Wednesday, April 20, 2011

# Library # Perpustakaan

Jaga Tingkah Laku Di Perpustakaan..Anda Diperhatikan!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia semua...

Library adalah salah satu port dating bagi mereka-mereka yang sedang hangat bercinta di bangku sekolah...x kurang juga buat mereka yang berada di IPTA atau IPTS...

Perpustakaan adalah tempat untuk mengulangkaji pelajaran...if nak dating pun,, agak-agak la juga ea... Jangan sampai berkelakuan kurang sopan... Me pernah terserempak ngan pasangan pelajar ni,, yang berada di sudut-sudut Perpustakaan...Memang nampak seperti sedang khusyuk belajar but kaki saling bertindihan..sambil belajar tu usap-usap rambut..isk!!

As a library assistant,, banyak yang me dan kawan-kawan staf yang laen dah nampak...terang dan jelas...Bila kami pandang,, buat-buat xtau pula...if ditegur melenting...

Library tu besar dan luas...Dengan keluasan macam tu,, xmungkin staf yang ada mampu nak perhatikan kelakuan semua pelajar setiap masa...atau mungkin dengan adanya CCTV dapat kurangkan gejala x sopan ni kut...ada sesiapa yang tenang belajar di bawah pantauan CCTV??

But x perlukan tu semua pun ALLAH tetap sentiasa melihat kelakuan kita umat-NYA...mungkin sekarang hanya ada rasa seronok,, x rasa pun beban dosa tu...

Tolonglah...Jaga tingkah laku sebagai seorang mahasiswa dan mahasiswi...Perkataan maha tu sudah cukup besar untuk menunjukkan yang anda adalah seorang yang berpelajaran...Tau berfikir...So,, act like one...Jangan kerana perbuatan x senonoh tu kredibiliti anda sebagai pelajar universiti dipertikaikan...

LIBRARY TU RUPANYA TEMPAT DATING...



7 comments:

  1. kat library pon ade org beromen yer,haha
    kompem ujang la tu:P

    ReplyDelete
  2. Ala3.... Ciannya... Bajet kot??? Hehehe... *just kidding* BTW, memang x patut pon.... Huhu...

    ReplyDelete
  3. @nazirulhazwan~:

    memang ada...ujang rupanya tu ea... XD

    ReplyDelete
  4. err.. terasa gila...

    pernah terdating kt library jugak msa zmn jahiliah dlu.. heheh..

    ReplyDelete
  5. masa krja malam tu ada lagi aku jumpa m0on..

    adesss..

    nanti aku ceciter dekat ko ah..hehe

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan