Tuesday, November 30, 2010

Petrol RON97 Naik lagi

Label :
terimbas lak satu ketika di mana Me and Cik Abg Me benti kat satu stesen minyak,,

'Irah tolong bayarkan...isilah RM30...nah,, amik kad ni...' bukan kad kedit tau...hehehe...Me pun dengan penuh adab sopan menuju ke kaunter...

'pam no.15...'

'95 ka 97?' soklan cepu perak dari mat bangla jaga kaunter tu... terpinga-pinga la Me jap...

'ada beza ke?' ahaks...beginilah ceritanya if 'buta minyak'...ades!!

'97 bagus skit dari 95...' owhhh...macam tu ea....huhuhu...
______________________________________________________

bila diumumkan naek 15 sen,, Me pasan kat facebook ramai yg agak x berpuas hati dengan keputusan ni....lebih-lebih lagi orang keje gomen...huhuhu...apa tidaknya,, baru mo happy2 sal dapat bantuan kewangan kedua tiba-tiba ada pla berita ni menyusul...1 Dis untuk bantuan kewangan and 1 Dis juga petrol ni naek harga...isk...isk...isk...


buka di umah kakak lah...

Label :
masa nak naek ke umah tadi,, ada 3 budak pompuan di bawah umur sedang melepak kat tangga...even budak-budak pun,, Me btau juga dengan bersopan santun yang Me nak lalu...
'sorry dik...' amboi..hehehe...

'xpa kak...' 

selang beberapa anak tangga,, tiba-tiba ..

'kak, belanja..' Me pun menoleh...

'belanja apa?'

'tu...' budak tu memuncungkan mulutnya menunjuk kearah beg plastik yang Me pegang...

'xda apa2 ni dik...maggie jakk...' tapi rupanya budak tu bukan maksudkan maggie tu tapi limau mandarin...Me pun lupa juga yang Me ada beli limau tadi...hukhukhuk...Me pun seluklah beg plastikkan,, tapi 'buka di umah kakak lah....'

huh?! what the,,, trus Me imagine yang bukan-bukan...isk..isk..isk..Me kuarkan buah and bagi ngan budak-budak tu...Me bagi alasan yang pas ni Me nak kuar...tiba-tiba cakap macam tu,, of course Me pelik...

bukannya nak berburuk sangka tapi juz berhati-hati...skang ni macam-macam kejadian...sudahlah x kenal ngan budak-budak ni....Me terfikir, manalah tau budak-budak ni jadi umpan...bawa naek ke umah then ada orang laen datang rompak...isk!!...bukannya kita dapat jangka apa yang berlaku...

and masa masak tadi terfikir lagi, manalah tau tiba-tiba budak-budak ni xmo balik...x pasal-pasal kena tuduh culik anak orang...dunia skang ni bukan macam dulu cik kak...orang da pandai guna tipu muslihat...guna tipu helah...sepandai-pandai sang kancil,, pandai lagi diorang ni...huhu...

so,, kenalah beringat sebelum kena...berhati-hati dengan orang yang kita x kenal atau yang baru kenal...jangan sudah terkena baru nak menyesal...

p/s : macam-macam kejadian hari ni...huhuhu...salah satunya bila Me terlepas pandang satu tawaran jawatan dari sebuah institusi kerajaan Negeri Sarawak...position ' IT/ COMPUTER TECHNICAL SUPPORT PERSONNEL'...ades!! huhu...sayangnya....=(( =((

Monday, November 29, 2010

~lelaki terlanjur sebagai suami?~

Label :
tertarik ngan post Jejaka ni...

Pompuan ni actually macam lelaki juga...mementingkan 'kesucian dan keterunaan' seorang lelaki untuk dijadikan suami...yalah,, suami ni kan ketua keluarga,, diimpikan yang terbaek untuk memimpin isteri dan anak-anak...tapi memandangkan tiada cara untuk memastikan 'kesucian dan keterunaan' sang lelaki maka tertipulah sang pompuan dengan peribadi innocent sang lelaki...jarang ada lelaki yang akan mengaku kekhilafannya di masa lalu jika ingin berkahwin dengan wanita yang baek2...
 
tapi nak cakap lelaki teruna ni dah pupus,, macam tak kena pula kan...mungkin masih wujud tetapi dalam satu kumpulan yang kecik...keterlaluankah if Me cakap kemungkinan dalam 10 orang lelaki mungkin hanya satu yang teruna?
(mesti ada yang melatah ni...)
macamana if dia mengaku yang dia dah bertaubat? taubat sekadar cakap ke atau taubat nasuha? yang ni sang pompuan pun boleh nilai sendiri...perbuatan dan kata-kata melambangkannya...apapun,, jangan hukum lelaki dengan kesilapan masa lalunya...sejarah yang berlaku tak bermaksud yang dia tak mampu menjadi seorang suami yang baek,, seorang ayah yang penyayang dan nadi yang 'menghidupkan' keluarga...
Boleh pakai ke?
 Pendapat Peribadi : Yes...Me boleh terima..
Mungkin ramai yang x setuju dengan Me but masing-masing ada pendapat sendirikan...tapi bukanlah bermaksud Me ni jenis maen lantak jak cari suami...fikir-fikirkanlah...


 

Sunday, November 28, 2010

~Sorry awak~

Label :
a few hours after Me postkan Saya Nak Jumpa Awak, Me terima 1 lagi phone call...

'Hello...'

'Sori awak...saya salah number...minta maaf sangat sebab kacau awak...' erm,, tanpa salam trus ke isi...hurm~

'xpa...' ringkas ja..rasanya cukuplah kut...huhuhu

'nama saya A(bukan nama sebenar)...sebenarnya saya nak call pompuan yang kacau husband saya...saya minta maaf skali lagi ea...'

terjawab juga segala persoalan...dengar suara A pun serak-serak macam baru pas nanges...huhuhu...Me pun rasa macam nak marah ngan pompuan yang kacau husband A ni...dosa tau meruntuhkan masjid orang...ingat ko sorang ja kah yang mo bahagia? orang laen pun sama juga...p lah cari someone yang available...ni nak p amik laki orang apa kes??! x pasal-pasal Me emo jap malam ni...buruk perangai betul...huh!!!

p/s : skang ni banyak kes suami mengaku bujang...



~Saya nak jumpa awak...~

Label :
sedang asyik menghadap minum petang Red Guara Cafe DCL + Kek Coklat,, tiba-tiba terima 1 panggilan...a girl..

'Helo...'


'Assalamualaikum..' suara sorang perempuan...hurm~

'Wa'alaikumussalam...siapa ni?' direct la...slang semenanjung,, mesti bukan orang Sabah kan...
'Saya nak jumpe awak..' uhuk!! siapa lak yang tiba-tiba mo jumpa Me ni?

'Boleh saya tau siapa ni?' senyap~


'Saya betul-betul nak jumpe awak...bolehkan?' confius jap...takut pun ada...sudahlah xmo btau nama tapi mo jumpa pula...macam ada something jakk...mesti mo hati-hati ni....

'tapi boleh saya tau siapa yang sedang bercakap?'


'erm,,xpe lah...nanti saya call lagi...' tuuuttt!! da letak ka? aik...?!


tambahlah Me confius jap...actually ni kali kedua Me terima panggilan misteri ni...rasanya dari pemanggil yang sama...it's not on my celcom but maxis so a lil more curious...coz juz sesetengah orang jak yang tau no maxis Me...terasa macam orang ni salah no but my instinct says no it's not! aduyai...sudahlah private number...ada x siapa-siapa yang tau macamana mo trace private number ni?

p/s : nak cakap panggilan hangit, xkan kut...

Wednesday, November 24, 2010

~TAG!~

Label :
1. Apa benda penting dalam hidup anda?
~ Future...

2. Benda terakhir yang anda beli dengan duit anda?
~ tengahari tadi shopping barang dapur...ahaks...

3. Dimanakah tempat anda akan melangsungkan perkahwinan anda dan apakah temanya nanti?
~ nak SNOWY THEME and akan berlangsung di *thingking* but opkos kampung halaman... SNOW? can't imagine p'karangan umah full with snow...hahahhaa...ok! x kelakar...
wish for a simple and nice wedding party... ^_^

4. Adakah anda sedang bercinta sekarang?
~ truely,, deeply in love!! ;)

5. Berapa lama anda akan mencintai kekasih anda?
~ Selamanya...InsyaAllah...

6. Di manakah anda selalu berjumpa kekasih anda?
~ Sebulan top-up RM50 x cukup wooo..huhuhu...x jumpa slalu pun...PJJ katakan...

7. Novel/majalah/buku terakhir dibeli?
~ novel : Cinta aku seadanya

8. Siapakah nama penuh anda?
~ Munirah Mohamad Izzan
Me bangga menjadi empunya nama itu...;)

9. Antara mak dengan ayah yang mana anda lebih mesra?
~ Mak kut...ayah garang...ehiks!!
tapi Me bukan anak manja mak... :(

10. Namakan orang yang betul2x anda ingin jumpa dalam hidup anda?
~Rasulullah
baca soalan ni,, nama 1st yg terlintas di fikiran ialah Nabi Muhamad S.A.W... 

11. Adakah anda basuh baju anda sendiri?
~ mesin basuh kan ada...kita mesti menggunakan teknologi yang ada sebaek-baeknya...^_-

12. Dimanakah tempat yang anda betul2x nak pergi?
~ Sweeden sebabnya,,, hurm~
~ Italy sebab banyak bunga tulip...

13. Pilih satu "peluk" atau "cium"?
~errr,,,

14. Beritahu 3 benda tentang orang yang beri tag.
~ comel
~comel
~& comel...hehehe...

15. 5 benda yang disayangi dalam hidup anda.
~ Semua orang yang ada dalam hidup Me
~ My heart
~ Handphone
~ Notebook
~ semua koleksi peribadi... 

16. Lagu yang anda suka dengar.
~ banyak tuu tapi most of it all jiwang2 song...hehehe...

17. Bila tarikh lahir dan kat maner korang sambut tahun lepas?
~ 31 Disember 1986
~ x sambut pun...

18. Rakan Blogger yang anda nak tag.

~Ada apa dengan me?~

Label :
Me adalah anak sulung kepada pasangan En. Mohamad Izzan Abdullah dan Pn. Raimi Muhamad...
Dilahirkan pada 31 Disember 1986...hujung tahun tu...agaknya beberapa second sebelum tahun baru kut...rugi wooo...mana tau masa tu blh dapat hadiah as new year baby...hehehe...
kadang-kadang rasa bangga juga lahir hujung tahun ni...tapi ada juga terasa macam lambat sangat nak genap tahun...means umur la tu...macam la orang yang lahir bulan April tu cepat genap tahun kan...hahahah...

dan di bawah Me,, ada 4 lagi adik-adik...2 pmpn and 2 lelaki...menjadi kakak pada diorang ni, agak susah juga la...kenapa? huhuhu...sebab semua besar-besar dari Me...kasut adik bongsu Me yang umur 11 tahun tu pun nak capai size 5.5 da and Me size tu juga dari dulu...size 4...pg maen bowling kasut minta size 2 tu...huhuhu...if Me marah pun bukannya diorang takut sebab tu Me malas nak marah-marah...hahaha...yelah sangat....Me ni tak garang pun...
 TAPI,,
yang Me suka,, bila jalan ngan adik-adik Me,, semua orang ingat yang Me ni adik...maksudnya Me nampak muda la kan...kan...kan...sebenarnya sebab Me kecik tu...sabar ja lah...


Me paling trauma ngan s****r aka l***h-l***h dalam bahasa melayunya...
bila nampak benda ni,, perut mula rasa sakit...tekak pun start mual...
pernah masa duk asrama dulu,, waktu tu makan malam...dah habis makan tu, berdiri nak pg cuci pinggan tiba-tiba Me terasa macam ada benda tu merayap di tangan Me...tanpa fikir panjang Me terus lepaskan pinggan...huhuhu...habis sisa-sisa makanan berhambur di lantai ni...
pas tu terdengar la kucing-kucing lapar ntah dari mana...isk!! malu wooo...nasib baek masa tu jejaka idaman xda di dewan makan...cerita lama tu...
ok..ok...balik ke pangkal jalan...setakat membayangkan ja pun Me da rasa eeeee...apa lagi if terserempak 'face to face' ngan benda tu...
UWEEEKK!!!! TANDAS!!!


ceritera cinta Me pula,, hurm,, sebelum ni taklah sebahagia yang Me inginkan...byk yang terjadi...nak lupakan memang x dapat but Me jadikan pengajaran untuk masa depan & diri sendiri....and ceritera ni juga yang jadikan Me lebih tabah dan lebih bersedia...nak cakap x sakit,, tipulah kan...but xmo salahkan siapa-siapa coz Me tau semua salah Me for being nothing...lupakan...
now Me gembira dengan Cik Abg Me...doakan kebahagiaan kami ea...당신을 사랑합니다 abg K... poyo je kan...:p



Kerja pula mungkin Me xlah 'seberjaya' orang laen but Me agak happy dengan pencapaian Me setakat ni...yalah,, ada keja,, ok lah tu kan...even dengan keadaan yang not happy...xmo ulas panjanglah pasal keja ni...uhuk!! x pasal-pasal ada yang kena cuci nanti...


p/s : to be continued...ahaks!! 



Tuesday, November 23, 2010

~Projek Kek Coklat~

Label :
Objektif : Kek Coklat untuk Bestday Abang Karim... 
Menu : Kek Coklat Bakar and Kek Kukus...
Tempat : Umah Kak Long
Tarikh : 17 November 2010 (Rabu)

ni surprise untuk Cik Abg...actually terlewat beberapa hari untuk meraikannya tapi ok bah juga kan...hehehe...masa projek ni dijalankan,, Cik Abg tengah bz ngan adik and nephew dia bt keja kat luar... Me, Kak Long and Kak Liza lak bz kacau tepung kat dapur...mula-mula buat kek coklat bakar,, then menu Kak Liza pula,, Kek Kukus...x lama pun buat kek ni...resepi pun ringkas and x cerewet...so nice...ahaks!!

nyum~nyum...coklat 2 yg buat xtahan tu...hehehe...jadi juga bah..wink~wink
  adik pun excited tengok kek tu...
  surprise!!
Happy Birthday To You!!
mwahh!! ahaks!

 Pisau tu yang x blh tahan tu...hahahaha...

 

 Semoga hidup abg sentiasa dilimpahi berkat dari Ilahi...insyaAllah...
new book,, new diary and new pages of life...wish u all the happiness in the world...may the rainbow will owez color ur life path...Ya tebya liubliu Abang Karim!

p/s :
wah,, adik layan Kek Coklat sampai dua pinggan tu...hehehe...

Monday, November 22, 2010

~kursus~kursus~

Label :


Masuk ja keja after bercuti kena attend kursus pla...mood keja ni x mai lagi...huhuhuhu...maybe pasal lama cuti...last week cuti seminggu wooo...memang try to enjoy habis-habisan la....even aktiviti masa cuti agak 'terbatas' tapi  berada  diluar  waktu  keja memang amat best!!

 Kursus ni bermula hari ni 22 November 2010 - 24 November 2010...dari jam 8.00am - 5.00pm bertempat di Makmal Kemahiran Maklumat Perpustakaan UiTM Sabah...

Mr. Mani (Mr. Penceramah)
Dikendalikan oleh staf dari Paradigm System Bhd... bestlah Mr. Mani ni bagi kursus... ni kali ketiga Me join kursus yang dikendalikan oleh Mr. Mani... tapi kali ni macam mood Me untuk berkursus agak kureng sikit...masih dalam mood bercuti ni...hohohoho....

seyes la kali ni...huhuhuhu
 antara gelagat-gelagat masa kursus...masing-masing bz dengan hal sendiri...hohoho...




Semangat!! hehehehe...
Tebal bah buku nota c Khan ni..

p/s : boring bila ada yg start menyibuk...

Sunday, November 21, 2010

~Me and Dart~

Label :
Sejak akhir-akhir ni,, Me minat pla mo maen dart..ahaks!! Last Saturday,, Me temankan abg ke Kejohanan Dart and Carrom Tertutup Bahagian Keselamatan UiTM 2010 di Kampus UiTM Puncak Alam...1st time came,, WOW!! cantiknya kampus ni...jatuh chenta jap...

abg maen single and double with abg Nizam (betulkan?hurm~)...

Antara peserta-peserta yang mengambil bahagian dalam kejohanan ni...

Bolot! Juara Dart Single and Double!! 
Tahniah abg... :)

Semua pemenang Kejohanan Dart & Carrom Tertutup Keselamatan UiTM 2010
~Sang Juara~

~BILA ME BERDART~

hahaha...lawak lak mengingatkan moment ni...lagak macam pandai tapi skali baling,, x sentuh papan dart pun...hakhakhak....siap sorang member abang ni tanya,, 'ada makan ke tadi?' Me pun dengan rasa x bersalahnya jawab 'ada..'...'kenapa baling macam orang x makan?' hahaha...tapi hilang rasa malu wooo...x puas ati selagi baling x betul...abg da duduk geleng kepala tengok Me baling...tapi betullah...macam orang x makan...isk..isk..isk...

baling pun ntah betul ntah tidak...lantaklah...hahaha...

 sebenarnya x masuk pun tapi sebab nak snap pic jadi cucuk balik kat papan dart tu...ades!!

 menang gaya ja ni...boleh la bah tu kan...

orang yang bertanggungjawab membawa dart ke dalam hidup Me 
---> ABANG ABDUL KARIM MOHD LATEP <---

Bila nak dart lagi ni? 
(macam pandai sangat kata abg...hehehe)

p/s : nasib baek baling x kena orang sebelah..hehehehe...


Saturday, November 20, 2010

~Wayang lagi~

Label :
and kali ni,, Harry Potter and The Deathly Hollow part 1...best wooo...excited gila-gila la tengok movie ni...x sabar mo tggu part 2...14 July 2011...lamanya lagi...before tengok part 2,, mesti mo refresh balik part 1...

5 star la untuk movie nie...memikirkan part 2 was the last chapter of Harry Potter macam sedey pla tau...coz Me minat betul ngan crita ni...very-very exciting to watch...


p/s : Harry Potter and The Philosopher's Stone still my fav 1...

2 Alam

Label :
Semalam Me, cik Abg Me and adik Me, Maziah p tengok wayang at Summit USJ...tengok movie 2 Alam karya Dr. Rozmey...masa beli tiket tu tengok tiket selling fast...dengar kat radio pun kaw-kaw punya iklan so we all expecting the best lah kan...

tapi bila da masuk panggung,, x penuh pun...huh?!what the,,,, tadi di luar tgk tiket selling fast...apa punya trick drg pakai ni...sudahlah start lambat dari masa sepatutnya...



p/s : best lagi tengok TV d umah...rugi rasanya....


Saturday, November 13, 2010

~13 November 2010~

Label :
Selamat Hari Lahir 
kepada
ABDUL KARIM MOHAMAD LATEP
Yang Ke-??
...hehehe...
Irah doakan semoga abang panjang umur dan murah rezeki selalu...


Wednesday, November 10, 2010

~i miss SEMEKAR~

Label :
 Ni la pic sekolah Me dulu...tapi ni school baru...school lama pic x jumpa...Me sempat dalam 5 bulan jakk di sini...jauh wooo dari pekan...mo escape pun susah...tambang dari pekan pun if x salah,, rm2.50 atau rm3.00...mahal!! masa tu kan skolah lagi...belanja pun cukup-cukup makan...


Tapi Me paling rindu di SEMEKAR lama...di sana jumpa ngan kawan-kawan...yang best drg ni,, sampai skang still x lost contact!! happy2...banyak cerita & kenangan tu...tapi bab kenangan,, Me cerita laen chapter yaaa...


actually Me juz mo highlight sini yang Me rindu mo nyanyi lagu skolah even dulu nyanyi pun x bunyi macam lagu skolah...hehehe...ni la lagu skolah Me dulu...


Putra putri sekolah kami
Bersatu menuju kejayaan
Seluruh jiwa raga akan kami korbankan
Untuk agama, bangsa &negara
 

Islam itu cara hidup
Akan terus dijulang
Ilmu diamalkan dunia & akhirat

Jihad di jalan Allah
Akidah & disiplin semuanya disatukan
Ikrar kami laungkan
Berilmu,Beramal & Bertaqwa..


 p/s : nyanyi di umah tapi tune x berapa ingat sudah...huhuhu...rosak lagu!!


Sunday, November 7, 2010

~Bowling Oh! Bowling~

Label :
belum habis lagi penat dari Manukan kemarin,, pas tu pagi tadi keja jam 8:00am - 1:00pm...adedei...sakit owh badan...tapi walau apapun,, bila diajak maen bowling,, memang x boleh ditolak even maen xda aturan...hahaha...gaya macam pandai,, skali baling jatuh 2 pin pun gaya macam juara...hahaha...kali ni yang x boleh dilupakan bila Jamrin dapat join kami maen...susah bah mo diajak dia ni...

Syuwai,, Awang, Me and Jamrin memulakan permainan...mula2 satu game,, x puas + lagi satu game,, x puas + lagi game ketiga,, kali ni Jamrin start sudah pening-pening kepala...siap p beli panadol lagi...then Azrin and Kak Linah sampai,, Azrin join game ketiga...last game,, masing-masing penat sudah kecuali Azrin yang masih maintain semangat ni...hakhakhak...apa nda,, dia baru maen 2 game..kami maen 4 game...lelah wooo....

actually,, sambil-sambil + game tu,, kami tunggu Kak Mila...tapi sampai habis game ke empat dia x juga sampai-sampai...akhirnya amik keputusan untuk balik...otw mo kuar dari U-Bowl tu baru nampak Kak Mila ni...huhuhu..xpa kak,,laen kali kita plan lagi ni,...

antara aksi-aksi masa maen bowling...


video
Awang


video
Azrin


video
ni la juga yang paling menang!! Jamrin...

video
Syuwai

Me?? hehehe... xda bah yg volunteer mo amik...tapi Me ok ja bah...bukan pandai maen pun...hohoho...apapun,, memang best la!!! kaki sampai melecet ni...sakit wooo...ni akibat x dengar cakap...org bilang pakai stokin tapi buat-buat x kenal stokin 2 apa...tapi kalau x sakit,, x ingatkan.. wink~wink...

p/s : bukan penat maen bowling tapi penat ketawa ni...thanks la pada c Bapa aka Jamrin...


 

~penat tapi best!!~

Label :
pas balik dari Manukan,, sambung lepak-lepak d 1B pula...tapi part yg x best is,, Siska x dapat join coz terpaksa balik Ranau atas urusan peribadi...ahakss!! 

mula-mula,, beli tiket wayang...MEGAMIND lagi!! but this time,, 3D...hehehe...i really love the blue guy with pet!! hahaha..."Ollo.."..."ouchh!! My big blue giant head!!" gagagaga...

having lunch at Apple Cafe...itula yang paling utama!!! hahaha...lapar pas penat ketawa ni...dari ari Jumaat,, ketawa ja keja...hahaha...xtau kenapa if jumpa c Fatim memang xkan benti ketawa....

paling x dapat dilupakan,, c Fatim nanges masa tengok MEGAMIND!! hohohoho...

p/s : x sabar tunggu c Fatim upload pic d Facebook!!






~Trip to Manukan Island~

Label :
Jumaat

7:30am      : cuci kain (thanks to Mr. Washing Machine!! MySpace
                  : kemas-kemas umah dan bilik...

9:00am     : mandi and bersiap...

10:45am  : gather up with Artiq and Sisca at Wawasan Plaza...

P CP cari makan-makan place...then amik keputusan unuk makan d ...... (lupa nama restoran...hohohoho...)


12:00pm  : MEGAMIND!!! seyes BEST!!!


2:00pm   : Misi survey Nokia X5...
Misi berjaya!! MySpace


4:00pm   : Artiq derma darah... (huhuhu...sekali tengok sijil,, terus dibuang bah...ades!!)

4:30pm   : Selesai menderma,, beli-beli barang and balik umah Artiq...

8:30pm   : Amik Masni @ QEH the trus ke Grace Point Sembulan for dinner...gather up with Fatim...

10:45pm : Sampai umah, surf tenet,, bersih2 diri and zzzZZzzz!!


Sabtu 

6:00am    : Bangun then lepak-lepak d bilik Artiq...

7:00am   : Semua mandi and bersiap untuk breakfast...

7:45am   : singgah 7-Elevan jap bli makanan ringan...

8:00am   : breakfast @ Sri Bayu Restoran Sembulan... (oleh krn salah info,, Masni n Fatim bfast @ Rohayu Cafe..ahakss!!)


9:00am   : JESSELTON POINT!! 

Masni uruskan bayaran untuk Speed Boat and the trip...Me, Artiq, Sisca and Fatim juz duduk santai2...hehehe...actually masing-masing x sabar mo b'angkat...lebih kurang 30 minit selesai semua urusan...now tunggu penumpang laen lagi...gambaran perasaan masa tu,, EXCITED!!! MySpace



9:45am   : sedia untuk naek speed boat!!


wahh,,, kami dapat pilot speed boat yang paling sporting!! 


10:05am   : MANUKAN ISLAND!! hahaha...habiskan 20 minit untuk b'gambar di jeti jak!! isk..isk..isk...


pas tu,, masa x tengok lagi..apa yang Me tau,, kami betul2 enjoy di sana... salah sorang pekerja menawar diri untuk guide kami di sana...nama dia QB..ntah betul ntah x itu nama dia...lantak lah...hehehe...


we entered the Marine Muzuem...x besar and x kecil sangat...but nice!! juz yang paling Me x suka bila ada pla haiwan yang paling annoying diawet dan dipamerkan di sana...apa? of course BIAWAK!! uhh!! then,, time untuk lepak-lepak tepi pantai...ahaks!! harus la bah kan... wink~wink...


sambil makan-makan, sambil 'posting' bak kata Masni...hahaha...sowi Se...;) 


12:00pm   : masa untuk balik!! xmo...xmo...huhuhu...


rasa rugi betul sebab x mandi...x join snorkling...but we'll be back!! soon!! hehehe... harga untuk aktiviti sudah bincang...dapat harga yang baek punya!!! yes!!

1 of the pic masa di Manukan

p/s : thanks to pilot speed boat, QB and jas...hehehe...




Bloggers Chat Room

COPYRIGHT 2013 RESERVED FOR IT'S TRULY ME! | DESIGN BY KAY SBK