Friday, July 15, 2011

# Cinta. Life # Kawan

Bukan Semua Benda Boleh Dikongsikan Dengan Pasangan

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia..

Sejuk sungguh petang ni. Hujan turun dengan lebatnya. Brrrrr..

Saja nak bercerita sal benda ni. Lama dah disimpan actually but nak update tu yang xtau nak ulas. Huhuhu..

Ok lah, direct to the point..

Kita ada kawan dan of course sepanjang berkawan tu banyak benda yang dia share ngan kita. And some part of it, dia minta kita rahsiakan apa yang perlu. Dan itu amanah kita dalam berkawan.

Dan di satu bahagian, kita sedang bercinta. Cinta mati la kononnya kan. Semua yang kita tau kita share ngan si cinta kita ni. Dan amanah kawan untuk menyimpan rahsianya telah dilupakan secara sengaja.

Apa yang kita tau kita ceritakan pada si cinta dengan alasan, kawan kita pun kawan si cinta juga. Dan si cinta juga berhak mengetahui semuanya pasal kawan kita.

Please!!! Jangan jadi BODOH!! Sori if kasar sangat tapi rahsia tetap rahsia even if kita sedang bercinta. Jangan hilang kepercayaan kawan kita hanya kerana cinta. Ada benda yang kita boleh kongsikan dan ada benda yang patut kita diamkan.

Bagaimana kita jaga rahsia kita dengan pasangan, begitu juga kita harus jaga amanah kawan kita.
Published with Blogger-droid v1.7.2

6 comments:

  1. sllu nya yg jd cm tu sbb berdengki tu moon.

    ReplyDelete
  2. kadang kala.. kejujuran punca pergaduhan..

    ReplyDelete
  3. betul2x...

    sya sokong entri ko ni m0on..huhuhu

    ReplyDelete
  4. @akuwanblur90:

    that's why kita perlu fikir sebelum cakap.. :D

    ReplyDelete
  5. @Penggemar Coklat:

    tapi ramai yang x faham kut... :fuh

    ReplyDelete

Follow me @munirah_izzan