Monday, May 16, 2011

# Selamat Hari Guru

Selamat Hari Guru

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Happy Monday bloggers. Happy Monday World. Happy Monday Sunshine and a very, very Happy Monday to all teachers around the world.

Teringat lak masa skolah dulu,, me and my other classmate untuk kelas Bahasa Arab Komunikasi pernah buatkan our usstaz cried. Biasalah, dulu we all terlalu nakal. Even me x berapa sangat "melawan" but i'm there, with them when he's crying.

He didn't showed it to us but we just know. Sudahlah PMR student masa tu. Huhuhu. Memang merisaukan. But we all dah minta maaf. Airmata kecewa seorang guru bukanlah sesuatu yang mengujakan. So, selagi ada peluang untuk minta maaf do it.

And the best moment masa skolah dulu is when always kena tengking ngan teacher masa tahun 6. Ahahaha. It became the sweetest memory sebab if x kena tengking, x kena marah maybe me masih anggap yang mengenali Bahasa Inggeris tu sesuatu yang remeh.

Dan me pun ada pengalaman as a GSTT. Even just sebulan lebih but it was so amazing. Menjadi teacher kepada 5 class sekolah rendah adalah satu tugasan yang mencabar. Apalagi me xda asas dalam teaching.

And before me left that school,, me sempat buatkan exam paper untuk student-student me. Me buat berdasarkan standard exam paper 1st sem.

Few week later, salah sorang rakan GSTT me inform yang student me hampir semua lulus cemerlang. And yang paling x dijangka, ada sorang student year 3 dapat 100% markah. Semua guru pun terkejut. Even me terkejut sebab he's not an active student masa d class. But i do proud of my student.

Semuanya adalah pengalaman yang x boleh dilupakan.

Thanks to all my teacher. If x kerana mereka, mereka dan mereka mungkin me xkan berada di sini. Even bukan bekerja sebagai doktor or pensyarah but sekurang-kurangnya xla menjadi seorang manusia yang x berguna.

SELAMAT HARI GURU BUAT SEMUA GURU-GURU DI MALAYSIA.
Published with Blogger-droid v1.6.8

2 comments:

  1. rara pun dulu nakal giler.smpai ustad tak tau nk ckp apa dh.makan masa kelas agama.buku kena campak keluar.mmg jahat giler.but tu sume kenangan kan.

    ReplyDelete
  2. @rara pinkmafia:

    memang best...ada jugak nak crita kat anak cucu nanti... :)

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan