Wednesday, February 16, 2011

# apanakjadi # Baju Kurung

Baju Kurung Menyusahkan?!

entry ni ditype masa mood tengah geram sesangat....

'bolehkah kami dikecualikan dari pakai baju kurung pada hari isnin..sebab baju kurung ni menyusahkanlah...'

boleh macam tu?! nasib baek hari isnin jek...bersyukurlah nak...if kena pakai hari-hari mau budak ni nanges kut...terfikir jugak part mana baju kurung ni menyusahkan...

menyusahkan sebab x dapat nak menunjuk-nunjuk body yang bajet cam gitar tu ke? eleh,,, tunggulah 10 tahun akan datang,, ada lagi x body cam tu...

kata belajar tinggi-tinggi but fikir cam budak sekolah rendah...rules dah macam tu,, follow jak lah...xyah nak persoalkan lagi...dah diberi macam-macam kemudahan but nak ikut rules yang senang cam tu pun berat sangat...agak-agaklah dik...

nampak kampung sangat ke pakai baju kurung tu? if malu nak pakai fesyen yang biasa-biasa,, g beli baju kurung kat butik nun...belilah yang harga seribu dua...baru naek sikit saham tu... tanda harga tu x yah bukak...tau lah orang yang baju tu mahal... x faham betul cara budak-budak berpelajaran tinggi ni berfikir...but bukan semualah ea...kepada sesiapa yang berkenaan ar...

samalah dalam cerita ni... 1st Floor lagi baek dari 18th Floor ....

p/s : jangan sempitkan fikiran yang memang sempit tu...bukak sikit...


21 comments:

  1. sape yg ckp tuh?
    meh cnie nak lempang laju2..
    ok ttbe cbuk nak emo jgk.. hoho~

    ReplyDelete
  2. @ch!natsu

    adalah orang yang agak 'bijak' tu...huhuhu...memang panas ati bila dengar...

    ReplyDelete
  3. ijam suke tgok pompan pkai bju kurung....so sweet...ayu sgt~~
    =)

    ReplyDelete
  4. @ijam ismail

    sy memang ayu...hehehe...:p

    ReplyDelete
  5. ya ampun,, husna suke sgt2 pkai bju kurung.. lawa weyh!!! npk sopan gituh.. nk kwar bndar pkai bju kurug pown no hal.. mcm2 manusie neyh.. -_-"

    ReplyDelete
  6. ah~ melayu dah jadi kial dengan pakaian sendiri. huhu tu baru bab baju. Belum bab masak. keh3..

    (^_____^)

    ReplyDelete
  7. @.. cik FLUTTERBY ..

    sy pun suka pkai baju kurung but kena tgk aktiviti jugak ar...

    ReplyDelete
  8. @The Crow Empire

    betul2...tanya belacan tu apa pun tatau kut...lebih biasa dengan mayonaise dan keju...

    ReplyDelete
  9. ish2.. pe nak jadi la budak2 skrg ni.. baju kurang dia kata menyusahkan.. kalau dia ckp cam tu sebab nak pakai jubah takpe la gak.. adeh..

    ReplyDelete
  10. aik..bju kurung paling smart kot..

    agak2 lau ade makcik2 nampak kompem nk wat menantu..

    free2 dapat jodoh!

    ReplyDelete
  11. errr...ko sempat tak blender cili api jap? ke nak aku hadiahkan JUBAH aku kat dia ek? kompom tak susah...

    ReplyDelete
  12. @Amira Naddia

    betul tu dear...

    ReplyDelete
  13. @starsyeea

    aku xde blender...susah2 bagi batu lesung tu jek...hukhukhuk...

    ReplyDelete
  14. selesa dengan baju kurung ..xnyusah pun aih haha

    ReplyDelete
  15. menyusahkan bagi dia sbb tak dapat tayang body kot..=p

    ReplyDelete
  16. betol punyer marah ang ye moon, aku suke je tgk awek pakai baju kurung

    ReplyDelete
  17. dia alergik pakai baju kurung agaknya. orang spesis apa tu?

    ReplyDelete
  18. terasa aku sebagai salah seorang pemakai baju kurung tegar dengan statement tu..grr!

    ReplyDelete
  19. dia mls gosok baju kurung kut pasal tu ckp menyusahkan. erm pasni beli bj kurung kain x payah gosok. atau suruh je kedai dobi gosokkan.

    tp kalo tujuan xnak pakai bj kurung sbb nk tayang body gitar, x dapek den nk nolong.

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan