Sunday, January 16, 2011

# ceritacinta # Life

BEN ASHAARI : CINTA MONYETKU


salam weekend semua...huhuhu...penat seh ari ni even duduk umah jak...mo kemas umah yg besar ni memang memenatkan...besar ke? ahaks! besarlah if duduk sorang...if duk ramai-ramai confirm rasa cam sempit sikit...sikit saja ok! hehehe... lama x join segmen En. Ben dah...siapa-siapa yang terbuka hati nak berkongsi kisah cinta monyet,, sudi-sudikanlah klik SINI....

Nak share yg ni tapi bukan me yg jatuh chenta tau...uhuk! almaklumlah....kisah ni masa me umur 10 tahun...means tahun 4 la tu kan...masa tu me sangatlah terkenal dengan kegarangan me sebagai ketua kelas...but sifat garang tu langsung x mempengaruhi kecomelan me...buktinya,, me dapat surat chenta dari sorang budak junior...muda setahun dari me...hahaha...pasan lebey tu...

masa dapat tu memang terkejut gila lah...x penah-penah terfikir dapat surat cinta...nak kata wangi,, memang xda lah but nak kata jiwang memang jiwang habes! berbakat budak tu...budak bijak...

kata setakat mana jauh chenta dia kat me tu sampai dia marah mana2 budak laki yang duduk or kacau2 or rapat ngan me...siaplah dapat surat amaran...hahaha...me sampai skool jak dia da tunggu depan kelas...masa rehat jangan kata...sebab tu x keluar dari kelas kadang-kadang..nak kata rimas tu memang lah...parah budak tu! hahaha...sampai kawan-kawan laen takut mo dekat me...

hinggalah berita tu sampai kat telinga guru kelas...siap heboh lagi kat bilik guru...malu wooo...huhuhu...memang marah sangat masa tu...guru boleh siap sindir-sindir me lagi...'baru darjah 4 sudah pandai mo bercinta...' adoi! jatuh jap martabat me ketua kelas terbaek...hahaha...ok! penolong kanan siap panggil jumpa kat bilik guru lagi...kena cucilah akibatnya...

apapun,, memang lucu bila ingat balik saat-saat tu...x boleh blah langsung...but he was a very brilliant and talented student u know...pas masuk skolah menengah dah x jumpa ngan dia lagi...x pasti pulak dia kat mana skang ni but wish him best of luck owez...

masa skool menengah lah start pasang angan-angan cinta monyet...he's my first love...pengakuan ikhlas ni...hehehehe...x berbalas pun and he meet someone suits him more..i'm in love with him until i'm 22 and more maybe...hurm,, xmo lah cerita pasal yang ni coz xda yang best pun...me banyak sakit jak masa tu...i'm happy when i know he's happy...^^

pesan buat mereka yang bercinta,, juz be carefull ok! cinta itu ketawa dan airmata...cinta itu memberi dan menerima...tapi cinta itu bukan 'mengorbankan diri!'...owez remember that!

2 comments:

  1. wah!! hihi..like4...

    nice template yo..simple n nice..
    itam itu nawan...cntek7...

    p/s :psstt...i da follow u..hihi..
    check sye kat cni.!!

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan