Friday, March 25, 2011

# Family # JejakaTerhangat

Blog Assignment Jejaka Terhangat: Mak Saya Seorang Super Mom


Assalamualaikum semua...

What a silent nite kan? huhuhu... Malam ni rasa mo join segmen JT pula... coz it really caught my eyes...

1. Buat entri bertajuk: "Blog Assignment Jejaka Terhangat: Mak Saya Seorang Super Mom". ::DONE::

2. Letak header blog Jejaka Terhangat dan linkkan ke entri ni. ::DONE::

3. Ceritakan sedikit sebanyak keistimewaan mak korang. Kalau ada kisah yg menyentuh hati pon boleh diselitkan. Pastikan tidak copy dari mana2 tempat. Tak perlu buat panjang2. Entri pendek pun takpe.

- How to get this short ar...coz my ma ada banyak keistimewaan...Ma adalah sorang penolong jururawat dan she's the one yang membesarkan kami 4 beradik semasa my pa berkursus di Semenanjung more than 5 years...penat bekerja then penat lagi jaga kami...me sedar yang bukan senang membesarkan kami yang memang lasak sorang diri and my pa pun admit tentang itu...

My ma pernah masuk hospital dan dibedah gara-gara terlalu penat jaga kami...x ingat masa tu ma sakit apa but yang pasti kerana kami 4 beradik...and a week ma xda kat umah,, we start missing her...and bila ma dah kuar hospital,, we start lagi xmo dengar cakap ma...and ada masa me tau yang ma nangis kenangkan kedegilan kami...tapi masa tu kami kecik sangat...me pun baru 9 tahun masa tu...

But ma tetap bersabar dan membesarkan kami hinggalah kami jadi seperti sekarang ni...even xlah menjadi seorang berpangkat besar but usaha ma x sia-sia...kami mampu berdiri di atas kaki sendiri...kami mampu membuatkan ma dan pa tersenyum...dan di sebalik hidup kami ada mereka...Ma and Pa...

Sayang me pada ma bukan sekadar ucapan i love you ma but it is more than that...me nak ma tau tu...

4. TAG SEORANG blogger dan pastikan dia tau ditag. :: Syuwai ::

Masih ada banyak lagi sebenarnya...my ma bukan supermom but she is a super duper mom...

 

1 comment:

  1. waahh..dahsyatnya adik bradik cik moon..sampai mak masuk hospital ye. hehe..

    asignment dicheck..nnti keputusannya kluar jgn lupa tgk ye.. :)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan