Friday, December 31, 2010

Virus Khairul Fahmi Che Mat Melanda

adoi...lambat lagi ar balik kampung if cam ni...even xlah jauh sangat but 2 jam juga tu kena berkurung dalam keta...

orang laen sibuk crita sal benda ni,, me pun nak jugak sibok-sibokkan diri sikit...even xda feeling pun...hohoho...semua gara-gara piala suzuki ari tu...virus KFCM sudah melanda Malaysia...rasa-rasa bukan setakat Malaysia kut...gadis-gadis Indonesia pun habes terjangkit ngan virus KFCM ni...makin benganglah rakyat Indonesia pas ni...huhuhu...

sejak KFCM mempamerkan aksi yang amat cemerlang dan membanggakan pada final piala suzuki  ari tu,, secara perlahan-lahan virus mula menjangkiti fikiran gadis-gadis malaysia except me yaa...hehehe...sampai kat facebook sibuk orang post pasal KFCM ni...ades! rasanya sampai ada yang terbawa-bawa dalam mimpi tu...

sebab peminat-peminat KFCM ni,, maka ramai yang mula menggali perihal peribadi sang teruna hinggalah terbongkarnya yang sebenarnya KFCM ni sudah berpunya...dan si gadis yang menjadi tulang belakang dan pencetus semangat beliau adalah si cantik manis Elia... seyes comel + cantik dia ni...skali pandang ada rupa Syarifah Shahora u...x caya? g terjah blog beliau...

and apa yang buat me terkejut sangat,, yesterday morning bila me lawat blog Elia ni,, followers baru 2000 ++ but bila me buka juz now OMG!! oredi 5135 followers...wow! dan jangkaan me ia akan bertambah ke 6000 ++ by midnight...huh! mau cramp jari c Elia ni melayan kerenah peminat... femes gila-gila woooo....

bagi gadis-gadis di luar tu,,melepaslah korang...hehehe...dah! jangan nak sedey-sedey...pandang orang sebelah korang tu...cian dia dok melangap dengar korang puji-puji KFCM..ehiks! and makcik-makcik yang sibuk nak jadikan KFCM menantu tu,, lupakanlah ea...

to KFCM dan Elia,, kami akan mendoakan kebahagiaan kalian...semoga kekal hingga ke jinjang pelamin...u both look so cute together...

AWARD





CONTEST






Apa Dan Kenapa?

Sebelum balik kampung,, amik masa sikit join segmen Bangku Kosong...Segmen terakhir me join sebelum 2011...means,, segmen pertama me join on my birthday...wahh,, suka-suka...mesti korang menyampahkan? ehiks..x kisah pun...lalalala...ok, back to the segmen...nak join sila klik SINI...

official banner untuk segmen ni... ^^
Benda paling mahal me nak beli is keta...insyaAllah..hope tercapai hajat me tu...keta apa? arrr...belum tau lagi...still dalam proses pilih memilih...tapi yang pasti ianya keluaran perodua...x mahal kut...bukan macam keta korang...mazda...mercedes...toyota...me x semampu tu...huhu

Kenapa me nak beli keta? betul jugak...banyak benda laen kenapa me nak beli keta ea? belilah umah ke...basikal ke...xmo..xmo...nak keta jugak! sebab yang simple and semua orang pun beli keta sebab tu...arrr! xkan tatau kut...untuk memudahkan proses mo pegi shopping dan membazir...hahahaha...ok! x kelakar pon...

sebabnya untuk memudahkan me g keja...itu yang paling utama...dahlah umah me jauh dari jalan besar...nak jalan kaki g tunggu bus,, bahaya wooo...korang tatau macamana keadaan kawasan umah me ni...if korang tau,, confirm korang pun gerun...x payah ceritalah bab tu...seram~ ehiks!

Selama ni me tumpang kawan jak p keja...kadang-kadang tu laen juga perasaan...bukan apa,, rasa macam menyusahkan ar pula...but pas ni me tumpang me kena ar bayar duit minyak...jauh tu dia nak masuk dalam lagi...thanks so much cik syuwai...g terjah blog beliau...banyak info sal korean artis...adoi,, sempat promote lagi tu...hehehe...

and apa-apa pun,, kesinambungan untuk entry ni akan dibuat pada hujung tahun 2011...huh! lama tu....ingat! sabar itu separuh daripada iman!

Happy Holiday yaa... ^_^

Happy Birthday To Us!

today bangun awal even cuti...sangat-sangat bersemangat...kemas umah terus duk depan lappy..blogwalking jap...pusing sana,, pusing sini then barulah post entry ni...hehehe...hari ni adalah salah satu hari yang amat bermakna dalam hidup me...sangat bermakna sebab lama sangat nak tunggu sampai hari ni...31 Disember 2010...

HAPPY BIRTHDAY TO ME!
Sweet 24th!

muda lagi tau...ehiks! gediks sikit..even ari ni bestday me,, bekpes ngan sup cendawan...airtangan sendiri okey! hehehehe...x seberapa sangat...jap lagi nak balik kampung...nak celebrate ngan family...

Ni adik Me...and FYI dia pun have same birth date with me but tahun laen ar..if x, manakan jadi adik...hehehe...HAPPY 23rd BIRTHDAY SIS!

oklah...nak pack in barang jap...x byk pon bawak beg...2, 3 jak...ahaks! gurau jak lah...ngeeee...

wish happy holiday to all bloggers and readers yaaa....muahhhx! sayang u all!

Thursday, December 30, 2010

Lagenda Fairytales : Pembantu Perpustakaan Melampau...

tajuk x boleh blah! hahahaha...nak mengada-ngada jap...

me nak habaq ni...dengan penuh rasa malu dan pipi blushing,, tadi me jatuh terpelecok kat tangga...huhu..sakit + pedih geng...lebam wooo...

pandang kanan,, xda orang..pandang kiri,, dinding...pandang depan kosong...huh! lega....kalau x, confirm malu...

tiba-tiba terdengar gelak halus kat belakang...ades! kenapalah x ingat nak pandang belakang tadi..awal sangat nak lega...isk! perlahan-lahan me pandang...aik?! kenapa lak 2 orang ni ada kat sini?

Hang Tuah   : dahlah gelak tu dinda...kesian kat dia...

Snow White  : but it's funny lah kanda...the way shes fall, i can't stand it...hahahahaha..

Hang Tuah menyiku sang isteri namun si isteri masih belum mahu benti gelak...ni yang buat me geram  ni...

Me              : ehem..ehem...(eksen jak tu..padahal,, malu + geram!)

Hang Tuah   : dinda diamlah! x pasal-pasal kena halau nanti...

Snow White sembunyikan gelak...

Hang Tuah   : err,, maafkan patik tuan hamba...mohon bertanya, buku novel rak yang mana satu ea?

Pertanyaan tu kedengaran pelik pada pendengaran me...seyes me pandang muka Hang Tuah...amboi,, duk tahan gelak tu...nampak sangat bila hujung bibir tu da terangkat-angkat...isk! x boleh jadi ni...

Me              : ada kat aras 3...( sambil gosok-gosok kaki me...sakit sangat!! )

Pecah suara garau Hang Tuah dan suara gedik Snow White pandang me buat macam tu....

Hang Tuah  : maafkan patik berdua tuan hamba...lucu sangat cara tuan hamba jatuh tadi...lagi buruk dari nangka busuk jatuh...!

amboi!!! berterus terang sungguh dia ni...Snow White tambah gelak...me dah geram...

Me            : Nak cari novelkan? naek aras 3, sebelah kanan...jumpa rak pertama pusing keliling rak tu 10 kali...kira-kira cam dah pening sikit cari rak nombor 2 dari kiri dan buku paling hujung...kat sanalah bahagian novel...happy searching yaa...bye...

amik ko...hahahahaha...me gelak jahat dalam hati...terkebil-kebil muka korang...padanlah sangat! siapa suh gelakkan me...x kisah ar ang gelar me pembantu perpustakaan melampau!

ok! cerita diatas adalah coretan semata-mata...saja nak expose diri dalam slot sebabak ni...kekeke...

tapi bab jatuh tu, memang betul...ni kali kedua!! argghhh...1st jatuh tu, ada student nampak but buat dunno jak lah...bajet xda apa-apa even muka dah blushing gila sebab malu...

Kurangkanlah Suhu Econ Tu!

arrr!! tensen ar cam ni...sejuk yang teramat! ni bukan ofis lagi...sampai rasa mual sebab sejuk...nak beli sweater jenama korea dari bundle...baru tebal skit kut...

tiba-tiba lak terjerit.."gigil sudah sa luar dan dalam!!" terkejut wooo si kawan...hahahaha...me siap lompat-lompat lagi nak hilangkan sejuk tapi x berkesan arr...sejuk tahap beku siot! beku pun x sejuk macam ni...arr?

ni kalau x jalan-jalan CONFIRM beku! hukhukhuk...

Untuk Sahabat

Entry ringkas ni ditujukan buat semua rakan, followers and readers..i love u all..muaahhx!!
hayati bait lirik lagu ni...memang best...layan~

Audy feat Nindi
biarkan saja kekasihmu pergi
teruskan saja mimpi yang kau tunda
kita temukan tempat yang layak
sahabatku

kupercaya kan langkah bersamamu
tak kuragukan berbagi dengan mu
kita temukan
tempat yang layak sahabatku

kita mencari
jati diri
teman lautan mimpi

aku bernyanyi untuk sahabat
aku berbagi untuk sahabat
kita bisa jika bersama
kita berbagi untuk sahabat
kita bernyanyi untuk sahabat
kita bisa jika bersama

tiba waktunya
kita untuk berbagi
untuk saling memberi

download Untuk Sahabat <-- credit to 4shared.com

Cuti!

Sok is my happy day...thanks PM sebab bagi cuti umum khas untuk me,...ahaks! pasan tu....abaikan...

uiyooo..bertimbun-timbun fail atas meja me ni...pening kepala sat fikir next week oredi next year...banyak keja tahun ni x settle lagi...ni pun amik break 5 minit merapu kat blog ni...

TAHNIAH UNTUK HARIMAU MALAYA...and me sayang korang sangat-sangat sebab korang lah MALAYSIA choti sok...ehiks! TERBAEK!

Wednesday, December 29, 2010

Lagenda Fairytales : Bila Snow White Bertanya...

Riuh umah Hang Jebat dipenuhi sahabat dan keluarganya...semua datang nak layan final Piala Suzuki antara Malaysia dan Indonesia...apa taknya,, Hang Jebat sorang jak ada tv...siap astro lagi tu..mantap!

sedang khusyuk,, tiba-tiba,,,

Snow White  : Kanda, what is that thing? the round one?

Hang Tuah   : itu bola...

Snow White  : owhhh... (senyap..)

beberapa saat kemudian,,,

Snow White  : kanda, why is everyone chasing that bola?

Hang Tuah    : sebab diorang tengah maen bola sepak...

Snow White   : Owhhh...

beberapa saat kemudian,,

Snow White  : why there's only one ball? it's easy if everyone have one right?

Hang Tuah    : kalau sorang ada satu bola,, baek x payah maen...duk umah makan mekdi kenyang lagi...

Snow White cebik bibir...tapi dia masih x faham...diam jap...

Snow White  : Kanda,,kanda...this is a match between 2 team right?

Hang Tuah   : Ya dinda...merah tu Indonesia and biru tu Malaysia...

Snow White  : owh...Bali...

senyap lagi...

Snow White  : and which team was the green sleeves from?

Hang Tuah   : itu Refree lah dinda...(nada geram mula kedengaran..)

Snow White  : owhhh...can i support him?

Hang Tuah   : Suka hati dindalah..

Snow White senyum girang...siap tepuk tangan lagi...5 minit berlalu....

Snow White   : Kanda,, why is the refree doesn't kick the bola? why there's no one pass it to him?

Hang Tuah senyap...bengang ngan soklan-soklan dari sang isteri...

Snow White  : kanda,,,

Hang Tuah   :Dinda,, kanda nak tanya ni...Dinda pernah minum jus cili x?

Snow White geleng kepala...

Hang Tuah   : Nak?

Snow White geleng lagi...

Hang Tuah   : kalau xnak diam...sekali lagi dinda bersuara sebelum tamat perlawanan ni,, kanda cili mulut comel tu...( sempat puji lagi tu...kekekke)

Diam beberapa minit,, tiba-tiba Snow White menghulurkan sekeping kertas kecil...

Note from ur wife...

Kanda,, the blue team keeper was so handsome kan?


x lama,,

Note from ur wife...

Kanda,, what's his name?
Hang Tuah renyuk kertas tu...

lagi,,,


Note from ur wife...

Kanda, is he japannese?

Hang Tuah tepuk dahi...rasa cam nak hantuk jak kepala kat dinding umah buruk Hang Jebat tu...'nasib baek bini aku,, kalau x dah lama aku lempar ikut tingkap...'

Tuesday, December 28, 2010

Lagenda Fairytales : Washing Machine

Snow White   : Kanda,, we buy a washing machine yaa..

Hang Tuah     : Nak buat apa?

Snow White   : i want to drove it around Melaka...

Arr? Berkerut dahi Hang Tuah...

Snow White   : Do u think i’m stupid..? of courselah i wanna use it to wash our clothes...already know but still asking...huh!

Geram pula dengan jawapan balas dari isterinya...

Hang Tuah     : x payahlah dinda...kata nak jadi isteri mithali...kenalah buat semua keja tanpa bantuan mesin tu...

Snow White   : i don’t care...i still want one!

Hang Tuah     : Dinda janganlah degil...membazir saja beli benda tu...baek kanda belanja dinda makan KFC ke,, Mekdi ke..kenyang juga...

Snow White terus kuar dari umah...langsung tidak menoleh ke belakang...

‘ni ke isteri mithali? Ragam cam suh aku kawen lagi satu ni..’ bisik hati Hang Tuah..

Beberapa jam selepas itu,,, PIN!! PINNN!!

Hang Tuah      : Hon siapa pula yang x beradab ni? Bagilah salam...hon buat apa? 

Snow White    : Kanda...(manja gedik sikit)

Hang Tuah      : Apa pula dalam kotak besar ni dinda?

Snow White    : Surprise!!

Ternganga Hang Tuah melihat mesin basuh didepannya..jenama Samsung,, harga ,,, arr?! Hang Tuah rasa macam nak pitam...

Hang Tuah     : Mahalnya dinda! Mana dinda cekau duit bayar ni? 

Dengan selamba Snow White menyerahkan buku biru kepada Hang Tuah...  kali ni bukan setakat nak 
pitam, rasa cam nak demam 7 hari 7 malam jak...

Hang Tuah     : sampai hati dinda kikis duit ASB kanda..RM10.00 jak dinda tinggalkan? 

Snow White buat x dengar...masih leka dengan mesin basuh barunya...perlahan Hang Tuah merebahkan diri...lagak macam frust menonggeng bila hilang gigi depan...dengan penuh semangat Snow White memungut semua pakaian kotor dan masuk dalam mesin...tiba-tiba,,,

Snow White    : Errr,, kanda where is the power socket? And the water pipe?

Hang Tuah      : Kita mana ada paip air...apalagi letrik...selama 102 jam dinda tinggal kat sini, apa dinda lupa kita mandi kat sungai belakang umah? Apa dinda x perasankan lilin atas para tiap-tiap malam? (sayu suara Hang Tuah)

Snow White   :So, how i’m gonna use this stuff?

Hang Tuah     : dinda amik baldi, angkut air dari sungai tu then pusingkan mesin tu dengan tangan dinda...pandai sangatkan? Cakap suami xnak dengar!

Snow White tunduk...sesal dahulu pendapatan,, sesal kemudian xda gunanya...

Miss Ween Nne....Minta Sorry yaa!

few days ago,, one of my bestfriend Miss Ween Nne ajak kuar g dating hujung minggu...before dis weekend la..coz dis weekend dia dah balik kolej..and last saturday me ada reply status dia melalui fb mobile..ajak dia kuar but kerana 'tiba-tiba' terbusy ngan pindah umah ni terus terlupa...lagi-lagi dengan hp yang x bertop up...huhuhu...

Miss Ween Nne kawan me masa mula-mula masuk keja dulu...sama-sama lapor diri...but nasib dia baek sebab dapat peluang untuk jadi nurse...alhamdulillah...me jugak yang tertinggal kat sini..bukan x happy but terfikir mana arah masa depan me...

Apapun,, Miss Ween Nne,, i'm truely sorry yaa...love and miss u dear friend...

Akta Blog untuk Penjawat Awam?

take 5 jap...amik masa ni update jap...


ari ni tension sangat-sangat..tatau kenapa ati rasa cam x senang...perasaan me jak kut...huhuhu..keja bertimbun ni...semua tertangguh gara-gara pindah bangunan ari tu...aiyak! sampai sakit mata den mengadap en.komputer... 


ari tu ada yang cakap kat me bahawasanya penjawat awam x boleh mempunyai blog peribadi (sal pe skema ni..)..arr? betulkah? kononnya ada akta yang menyatakan tentang perkara ni...


hurm,, siapa-siapa yang boleh bantu me dalam hal ni..? kalau betullah x boleh,, x pasal-pasal kena denda...pas tu kena closed ar kan? ades...meh ar kita rungkaikan benda ni biar jadi lebih terang....and siapa-siapa yang tau sal akta tu,, share-share ar...


Monday, December 27, 2010

Double Face!

got this clip dari miz wanie by email...best! check it out...

video

tengok dulu baru tau...

BPM : Selangor, Pulau Pinang, Putrajaya, Labuan dan Kuala Lumpur

5 lagi negeri 'dilepaskan' untuk Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri...buat satu entry mengandungi,,,

Senang saja, anda perlulah membuat entri yang mengandungi:
  1. Tajuk entri : "Saya Blogger Pahang" - sila gantikan nama negeri anda
  2. Link ke blog ini - wajib 
  3. Nama anda - nama manja atau glamer
  4. Status anda - sudah kahwin ke belum, anak berapa ramai, isteri berapa orang, heheh..
  5. Cara hubungi - contohnya Facebook dan twitter, email boleh juga (mana tahu kalau ada orang nak panggil masuk tv atau suratkhabar). no telefon tidak digalakkan.
  6. Daerah/Jajahan - di mana anda tinggal
  7. Tempat tinggal - jangan bagi alamat seperti dalam mykad pula, cukup sekadar bagi nama kampung, taman, felda, atau estet mana.
  8. Apa yang menarik di tempat anda - contohnya ada gua ke, ada lombong emas ataupun ada puteri bunian. heheh..

(nota : tidak kisah sama ada blog anda guna bahasa melayu atau inggeris. kita 1Malaysia 1Blogger, huhu..)


Faham? pas tu pastekan url link anda mengikut negeri masing-masing...






_______________________________________________________________


Semalam juga ada 5 negeri yang telah dilepaskan...caranya sama dengan diatas and paste url tu mengikut negeri kelahiran anda...Senarai negeri semalam adalah...







Sunday, December 26, 2010

TAHNIAH!

Permainan yang amat mantap...nice game...bekal selesa untuk ke game seterusnya di Indonesia....
3 - 0

apapun,, jangan terlalu lega yaa...watch ur step coz bola tu bulat...apa-apa pun boleh berlaku...but still CONGRATULATIONS MALAYSIA!! TERBAEK!!



Update!

Setelah Sabtu dan Ahad kebusy'an' melanda me, akhirnya malam ni dapat juga me update blog ni...rindu serindunya sudah...huhuhu...semalam dapat online tapi dengan masa yang agak singkat dan terhad...penat but teruja masuk umah baru...ehiks!

nak share perkara-perkara yang berlaku semalam dan ari ni...

1. "kenapa diorang semua ada jerawat tapi ko sorang jak yang xda?" soklan cepu gangsa dari adik me yang bongsu...and FYI adik-adik me x panggil me kakak but panggil nama jak...sebab tu kut awet muda...ehiks!

2. 1 of my kazen friend asked "berapa sudah umur ko ni?" "mo masuk 24 sudah..." dengan mata yang bulat "ingatkan baru tingkatan 3...macam budak-budak lagi owh..." hohoho...berapa jauh beza...? ades!! sebab tu me x berapa nak pakai makeup ni...paling utama lipstick...nanti x pasal-pasal ada orang kata me ni mengada-ngada...x cukup umur but makeup bukan maen...hhuhuu...

3. Pompuan nampak buruk bila pakai suar legging...macamana pula if lelaki yang pakai? OMG!! sakit mata me melihat...sudahlah pakai baju singkat...fesyen yang sangat-sangat teruk!! tolong jangan biar me nampak lagi fesyen macam tu...huhuhu...

4. pagi tadi kuar p bandar jap beli barang...masa nak balik tu adik me suh tengok bangunan Suria Sabah...me pun dengan bersungguh-sungguhlah tengok tapi nampak cam normal jak pemandangan tu...me pun tanyalah kenapa...dia jawab "tengoklah sampai juling..." waaa!! tensen...

5. pas tu jumpa orang tengah buat photoG...wow! dslr...dulu me sangat idamkan benda ni...should i add it to my wishlist? sangat jeles..bukan ngan orang yang pegang dslr tu but jeles ngan sang model...hahahaha...kenapalah me xda bakat macam tu...agak-agak model baju skolah ok kut...huhuhu...ok...x lucu! model gurau...dslr! betul....

6. petang tadi frust x dapat cari channel tv but skang ni tengah excited coz even ada satu channel jak,, tv1 yang bertuah,, dapatlah me layan final piala suzuki...da start! ok..fokus! hehehe...good luck untuk Malaysia...tapi,, kenapa refree ada dua? arrr...masalah betul tv ni!!


500 Blog!!


wah,,, another game dari En. Ben...Nak tau dan join sekaki,, klik SINI...

Saya sorang gadis, single but not availabe...ngehehe...ok! x penting...keja sebagai pembantu perpustakaan dan tujuan jadi bloggers adalah kerana minat...:)


Saya Blogger Sabah

Kali ni BPM menganjurkan Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri...x boleh tipu identiti tau...ehiks! nak join boleh saja...klik SINI untuk maklumat lebih lanjut...dan ni serba sedikit pasal Me...

Nama anda - nama manja atau glamer

Nama manja xda...nama glamour pun xda tapi nama comel ada...ahaks!! Kawan-kawan panggil Me Moon and family lak panggil Me Irah...ofismate penah panggil Me Irah but x lekat...xda kimia kata diorang...hahaha...

Status anda - sudah kahwin ke belum, anak berapa ramai, isteri berapa orang, heheh..

Belum berkawen dan pastinya xda anak buat masa ni tapi insyaAllah coming soon...doakan yang terbaek untuk Me yaa.. muaahx! sayang korang semua...

Cara hubungi - contohnya Facebook dan twitter, email boleh juga (mana tahu kalau ada orang nak panggil masuk tv atau suratkhabar). no telefon tidak digalakkan.

hurm,, ada fesbuk but dah x berapa nak aktif...friendster and tagged dah delete and twitter pula baru mo start...but if ada apa-apa pertanyaan,, juz buzz me di YM, lady_ierah@yahoo.com...

Daerah/Jajahan - di mana anda tinggal

Asal Daerah Ranau but now tinggal di KK..

Tempat tinggal - jangan bagi alamat seperti dalam mykad pula, cukup sekadar bagi nama kampung, taman, felda, atau estet mana.

opkoslah tinggal kat umah kan? ehiks!! ok, gurau! if kat Ranau Me tinggal di Kampung Sinarut Lama and di KK,, Me tinggal d area Telipok...

Apa yang menarik di tempat anda - contohnya ada gua ke, ada lombong emas ataupun ada puteri bunian. heheh..

Paling suka nak cerita pasal kampung halaman Me...mestilah Gunung Kinabalu...dah biasa? x kisah ar..yang penting Me tetap nak btau yang gunung tu memang menarik even dah 24 tahun hidup belum penah sekalipun Me jejakkan kaki ke sana...huhuhhu...but 1 day i will...if ada bloggers yang mo datang Sabah nanti, inform ar...kita tawan Gunung Kinabalu...ngeee~


Jom ramai-ramai kita meriahkan Kategori Saya Sahabat 'nama negeri anda'...Semoga dengan adanya kategori dapat meluaskan lagi kenalan antara bloggers...:)

Friday, December 24, 2010

Apa respon anda bila..

ari tu,, someone ada tanya Me satu soklan...terus blur Me nak bagi jawapan..

"Jika ada seseorang yang memuji anda cantek/ kacak buat pertama kalinya,, apa respon anda?"

ades!! sesuaikah if Me jawab "memang pun.." ni jawapan orang pasan lawa... "eh, baru tau ke?" agak poyo pula pada pendengaran Me...apa yang anda akan jawab?


30 Krew BPM Diperlukan

30 Krew BPM diperlukan...berminat untuk join,, sila rujuk SINI...

Tugas anda sebagai krew BPM:
  • Mempromosikan setiap kategori blogger yang bakal dibuat dalam blog anda dengan cara membuat entri supaya lebih ramai akan tahu nanti.
  • Boleh membuat entri tersebut tanpa perlu diberitahu. 

Kalau anda rasa anda boleh membuat tugas seperti di atas, anda boleh lah join menjadi krew BPM. tapi ada syaratnya:

  • Blog mesti mempunyai follower seramai 500 200 dan ke atas.
  • Anda rajin update blog
  • Anda sanggup membuat satu bloglist baru dalam blog anda yang akan diberitahu nanti.
Nyatakan kenapa anda layak jadi Krew BPM

Me x rasa yang Me ni layak tapi jika Me terpilih untuk jadi sebahagian dari team BPM, Me akan buat yang terbaek...sebab sekarang ni, blog dah jadi sebahagian dari hidup Me dan yang paling penting,, Me sangat sukakan blog...gembira menjadi seorang bloggers...bukan setakat minat dan suka sahaja tapi SEMANGAT pun ada...

Thursday, December 23, 2010

Susah Jadi Senang?

Macamana nak masak maggie? senang jak kan...panaskan air, rendam 2 minit then siap! sebab tu maggie tu digelarkan makanan segera...tapi Me laen pula,, Me toskan maggie tu,, hiris bawang merah sikit, goreng pas tu masukkan telur then perencah baru masukkan mee maggie...wow superb! memang layan...hehehe... 


Peringatan mesra!! maggie x baek untuk kesihatan so jangan amalkan tau...Me pun makan masa 'terdesak' jak...dan sekali lagi jauhi fikiran -ve mengatakan Me tatau masak benda laen selaen maggie... hehehehe... 


tapi masa makan tu, terlintas pula difikiran...kenapa kita buat benda senang jadi susah? benda ringkas jadi rumit? 


actually itu salah satu cara untuk kita explore benda-benda baru...baru ada adventure sikit hidup ni kan..xlah boring sangat...if kita juz ikut flow lama memang kita akan owez berada di takuk itu...sampai bila mo maju kan...? ia buatkan kita berfikir dan melangkah satu tapak lagi ke depan...macam bab maggie tu,, if kita juz ikut macam dia tunjuk kat belakang pembalut tu,, sampai bila-bila kita hanya tau yang maggie tu boleh masak dengan satu cara jak sedangkan if kita tukar sikit jak cara penyediaan tu, kita akan dapat satu lagi cara masak baru...faham bah kan? 



Shoutbox
 

Copyright 2014 © It's Truly Me !. Design by Ayu Barbydol