Thursday, March 31, 2011

# 1 April # April Fool

Ada Apa Dengan April Fool?

Assalamualaikum semua...

Hari ni,, mari kita bercerita tentang April Fool...April Fool jatuh pada 1 April setiap tahun...Ramai yang meraikannya dan xlepas juga bagi mereka yang beragama islam...Ia dikenali sebagai hari untuk kita bermaen dengan pelbagai helah dan lawak yang melampau dengan syarat siapa yang terkena,, xboleh marah...Siapa yang marah kena jual..huhuhu..Boleh macam tu?

Eh,, 1 April tu esokkan? Mesti kamu,, kamu dan kamu pun dah listkan mangsa-mangsa kamukan? Adakah kamu akan berasa puas mengenakan bakal mangsa kamu? Adakah kamu terfikir sama ada si mangsa akan menerima gurauan kamu dengan baek atau sebaliknya? If bab-bab April Fool ni,, xda istilah 'cuba dulu baru tahu'...ALLAH berikan kita otak untuk berfikir then use it sebaeknya...Nak bergurau pun ada caranya...

Hurm,, janganlah terlalu taksub dengan budaya Barat ni...x bawa faedah pun... Banyak yang -ve dari +ve...Eh,, ada yang +ve ke? If ada,, boleh btau me x?

Jangan nanti sudah terlanjur ber'April Fool' baru nak menyesal...Dah wujud jurang baru sibuk-sibuk nak minta maaf...Sebelum buat xnak fikir baek buruk...Beringatlah,, terlajak perahu boleh diundur,, terlajak kata buruk padahnya..

p/s : Nak tengok me ngamuk? try ar buat benda ni sok...

9 comments:

  1. haha xkose nk pk psl april fool..mmg xde pekdah pon..tp tgk la sok dak encem tu nk buat april fool ke x..grrr~

    ReplyDelete
  2. @YanaMIB:

    2 la pasal...hal laen pun x habes fikir lg ni...ngehehehe...

    ujang x berani tu...hohoho...

    ReplyDelete
  3. perghh siyes blog ni lain dri yg len...suka colour dye..
    neway
    Jumpa awak dari segmen abg BEN ASHAARI
    Salam Kenal..
    Nice blog sahabat..
    best dapat follow ur blog..
    keep moving on..
    Klu free jemput singgah blog saya
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. http://eksenkamen.blogspot.com/2011/03/fatwa-dan-hukum-menyambut-april-fool.html<--- sambungan dari artikel awak...

    ReplyDelete
  5. as salam..
    hoho~
    tak larat~ dah pagi2~ ni.ekeke~

    ReplyDelete
  6. as salam..
    SAYA SUDAH CUNKAN BLOG SAYA ! SILA LA SINGGAH KAWAN KAWAN !

    http://fadzli-rt.blogspot.com

    dalam homepage ada tips nak kurangkan masa menunggu untuk masuk ke blog yang ringan/berat. jemput baca sebelum saya update entri baru pagi ni~ =)

    saya reader baru dalam blog ni, nak tahu perkembangan blog ni~maka saya follow..
    kalau ikhlas..follow la saya semula ;)

    ReplyDelete
  7. :) saye setujuuu! tnx for sharing...

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan