...you will get excited even some scene u can predict what will happened...

and my favo hero was Yeorim,, Gu Yong Ha...hehehe... he's pretty!! :p





x sabar mo tggu the next episode...tggl 4 episode lagi before it come to the end... u have to watch it!! find out betapa sukarnya Yoon Hee menyembunyikan identitinya sebagai lelaki... banyak halangan yang perlu dilalui dan banyak benda yang dia perlu belajar untuk berdiri sama tinggi dan membuktikan yang dia juga setanding dengan lelaki-lelaki di sekelilingnya... 

p/s : falling in love with the playboy?? hakhakhak...

pEaCe!!

Read More ->>
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in