Thursday, April 28, 2011

# Lembaga Air # SESB

Bil Air dan Letrik Free

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia semua... ^^

Sejuk sungguh petang ni...
Hujan turun membasahi bumi...
Bukan x bersyukur kurniaan Illahi..
Cuma x biasa sejuk begini...

Hahaha...ntah apa-apalah pantun x jadi atas tu...Bab pantun-pantun ni memang me failed ar...huhuhu...Sebab tu dulu cikgu x bagi me join Pesta Pantun Sekolah...ngee~

Lagi beberapa hari nak masuk bulan Mei dah...dup dap dup dap...Jantung mula berdegup kencang bila memikirkan detik itu makin dekat...Banyak benda x settle lagi... Hope masa yang ada ni cukup untuk settlekan semua...

Errr,, bukan nak crita pasal tu sebenarnya,, mula balik ngan ayat di atas...

Lagi beberapa hari nak masuk bulan Mei...means dah masuk 3 bulan x terima bil air dan bil letrik...Adakah me dikecualikan dari sebarang pembayaran bil? Bertuahnya if betul... Tapi bila difikirkan balik,, mana ada benda yang free skang ni kan? Sedangkan tandas awam pun kena bayar xkan pula diorang nak biar me senang-senang x bayar bil air dan letrik... :fuh

Or,,

Ada jugak terfikir yang ada orang nak sabotaj me...Manalah tau diorang amik bil-bil yang ada dalam mailbox tu...isk!! Memang ar x baek buruk sangka kat orang but ni just salah satu kemungkinan saja... Bukannya kita tau kan...grrrr!!

Risau jugak if tiba-tiba tengah mandi air xda...X ka haru macam tu... isk..isk..isk... If xda letrik mungkin still boleh survive dengan menggunakan lilin...

Apapun,, sok mesti calling-calling SESB dan Lembaga Air... Kena cek jugak...Risau juga if something bad happen...huhuhu

p/s : sila jangan guna lilin if xda letrik...Emergency light much more safe...So,, pastikan every house ada satu emergency light... More is better.. :bagus


8 comments:

  1. la ingatkan mmg dapat free tadi.. bil tak sampai umah rupanya.. takkan la plak kerajaan dah anta bil guna emel kot.. wakakaka.. better gi cek la ye..

    bulan mei?? tak sabar nak kawin la tu.. dush3x

    Latest -
    - Entri Untuk Manfaat Diri Sendiri

    ReplyDelete
  2. Lagi rela kalau 1 hari teda karan daripada teda air. Hehe.

    Fadzmie's Latest Entry : EMEL 1MALAYSIA: PERLU ATAU TIDAK?

    ReplyDelete
  3. jangan pulak nanti dapat bil tengok melambung2.. hahaha lagi parah gitu.. pi cek cepat2 tau :)

    ReplyDelete
  4. Errr..akak mmg tak pernah bayar bil elektrik semenjak duduk seorang diri nie. Bil letrik biasanya mmg bwh 20.00, so x yah bayr...yeyyy...

    ReplyDelete
  5. sabar2 ok dah follow

    http://orderbookonline.blogspot.com/2011/04/stormkids-novel-dan-komik.html

    ReplyDelete
  6. ntah2 memang betul dapat free kan, hehe ;p

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan