Friday, April 1, 2011

# Ajaib # Erti Kehidupan

Betulkah Blogger itu Seorang Konduktor Bus?

Assalamualaikum semua... Salam Jumaat dan Salam 1Malaysia... :)

Pagi tadi terbangun lambat lak..mentang-mentanglah semalam malam jumaat....lenguh-lenguh badan nak bangun... Macamana x sedar jam dah pukul 6.45am... Alarm bunyi tapi telinga ni x detect bunyi alarm..ades...Actually x sedar pun bila me terlelap...Ingatan terakhir me semalam me sedang tengok cerita CSI : Miami @701...


Tiba-tiba ntah macamana me boleh ada dalam bus pulak...pelik bin ajaib...misteri binti mistik betul...huhuhu...dan yang paling x boleh blah konduktor bus itu adalah seorang yang cukup dikenali... me memang terkejut sangat-sangat...betul ke dia ni keja konduktor bus?

Me x pasti dari mana ke mana perjalanan me malam tadi but yang pasti ianya mengambil masa selama 5 jam... Jauh tu... Dan apa yang buat me rasa boring sangat masa dalam bus tu,, c konduktor bus ni asyik bercerita tentang sorang artis pompuan ni... HELIZA!!! Heliza ni la,, Heliza tu la... ades...memang xda ruang nak menyampuk pun...memang semangat gila-gila la mamat ni...hakhakhak....Sepanjang 5 jam perjalanan tu,, memang x lekang lah nama Heliza dari mulut dia...

Bunyi hon yang panjang membuatkan me terkaku kejap...rupanya panggilan kali yang ke 6 dari cik abang.. ades... ada 5 miskol?!! boleh me x pasan..nyenyaknya me tido..apapun,, terima kasih cik abang kerana menyelamatkan me dari mimpi buruk itu...hohohoho...

Patutlah badan lenguh...me tido duduk atas sofa...sebijik macam dalam bus...isk...isk..isk...tapi yang pelik,, selesa jak me tido...x sedar pun...hahahah...

Siapa mamat konduktor bus tu?? Pegilah terjah pemilik blog Erti Kehidupan... me pun xtau sejak bila dia tukar karier...ahaks...


14 comments:

  1. wohhh,hahahhaa,.diorg buat cite smpia msuk dlm mmpi me,.hahahahaa,..adoii la,ni tggu si erti kehidupan msuk,,mmg best la,.dh la smlm die asik kne je ngan abg ben,.hehe,.adoii,lawak tol,.

    ReplyDelete
  2. bengong....!!!

    hahahah

    mimpi jadi suami HELIZA ok gak..grrrr

    ReplyDelete
  3. ujang nak mimpi jadi suami heliza? :hah hahaha, marah kak yana kang..;p


    psstt : 3 Sebab SS Suka Balas Komen

    ReplyDelete
  4. hahaha boleh lak mimpi si nyah tu..mmg letih klu mimpi psl dia..tettttt~ =P

    ReplyDelete
  5. @Ujang9897:

    mau muntah ijau aku if mimpi ang kawen ngan heliza...hahahahah..

    ReplyDelete
  6. @Siti Safiyyah:

    tu la pasal...angan-angan mat jenin dia tu...hahaha..

    ReplyDelete
  7. @YanaMIB:

    hakhakhak...xtau kenapa blh mimpi mamat tu...letih?! :hah

    ReplyDelete
  8. hahahahahha!

    boleh smp gi tuh eh mimpi. adoi kalo aku part nangis jek boleh jd in real, yang lain2 belom lagik. tehee.

    ReplyDelete
  9. hahaha...da agak mesti si ujang ni...kah2...:)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan