Saturday, April 23, 2011

# 2009 # diari

13 September 2009

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia semua...

How Saturday?? Hurm,, agak busy sejak semalam...dan akan merebak ke hari esok juga...huhuhu..

Masa tengah kemas-kemas bilik tadi,, terjumpa ngan diari masa sekolah menengah dulu... Huhu.. Terasa rindu pula ngan kenangan-kenangan tu semua... Rindu sangat kat kawan-kawan lama...

Wanna share something that i wrote back then..Masa tu still frust menonggeng ngan someone.. Even if x pernah pun couple but if u all read this,, memang akan faham...

Pertama kali melihatmu,
Hatiku berdetik,
Mula berlagu dan berkata,
Kau untukku.
Namun,
Tak ku berani meletak harapan,
Kerana ku tahu apa rasa kecewa.

Layananmu dan tingkahmu,
Membuahkan satu perasaan,
Yang sukar tuk dimengertikan.

Aku senang bila kau berkata,
Aku senang bila kau tertawa,
Aku suka senyumanmu,
Walau akhirnya ku sedar,
Ia bukan untukku.

Tika itu musnah anganku,
Hancur harapanku,
Terasa pedih ulu hatiku,
Apatah lagi bila ku tahu kebenarannya,
Teman akrabku jadi pilihanmu.

Ternyata,,
Keadaan x seindah ilusi,
Inginku lari dari situasi ini,
Namun ku sedar tiada maknanya.

Aku hanya mampu mendoakan kalian,
Biar airmata jadi temanku,
Moga kalian bahagia ke akhirnya..

Huhu..kenangan ni la antara yang membuatkan me tabah untuk menghadapi hari depan... Yang mengajar me bahawa x semua cinta itu akan bahagia..
Published with Blogger-droid v1.6.8

4 comments:

  1. perghh.. jiwang gak moon ni kan.. kehkeh.. tu la, sape suruh simpan je perasaan tu dulu.. cer cite kat dia,, mesti dia phm.. tapi semua tu dah berlalukan.. anggap je sebagai kenangan kalbu.. ewah.. :p

    ReplyDelete
  2. lupakan la tu m0on.. kenangan lama.

    jom terus pandang ke depan, tak yah toleh2x lagi dah

    ^____^

    ReplyDelete
  3. @Fariq:

    jiwang ke? ahaks...
    dia tau ar...huhuhu...
    maybe keburukan terlalu berterus terang la menyebabkan perasaan kita dipermaenkan..

    apapun,, me berjaya bangkit semula...^^

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan