Friday, April 15, 2011

# Alergik Nasi # Life

Alergik Nasi?!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia semua...

Janganlah gelak baca tajuk x boleh blah tu....huhuhu...semalam me cuti sebab muntah-muntah...kenapa? xtau ar...Actually sakit ni menyerang ikut musim...Bila menyerang,, memang sandi la...sakit,, x selesa badan,, pening...isk..

Asal makan nasi mesti muntah...makan nasi muntah...bila makan di luar musim penyakit tu,, ok jak pun...macam biasa...ada lagi x orang yang kena sakit macam ni...FYI,, me x mengamalkan diet x sihat tau... :sedih

Semalam me pegi la klinik...cek apa-apa yang patut...Doktor pun cek la tekanan darah...pas tu dia panggil sorang staf nurse then suh me baring...siap tekan-tekan perut me..cari apa? ntah...xtanya pun...Masa dia tekan-tekan tu,, dia ceritalah kat staf nurse (agak berusia) tu..

Doktor : Ada perempuan tadi saya suruh dia buat pregnancy test tu..

Nurse   : Yang mana? Patient yang tadi tu ka?

Doktor : Iya..dia cakap macam ni,, macam ni tapi sihat juga...

Nurse   : Tapi umur dia 50 lebih sudah bah kan? (ketawa) Kuat juga... Kalah saya owh...

Doktor : (Join ketawa)

And me agak kaget di situ...sebab apa? Masa me masuk tadi,, makcik tu kuar dari bilik doktor...x macam orang yang umur 50 ke atas...masih nampak muda just a lil bit berisilah badannya...but,, hairannya kenapa diorang ketawa? Sebab dia mengandung dalam usia yang agak 'besar'? Agak-agaklah juga...

Bukankah apabila ALLAH ingin sesesuatu terjadi, IA hanya perlu bertitah dengan kata kalam-NYA "KUN"...maka jadilah ciptaan itu.

Jadi tidak wajar kita ketawakan kuasa ALLAH itu... Paling tidak pun,, kita boleh sama-sama mengucap syukur atas kurnia yang ALLAH berikan pada mereka...

Pas siap amik ubat (banyak gila ubat..huhu) ,, me dapat sick leave...jadi semalam me bercuti sakit... ngee~

p/s : 1st sick leave me after keja lebih kurang 3 tahun...baekkan me? ahaks!!


3 comments:

  1. sakit pe moon ni sbnrnye.. tak cite pon.. takkan alergic lak kot.. time lain bley je makan kan..

    ReplyDelete
  2. ni x lalu makan sbb demam ni..
    macam xleh minum air masa kena denggi..

    50 pregnant? tak bahaya ke?

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan