Wednesday, June 8, 2011

# Life # PJJ

Perkahwinan Jarak Jauh~

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia...

Berdebu dah umah me ni... Lama tak jenguk... Sori sangat-sangat... Ni pun baru berpeluang nak update sikit... Agak tension actually coz banyak keja yang tertangguh akibat bercuti ari tu... Semak wooo meja... Majalah yang nak diproses pun bertimbun-timbun... =.=

Hari ni, genap seminggu 3 hari me bergelar seorang isteri... Apa perbezaan? Still rasa cam dulu... Tak banyak yang berubah kecuali dari CIK dah tukar ke PUAN... hehehehe... Itu yang paling ketara la... If tak,, ramai ingat me ni budak kecik tak cukup umur... ngee~

Bukannya tak terasa perubahan tu tapi mungkin disebabkan duk berjauhan ngan en.hubby membuatkan me rasa tanggungjawab tu agak berkurangan... Tapi ikatan ni me memang jaga ar....

Hidup me skang ni berjalan cam masa me bujang dulu... Handle diri sendiri... Tak berpeluang nak masak untuk en.hubby... Setiap pagi me kejutkan en.hubby by phone tapi tak dapat nak readykan breakfast... Rasa serba kekurangan pulak... Yalah.. It's part of my responsibility sudah kan...

Me owez ingatkan diri yang i'm not a single lady anymore... Coz ada masa me seperti terlupa yang me ni dah kawen... pfftt! Akibat duk berjauhan mungkin...


I miss him...really do... Seminggu menghabiskan masa bersama memang tak cukup... Ari tu pun masa en.hubby nak balik Shah Alam memang me rasa berat hati sangat... Masa nak pack in barang en.hubby pun lambat-lambat... Nangis? Memang pun... :p

If lah Shah Alam tu kat sebelah umah me jak kan bagus... hohohohoho... Jalan kaki jak sampai sudah... Berangan~

InsyaALLAH minggu depan flight ke kL... Tak sabar nak jumpa en.hubby...


7 comments:

  1. ada hikmahnya disebalik kejauhan itu

    ReplyDelete
  2. alalala rindu² lah ni yea, btw selamat pengantin baru dear, semoga berkekalan ke akhir hayat =)

    ReplyDelete
  3. assalam...tahniah puan MOoN dan suami...semoga selamat berbahagia dunia dan akhirat...sama2 padan

    ReplyDelete
  4. moon tak teringin ke dok dgn suami? :p btw baru tinggal sesama seminggu dah tak bley nak lepas, camne la kalo tinggal setaun nanti.. mesti ikut je laki dia tu kan gi mane2.. hehehe

    ReplyDelete
  5. @Fariq:

    siapa x teringin FS... klu blh memang nak owez berada di sisi suami...ngeee~

    ReplyDelete
  6. sekali sekala berjauhan baru la rasa rindu bangat.. saya juga alamai perkara sama..moga dimudahkan segala urusan..:)

    http://pyejal.blogspot.com/

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan