Saturday, January 1, 2011

# apanakjadi # ceritacinta

Lagenda Fairytales : Potret

Hang Tuah  : Dinda,, mana gambar perkahwinan kita?

Snow White : i put it down...

Hang Tuah   : Kenapa?

Snow White  : i want to change it with the new picture...

Hang Tuah sekadar mengangguk...

Keesokan hari,,

Snow White menunggu Hang Tuah balik dari kerja..x sabar dia mahu menunjukkan gambar terbaru di bilik tido mereka..x selepas itu kelihatan kelibat Hang Tuah yang berjalan tidak bermaya...

Snow White : kanda! kanda! fasterlah!!

‘apalagi bini aku ni?! ’

Hang Tuah : apa ni dinda? Menjerit x ingat dunia langsung...

Snow White x menjawab tapi terus menarik suaminya ke bilik tido mereka...

Snow White : So what do you think? It’s wonderfull right?!

Bulat mata Hang Tuah memandang suasana biliknya...terbang segala rasa penat...terus kering segala peluh yang tadi membasahi badannya...dari lapar jadi kenyang...busuk jadi wangi...errr,, Hang Tuah garu kepala...

Hang Tuah : astaghfirullah al 'azim...apa ni dinda?

Snow White : a portrait..

Hang Tuah  : itu kanda tau lah tapi gambar siapa?

Snow White : ehh? U didn’t recognize him?

Hang Tuah   : Tak...( geleng kepala... )

Snow White : But he’s quite famous kanda...and handsome..and sexy too..( kekaguman tahap gedik yang melampau )

Hang Tuah  : kanda xda idea siapa lelaki x malu ni...amik gambar x cukup kaen...kanda ingatkan pompuan saja yang suka buat macam ni...dah! buang semua gambar-gambar x senonoh ni..terutama sekali yang kat dinding tu...sakit mata kanda...

Snow White : But kanda,,,this is The Rock!


Hang Tuah  : batu? x kisah lah dinda...batu ke,, bata ke,, selagi dinda x buang jangan harap kanda nak jejak kaki dalam bilik ni...

Selesai berkata-kata,, Hang Tuah terus keluar dari bilik...Snow White berasa sangat hampa dengan keputusan Hang Tuah...terasa berat kakinya melangkah...

Setelah beberapa ketika,, Snow White menghampiri Hang Tuah yang duduk berlunjur kaki di ruang tamu...

Snow White : i’m so sorry kanda...

Hang Tuah   : xpa dinda...kanda faham... (tanpa menoleh kearah Snow White)

Snow White : Thank God...i think you would get mad...then,, this is your pillow and your blanket... ( menghembus nafas lega...)

Terangkat kepala Hang Tuah mendengar ucapan ‘mesra’ sang isteri...rasa macam mo nanges jak...

“kenapalah lurus sangat isteri aku ni...”

5 comments:

  1. hahahaa.. mau tak jeles si Hang Tuah tu.. hahaha

    ReplyDelete
  2. hahhahhaha lawakla...pandai wat cerita...bgus2..

    ReplyDelete
  3. hahaha.. mau darah tinggii hangtuah ni

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan