Tuesday, January 11, 2011

# ceritacinta # Contest

Lagenda Fairytales : Contest Cerita Lawak2x Gylerr...


arr!! nak tutup da ea? jap-jap...nak suh Snow White ngan Hang Tuah join contest ni....sempat lagi prepare lagi ni....
___________________________________________

Hang Tuah   : Dinda,, Kanda dapat titah dari Sultan...Sultan mahu kita mewakili Melaka menyertai Contest Cerita Lawak2x Gylerr ajuran Penghulu Syuwai Skr dari daerah Seberang Padi...apakata dinda?

Snow White  : That's a good oppurtunity kanda...let's join it...

Hang Tuah    : memang peluang baek dinda tapi,,,

Snow White  : But what kanda?
Hang Tuah   : kanda xda idea ni...malam ni tarikh tutup penyertaan...sultan ni pun satu jugak..suka sangat buat keja last minit...kenapa x hantar titah pas tarikh tutup...kan senang...(geram...)

Snow White  : ala kanda,, u always says 'hendak seribu daya,, x hendak seribu dalih' kan...

Hang Tuah tersenyum....pertama kali dia merasakan Snow White menyuarakan something +ve...terharu jap~

Snow White  : Let's start...first we have to go shopping! Giant or Tesco?

Huh?! apa pula kali ni...baru semalam shopping....Hang Tuah garu kepala....

Hang Tuah   : Nak shopping apa dinda?

Snow White  : Onion,, Flour,, Chili Sauce,, Crab,, Prawn,, bla..bla...bla...

Banyaknya..

Hang Tuah   : Dinda nak buat apa?

xkan pasal nak join contest ni dia nak buat kenduri pulak...Hang Tuah dah mula x sedap hati....

Berkerut dahi Snow White....

Snow White  : It's the ingredient for the contest lah kanda...

Terbatuk jap Hang Tuah selepas tersedar dari lamunan...diketuk manja kepala sang isteri...

Hang Tuah   : ni bukan pertandingan memasak lah dinda...kan kanda dah cakap jelas tadi..."CONTEST CERITA LAWAK2X GYLERR"...

Snow White garu kepala...

Snow White  : Isn't 'Gylerr' a seafood recepi?

Hang Tuah tepuk dahi...ni semua sebab ejaan x betul Tok Penghulu la ni...mahu rosak bini aku macam ni!
______________________________________________

mo tag sepa ar? sowi buat kawan-kawan yang di tag...sebab mungkin masa dah x sempat untuk korang join...but all the best ya...huhuhu...

2. Lani
4. Anis
5. Nora

6 comments:

  1. hahhaa...
    xpala sis..xsmpat join contest ni pun ok ja..
    best la story hang tuah n snow white ni..ehhehe..
    vote..vote..vote..~!!

    ReplyDelete
  2. si snow white yg salah faham dengan sesuatu ejaan. lawak :)

    ReplyDelete
  3. teringat Johan jadi Hang Tuah time Maharajalawak

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan