Thursday, January 13, 2011

# apanakjadi # Life

Beggar? i'm NOT!!

Anda geram x kalau anda pegi ke bank ada ramai customer tengah tunggu giliran...anda dengan penuh yakin ke kaunter perkhidmatan mo amik nombor...tiba-tiba officer tu btau yang nombor dah habis dan anda kena tunggu 20 orang selesai berurusan baru dia boleh bagi nombor..tapi juz now depan me bukan maen lagi bagi nombor giliran kat awek yg x berapa nak cun tu...isk!!! dan alasan yang diberikan '2 kaunter saja yang buka....' sedangkan bila pandang depan ada 16 kaunter semuanya...mana pegi staff laen?

mulalah anda mencari alternatif laen...melangkah pula ke post office,,, keadaan pun sama...nombor habis...bila tanya kat kaunter,, 'kena tunggu dulu habis pusing ni nombor...itu pun kalau sempat...' arrr!!! ok...amik keputusan untuk tunggu...

dalam masa menunggu tu,, tiba-tiba datang sorang kakak ni p kaunter...merayu-rayu minta nombor...siap gelak-gelak lagi...and dengan senyuman yang x lekang di bibir sang officer pun bagilah nombor giliran kat kakak tu...apa perasaan anda? marah? geram? mesti bercampur aduk kan...itulah apa yang me rasa...mo mengamuk pun ada juga....

xkan mo merayu-rayu baru dapat nombor...agak-agaklah..i'm not a beggar!! orang laen yang penat tunggu tapi orang laen yang dapat dulu...x aci betul! and me dengan x teragak-agak terus blah...mo tunggu apa lagi?!

4 comments:

  1. salam...
    eh jap, camner no leh abis...aneh la...tak pernah alami lagi perkara cam gini...

    ReplyDelete
  2. betul tuh...kiter bukan beggar....ni lah owg melayu,xprofesional bila bekerja...yglaki cepat sgt cair ngan awek..keh keh keh...sabar,ni mmg lumrah hidup kat dunia nih...

    ReplyDelete
  3. @ ciK mOt ©™

    coz diorang still guna cara manual..buat 20 no dengan paper then panggil...x guna mesin no 2 lagi...

    ReplyDelete
  4. @ Nismo BluebirD

    huhuhu...lumrah macam ni memang buat kita penat kan...huhu

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan