Wednesday, May 18, 2011

# Cabaran 30 hari blogging

My Views on Drugs and Alcohol

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

If tanya my point of view sal benda ni,, memanglah sah-sah x sokong mereka, mereka yang melibatkan diri ngan benda-benda cam ni... Dah tau benda tu memudaratkan kesihatan but still keep on take it... ades!!

Alkohol tu termasuk di kalangan benda-benda yang memabukkan... Dulu masa me still study kat kolej,, me dikelilingi oleh mereka,, mereka dan mereka yang kuat minum arak,, minum beer... Termasuk jugaklah beberapa antara mereka yang beragama islam...

And ternyata arak tu membawa kita ke arah keburukan... Teringat sorang kawan tu,, he's a muslim guy but arak tu dah jadi cam 'kawan baek' dia... Dan kebetulan dia couple ngan sorang gadis bangsa Iban if i'm not mistaken... Dia jadi orang juga but the way he live his life macam orang yang non-muslim... I bet u all know what i mean bah kan...

Satu hari tu,, dia minum ngan kawan-kawan kat satu kedai ni... Maybe orang yang pas minum and sedang mabuk ni memang akan berasa lapar kut... Betul ka? huhuhu.. X pasti... But yang me nampak,, dia terus capai mee goreng kawan sebelah and makan tanpa rasa bersalah... And me memang agak tergamam sebab mee yang dimakan tu ada daging b**i ... Diorang dah suh dia stop but he keep eating... ades!!

Itu;ah salah satu keburukan alkohol ni... membuatkan kita hilang pertimbangan...

If boleh,, jauhilah benda-benda yang memudaratkan diri seperti ni...

2 comments:

Follow me @munirah_izzan