Sunday, April 10, 2011

# China # Menteri Kesihatan

Orang Kecoh,, Me Pun Nak Join Jugak!

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia....

Semenjak dua menjak ni,, semua kecoh sal telur tiruan... First malas nak kecoh juga pasal benda ni tapi skang ni asal me pandang telur,, mesti rasa mual...huhuhu...memang affect juga la selera pemakanan ni...isk!!

Tapi tadi terbaca satu artikel,,

KUANTAN – Ujian awal ke atas sampel telur yang dikatakan tiruan mendapati produk itu mengandungi bahan telur tulen.
Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai berkata berdasarkan ujian makmal kimia, protein kulit serta putih dan kuning telur terbabit adalah telur sebenar.
"Bagaimanapun untuk memastikan ia betul-betul bukan telur palsu, kita hantar lagi buat ujian DNA dan apabila kita sahkan tulen atau tidak, saya akan umumkan nanti,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Hari Kesihatan Sedunia peringkat kebangsaan, di sini hari ini.

Nak baca lebih lanjut SILA KLIK SINI : ALL IN ONE...

Even dah disahkan macam tu but i'm still x boleh pandang telur buat masa ni...huhuhu..sandi owh...isk!! Mo bayangkan rupa telur tu jak pun buat tekak rasa perit...if nampak xtau apa jadi...Semua salah Telur Tiruan.... huhuhu...

p/s : type entry ni pun menyiksa tekak...uhuk!!

p/s/s : xda kena mengena ngan laen-laen telur selaen telur ayam...

No comments:

Post a Comment

Follow me @munirah_izzan